MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

29.9.2013

Lähdetään lennolle! (banaaniletut)

Filed under: Banaani,muna,Vitamix — Meri @ 7.42

Kaikenlaisia proteiinipannareita ja -lettuja on Monkeyssakin väännetty, mutta tässä, muita blogeja varmaankin vuonna muro ja mannapuuro kiertäneessä (Fit-lehden?) ohjeessa on kyllä paras vaivannäkö-maistuvuus-suhde. Nämä letut valmistuvat myös niin pikaisesti, että niitä uskaltaa ryhtyä nälkäisenäkin kokkaamaan. Erinomainen valinta sunnuntaiaamiaisen matkakohteeksi!

mmm

Destination: banaaniletut

Pakkaa Vitamixiin

 • kaksi isoa Reilun kaupan banaania
 • neljä luomumunaa
 • ripaus suolaa (tämä on oma lisäykseni, I am weird that way)

Käynnistä moottorit ja kiiihdytä.

Sytytä kaasuhella ja anna pannun lämmetä hetki. Varusta se sopivalta tuntuvalla rasvalla ja hae kannullinen taikinaa. Paista 2-3 isoa lättyä miedolla lämmöllä. Pieniä varmaan voi tehdä jos on miniplättypannu, mutta suurella pannulla pikkuruiset eivät onnistu, sillä taikina on niin juoksevaa. Melko ohut lettu onnistuu paremmin kuin paksumpi.

mmm2

Siirrä kypsynyt matkatavara lautaselle. Ja sitten: accessorize!

 • luomumaapähkinävoita
 • itse tehtyä cashew-voita
 • Lihansyöjän äidin mansikkahilloa

Bon voyage!

(Ja blaablaa proteiini ja blaablaa palautuminen mutta kyllä minusta näitä kannattaa tehdä siksi, että ne ovat hyviä.)

10 Comments »

 1. Kämppis testasi taannoin ruokabanaanista ja hanhenmunista; tuli tuhdimpi eikä ihan niin äitelä plätty. Minen laita mistään ennen kuin työsuma selviää (lue: muutama viikko on menty niin että kananmunan paistaminen on monimutkaisin ruoanlaitto-operaatio, johon iltaisin kykenen).

  Comment by T — 29.9.2013 @ 9.55

 2. T, ruokabanaanista eli plantaanista? Se lienee vielä hurjasti parempaa kuin tämä! Pidän ruokabanaanista, hyvä idea. Hanhenmunia en tiedä mistä edes saa?! Joo – mäkään en ole aikoihin käyttänyt edes koko pannua… Kuhan hengissä pysyy 🙂

  Comment by Meri — 29.9.2013 @ 13.59

 3. Plantaanista joo. On tärkkelyksisempi koostumus niin tulee letuistakin jauhoisempia. Mää tykkäsin että parempia – jotenkin maistui banaanimunakas vähän oudolta omaan suuhuni. Hanhenmunia saa Englannissa ihan tavan kaupoista (tai no, Waitrosesta ainakin); Suomessa en tiedä. Ne on jotenkin, öö, lihaisampia(?) kuin kananmunat. (Ja ehkä siksi kasvissyöjänä vähän vierastan niitä…)

  Comment by T — 29.9.2013 @ 21.34

 4. T, mä luulen että vitamix auttaa tossa banaanimunakasasiassa sikäli, että se tekee taikinasta niin kuohkeaa –> jotenkin vie pois munan ja banaanin maun sellaisinaan ja tulos oli jotain enemmän kuin osiensa summa. Nooh, ehkä hanhenmunat ei muakaan houkuttele… Munat ei valitettavasti muutenkaan oo mulle paras valinta, mikä on sääli 🙁 Hei paljon aurinkoa ja energiaa sinne, toivottavasti elämä on swell!

  Comment by Meri — 30.9.2013 @ 5.58

 5. Treeni laturina todella bueno resepti ainakin itselle! 1 banaani ja 4 kananmunan valkuaista,munat vatkaimella kuohkeiksi,banaani sekaan ja sose pannulla voissa paistaen,hyvää on

  Comment by M — 14.10.2013 @ 18.59

 6. Mikä aakkosvillitys täällä on! Ja missä ovat VOKAALIT?! 😀

  M, varmasti on hyvää 🙂 Mitä teet keltuaisilla? Voisin hyvin syödä valkuaisilla lettuja tms., mutta ei voi ruokaa heittää haaskuuseen… o_O

  Comment by Meri — 14.10.2013 @ 19.35

 7. Vinkiksi… Jos vierastaa banaanin makua, kannattaa valita mahdollisimman vaalea (miltei vihreä) banaani, siinä on miedompi maku. Kun sit taas oikein tumma, ruskea (ja siis erittäin kypsä) bansku tuo makua enemmän.

  Mä olen laittanut joukkoon ripauksen leivinjauhetta, en tiedä onko ollut apua. Tota suolaripsausta pitää kokeilla (kyllähän plättitaikinaankin tulee suolaa!)

  Isolla pannulla en oo saanut onnistuun, pikkuplätitkin on niiiiiin hankala kääntää. Kun mieluusti tekisin oikein ohuita ja rapsakoita, mut en saa niitä ehjänä kääntyyn. Tai sit se on vaan taidoista kii…

  Päälle vähän sokkoo ja mansikkahilloo niin hyvää on -vaiks olis vähän menny kääntäessä vituralleen…

  Comment by Katri — 22.10.2013 @ 20.11

 8. Katri, hyviä vinkkejä! Se on kyllä totta, että toisinaan nämä epälettutaikinat aiheuttavat harmaita hajoilemalla, mutta onneksi sekään ei ole niin vakavaa ja harjoitus tekee mestarin 🙂 Ja siis NIMENOMAAN!! Maku on aina hyvä 😀

  Comment by Meri — 23.10.2013 @ 15.53

 9. Nyt täytyy sanoo, et olen jäänyt pahasti koukkuun näihin lettuihi! Enkä yksin minä, joka meidän perheessä ainoana välttelen gluteenia, vaan myös muksut tykkää!

  Mun “ennätys” on ollu tehdä kahdeksasta banskusta ja neljästä munasta taikina, sillä ajatuksella, et jäis mulle aamupalaks muutama (yleensä 6/3 -suhde on riittänyt hyvin!) Tais olla äitinkullat nälkäsiä, kun koko satsi katos varttissa. (Syömässä 4v ja 6v ja minä + isäntä “maisto” muutaman…

  Et mä luulen, et seuraavan kerran saan tehdä vähintään 10/5 -taikinan… Mut vieläkään en oo oppinut tota kääntämistaitoo tarpeeks…

  Comment by Katri — 26.11.2013 @ 14.25

 10. Niin tuota miten kuumalla se pannu pitää olla jos on sähköhella eikä tuollainen hifistely kaasu? :=)

  Comment by Jussi — 1.6.2014 @ 13.45

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress