MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

14.8.2012

Vitamix ja minä

Filed under: Elävä ravinto,Lätinää,Vitamix — Meri @ 6.56

Eilen Monkeyköökkiin saapui uusi jäsen. (Edit: kyselyiden vuoksi lisättäköön, että Vitamiximme on peräisi Raakapuoti.fi:stä.) Vanhempia jäseniä on pantu monia ajoissa ja hyvin eduin eläkkeelle vuosien mittaan, joten masiinavalikoima on peräti hillitty. Tulokkaassa onkin poweria varmaan kymmenen muun edestä! Pakko sanoa, että oli hämmentävä kokemus, kun Lihansyöjä suoritti neitsytmatkan Vitamixin kanssa valmistamalla green smuutin.

Tässä hän on.

L-Syöjä lappoi valtavaan kannuun marjoja, vettä, kurkkua, pinaattia ja parsakaalia. Kun historiallinen kytkimenkääntö tapahtui, aineet RÄJÄHTIVÄT sekunnissa sirpaleiksi! Se oli uskomatonta. Kuin maailmankaikkeuden synty, tuloksena maailman sijaan (melko pahanmakuinen) green smuuti. Amatöörimäisestä maustaan huolimatta smuutin rakenne oli silkkaa jukkapoikaa, silkkisempi kuin voi kuvitella. Onnistunut ensiajelu.

Illalla otin sitten Vitamixin omiin käpäliini ja pistin kokeillen. Naurattaa (Vitamixin äärellä, vrt. salaatin kanssa), kuinka stydi ja monikäyttöinen tämä muuallakin ylistetty “blenderi” on. Blenderiksi kutsuminen on tietysti vähättelyä. Vitamix on yleiskone ja sotkanmuna.

Tässä kuvia Vitamixin ja itseni eilisistä seikkailuista.

Juusto raastuu.

Porkkana raastuu. Tuttu koulusta!

Maito, jääpalat ja marjat JÄÄTELÖITYVÄT!

8 Comments »

 1. Wow! Tilasin jokunen hetki sitten itsekin tämän ylistetyn kapineen ja odottelen malttamattomana postimiehen vierailua. Menihän siihen lähes kahden kuun opintotuki, mutta kerrankos se vain kirpaisee! 😀 En epäile, etteikö olisi joka sentin arvoinen.

  Comment by Anni Minerva — 14.8.2012 @ 9.45

 2. Hetkinen…

  Sanoitko sä juuri, että asiat jäätelöityivät Vitamixissä?

  Missäs se lähin Vitamix-kauppa olikaan…

  *meni jo*

  Comment by Nienna — 14.8.2012 @ 14.59

 3. Anni, joo, en usko että kadut, tää on aika ömeizin O_O

  Nienna, Raakapuoti.fi! Jäätelöityvät sikäli, että kun Vitamixiin tuuppaa jäisiä kuutioita (maidosta, vedestä, pureesta, mehusta, mistä vaan) ja nestettä, koostis on nopean surauttelun jälkeen sorbettimainen. Jos kokeilisi jäädyttää kermasta jääpaloja, saisi varmaan kermaisempaa. Ja voi Vitamixilla tietysti valmistaa myös jäätelömassan, jonka jäädyttää pakastimessa. Mutta esim. nää jäiset marjat ja steviaa – setit tuottaa herkkuja tuloksia! 😀

  Comment by Meri — 14.8.2012 @ 20.43

 4. Oh wow!

  Comment by Mimmi — 14.8.2012 @ 21.26

 5. Powwowwow!! En oo vielä saanut muuten puuropostausta aikaiseksi, kovasti olis jonossa matskua… 🙂

  Comment by Meri — 15.8.2012 @ 7.13

 6. Jotain tällaista oon aina halunnut,jospa joskus minäkin!
  Ottaa niin päähän, kun laitat aineet blenderiin ja jos on yhtään liian paksua tavaraa, käynnistäessä pulpahtaa kerran, ottaa ilmat terän ympärille ja aikansa turattuaan massa kaadetaan pois ja kokeillaan sauvasekoitinta eikä lopputulos miellytä.

  Comment by Heleen — 15.8.2012 @ 11.32

 7. Heleen, tuttu juttu, koko tuo kuvio. Tämä kyllä palkitsee; edelleen sitä on ihan haltioissaan tuon tehokkuudesta. Vaikea kuvitella että pettäisi! Pohdiskelen tässä juuri, mitä sillä seuraavaksi kokeilisi. Nyt aion postata äskeisen viritykseni, joka tietysti onnistuu muillakin vempaimilla 🙂

  Comment by Meri (Ylimuuli Mukkelis) — 15.8.2012 @ 18.43

 8. No worries, täälläkin yhä pähkäillään että mikä kaura onkaan paras?! Provenaa laitoin just aamuks turpoomaan ja kokeilin sitä myös mikrotettuna.

  Comment by Mimmi — 19.8.2012 @ 19.44

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress