MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

28.11.2012

Super Sandwich!

Monkeyfoodissa monesti starbaillut CocoVi tuotteineen haastoi ruokablogaajat kogaamaan jotain überterveellistä murkinaa lähettämästään gudibägistä; bägi sisälsi kookosöljyä, kaakaonibsejä, gojimarjoja ja Kalaharin suolaa. Kilpailuruoan tuli sisältää kahta tai useampaa näistä neljästä superfuudista.

Kiitos nopealla varoitusajalla tulleesta virkamatkasta koko kisa meinasi jäädä osallistumatta, mutta kokosin itseni ja tempaisin kasaan erinomaisen evään! Huomisaamuna nousen Amerikan koneeseen tämän kanssa. Mikään vähempi kuin SUPER ei Jenkkeihin kelpaisikaan.

Idea lähti ihan siitä hahmotelmasta, että halusin ehdottomasti käyttää ainakin kookosöljyä ja suolaa, sillä ne ovat suosikkituotteeni. En myöskään halunnut preparoida mitään perussuperfuudia tyyliin raakasuklaa, siemenkakku tai smuuti. Suunnittelin siis täysin omaan makuuni sopivan tuotoksen, joka on helppo välipala ja säilyvä eväs.

Kaverikuva.

Muotonsa tuotos sai perinteisesti eväsleivästä, ja vielä nimenomaan siitä kerrosleivästä eli sandwichistä, joka ei ole mitenkään perisuomalainen, mutta tännekin hiipinyt muovipakkauksissaan. Tämä sandwich tarjoilee urheilevalle tai aktiivisesti hässäävälle syöjälleen superruoan lisäksi turvallista tärkkelystä, tärkeitä rasvoja ja umamin makuelämyksen.

Saanko esitellä, Super Sandwich!

Cashew-kookos-spreadi sekä aiemmin tehty peanut butter!

Pakko purasta.

Super Sandwich (gluteeniton, maidoton, vegaaninen)

Valmista ensin spreadi eli levite:

 • 3 dl cashew-pähkinöitä
 • 0,5 dl kookosöljyä
 • 1/3 tl Kalaharin suolaa

Voit halutessasi liottaa cashewt, itse laitoin ihan kuivana menemään. Kasaa pähkyt, sulatettu kookosöljy ja suola tehosekoittimeen (optimaalisesti Vitamixiin) ja suraa tahnaksi siten, että nostat aluksi säädön nopeasti ykkösestä kymppiin, pistät sitten turboa silmään ja painelet samalla tampilla tahnaa leikkuriin. Hyvä pähkinävoi muodostuu noin minuutissa.

Kaapi spreadi astiaan. Ota esiin Super Sandwichin osa Sandwich:

 • kaksi riisikakkua

Voitele kaakut levitteellä. Viimeistele antioksidantein:

 • goji-marjoja
 • omenaviipaleita

Ripota toiselle puolikkaalle reilusti gojia ja viipaloi toiselle tuoretta omenaa. Yhdistä puolikkaat ja HAUKKAA menemään! Maku on tuhti, täyteläinen, suolaisenmakea. Riisikakku on rapeaa, goji nautinnollisen sitkeää ja omena mehukasta. Tän jälkeen aivot käyvät satasella ja penkistä nousee kingkong. DING DONG! Kiitos CocoVi.

(Kun Superin kääräisee pakettiin, kulkee se Apinan kanssa turvatarkastuksen läpi taivaalle.)

 

3 Comments »

 1. Jenkki-postausta venaillen!
  Sitä odotellessa konsultaatio Ellen Svinhuvud-kakusta, jonka on tarkoitus tähdittää itsenäisyyspäiväämme. Kannattaako kakku tehdä jo etukäteen? Vai onko parempaa jos marengit on rapsakoita?

  Comment by Mimmi — 2.12.2012 @ 10.27

 2. En tiiä, tuleeko mitään jenkkipostausta, ei oo matskua kun aika on mennyt konffassa ja jetlagin kourissa :) Oon mä Whole Foodsissa käynyt kahesti, että siitä ;D

  Tota, tota… Siitä on niin kauan kun tein elleneitä etten ole nyt ihan saletti. Ellenin marengin laatuhan on sellainen, että sen tulee olla mukavasti sitkeää, ei niinkään rapea. En tekis mitenkään kauheesti etukäteen, mutta en myöskään samana aamuna. Edellisenä päivänä? Niin valitsisin varmaan ite. :)

  Comment by Meri (Ylimuuli Mukkelis) — 2.12.2012 @ 12.22

 3. Haha, Whole food 😀 Siitä sitten tai kyllähän sä nyt jotain ehdit siellä syödäkin? Otsikolla jenkkien konferenssimuonat?

  Kokeilen tätä edellisenä päivänä vaihtoehtoa, arvelin kans että mandelmjöl pitää paketin koossa. Kerron sit miten kävi!

  Comment by Mimmi — 3.12.2012 @ 17.13

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress