MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

4.1.2014

Homemade Sandro

Filed under: Arkiruoka — Meri @ 9.15

20140104-090946.jpgOlen käynyt muutaman kerran läheisessä ravintola Sandrossa, ja paikan ruokavalikoima kerta kaikkiaan vetoaa! Värit, mausteet, monipuolinen kasvisten käyttö, maukkaat makkarat, suunnattoman herkullinen gluteeniton leipä… Eilinen työpäivä alkoikin himoitsemalla Sandron antimia. Paikasta ei kuitenkaan saanut pöytää illaksi ja varsinaista kyläilyä täytyi siis lykätä. Onneksi hätä ei ollut tämän näköinen! Sandrohan on helppo rekonstruoida kotiin.

Koska Sandron poikkeuksellisen hyvä gluteeniton leipä on oleellinen osa ateriaa, leipaisin ensin Napapilvi-Annan Täydellistä gluteenitonta leipää, jota olen saanut kunnian syödä armoitetulla Napapilvellä. Leipä on yksinkertaista valmistaa, kunhan muistaa laittaa tattarisuurimot likoamaan edellisenä iltana.

20140104-090859.jpg

Annan täydellinen gluteeniton leipä

  • 4 dl tattarisuurimoita
  • 2 luomumunaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl riisijauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta, ruokasoodaa ja guargumia kutakin

Kaada tattarisuurimoista liotusvesi pois, suurimot saavat jäädä kuitenkin hivenen kosteiksi. Sysää Vitamixiin tai muuhun blenderiin ja suraa tampin kanssa muusiksi. Myös sauvavekoitin toimii tähän tarkoitukseen hyvin.

Sekoita toisessa astiassa munat, öljy ja viinietikka hyvin. Lisää seos tattaripuuroon ja kääntele sekaisin.

Sekoita kolmannessa astiassa kuivat aineet ja lisää ne muihin aineisiin. Kaada voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan ja tasoita pinta. (Huom! Tämä kannattaa. Itse olin suurpiirteinen koska en muuta osaa ja pinta jäi juuri niin möykkyiseksi kuin millaisena meni uuniin – taikina ei siis elä uunissa, you better help it!) Paista n. 200 astessa 40 minuuttia, ota leipä sitten vuoastaan ja paista vielä ylösalaisin kymmenisen minuuttia. Omassa kaasu-uunissa, joka on hiukan miedompi tehoiltaan, leipää piti paistella vielä vähän päälle.

Leivän lisäksi tarjo(ttime)lla oli infamöösiä nakki-saksanpähkinäsalaattia, joka kuuluu jokaisen itseään kunnioittavan lähi-idän hengessä ruokailevan pöytään! ( <--- huumoria) Nakkisalaatti paikkasi Sandron mahtavan maukkaita makkaroita eikä ehkä ihan yltänyt esikuvansa tasolle, mutta sanoisin kuitenkin, että ERITTÄIN lähelle.

20140104-090935.jpg

Hummus syntyi myös Vitamixissa (kaksi Go Greenin pakettia luomukikherneitä, oliiviöljyä, yhden sitruunan mehu, kolme valkosipulinkynttä, 4 rkl luomutahinia, suolaa) ja sai ylleen perinteisesti oliiviöljyä ja paprikajauhetta. Sandrossahan hummuskin on jotain aivan fabulöösiä, kuten kurpitsahummusta, joka vie voiton tavan hummuksesta kuusi-nolla.

Kauniita granaattiomenan siemeniä esittivät puoliksi leikatut viikunat, ja porkkanat toivat pöytään karoteenia ja kontrastia. Oliivit ovat markettikamaa, luomukalamataa, ja juusto vuohen gryere. Vaikka minun leipäni ei ihan vetänyt vertoja Annalla syömääni, oli se silti eri makoisaa, varsinkin voin kanssa. Kaikkein parasta se kuitenkin on dipattuna oliiviöljyyn, jossa on hiven suolaa.

Verdict: Sandroa lähellä vain maantieteellisesti (n. 400m), mutta ravitsevaa ja herkullista! Lihansyöjä piti kaikesta.

Ps. Haluan huomattaa, että blogaan ensimmäistä kertaa iPadilla, joten jälki on sen näköistä 😀 Mutta parempi keskinkertainen kuin ei mitään vai miten se nykyajan mantra meni.

6 Comments »

  1. Pakko kyllä nyt tiedustella, reseptiä kerran kokeilleena, että onkohan tuosta jäänyt jotain nesteosuutta pois? Omaani pistin vettä useamman desin, muuten olisi tullut jauhotomua leivästäni. 😀

    Comment by Amelia — 12.1.2014 @ 9.34

  2. Amelia, no sama homma 😀 Anna lupasi opettaa mua kädestä pitäen tekemään leipää! Raportoin sitten tarkemmin. 🙂

    Comment by Meri — 7.3.2014 @ 21.41

  3. [url=http://www.gowatchs.com/brand-215.html]”日本一流ヴィトン コピー、ヴィトン コピー 激安(N品)専門店、全国送料無料、ヴィトン コピー 通販,ヴィトン コピー商品,ヴィトン コピー 販売,当サイト販売したヴィトン コピーなので正規品と同等品質提供した格安で完璧な品質のをご承諾します、当サイトは最高級ヴィトン コピー激安通信販売店です ホームページをクリックして商品をご覧下さい.ロレックスコピー,業界No.1人気スーパーコピーロレックス腕時計専門販売ブランド サングラス 、ブランドコピー、ルイ ヴィトン サングラス、サングラス コピー、シャネル サングラス、グッチ サングラス、コーチ サングラス、D&G サングラス、偽物 サングラス 、激安 サングラス 韓国 人気 楽天市場 モンクレール 代引き 海外ブランド コピー ダミエ 偽者 ルイヴィトンコピーグッチコピーエルメスコピーロレックスコピーカルティエコピーオメガコピーブルガリ コピー 時計スーパーコピーも多彩な品揃えでお待ちしています。スーパーコピー,ブランドコピー,コピーブランド,シャネルコピー ブランド商品は信頼と安心のお店、ベルメゾンネットで[/url]

    Comment by Anonymous — 28.2.2016 @ 8.35

  4. I’ve got my mat dirty sometimes with this food(((

    Comment by carpet-for-stairs.com — 3.7.2019 @ 22.13

  5. Usually I do not read article on blogs however I would like to say that this writeup very compelled me to take a look at and do so Your writing taste has been amazed me Thanks quite nice post

    Comment by qweqtt — 28.3.2024 @ 22.52

  6. My brother suggested I might like this blog He was totally right This post actually made my day You can not imagine simply how much time I had spent for this info Thanks

    Comment by qweqttt — 31.3.2024 @ 13.02

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress