MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

26.12.2006

Pitsaa

Filed under: Lätinää,Pitsaa — Meri @ 12.47

Muutama pitsaidea jakoon.

Martha Stewartin showssa italialainen pitsakokki valmisti pitsapohjan muuten samoin kuin normaalisti, mutta korvasi sokerin hunajalla. Tomaattipyreen asemesta kokki käytti pohjalla pestoa, jonka sitten päälysti juustoraasteella. Vihannekset ja muut halutut päälliset voi laittaa joko peston ja juustoraasteen väliin tai niiden molempien päälle. Pestopohja on testattu ja maistuu kyllä!

Ja pikapitsaa ohuella pohjalla syntyy helposti tortilloista. Itse käytän kokojyvätortilloja, joista yksi riittää erinomaisesti. Normaali pitsapäälliset ja uuniin, ei vie kauaakaan kun ei tarvitse kypsentää. Ei turhia hiilareita! ;-)

Ja vielä kylmäsavulohen ystäville; Jonna oli bongannut jostain reseptin, jossa tomaattipyree korvattiin ranskankermalla (mausta!), ja sen ylle leviteltiin muistaakseni pinaattia ja kylmäsavulohta ja punasipulia. Tehtiin tätä joskus ja oivallista, kerta kaikkiaan. Juustoakin siinä lieni, korjaa Jonna jos muistat paremmin.

Lisää pitsaohjeita voi jättää kommentteihin, tai vaikka suosikkipäällysyhdistelmiä. Pian muuten tarjoilen varmasti tofu-ohjeita, sillä sain hienon tofu-keittokirjan joululahjaksi ja kokkisormet syyhyävät jo!

3 Comments »

  1. Ehdoton suosikkini on: pepperoni, jalopeno, ananas, aurajuusto. Kasvissyöjäystäväni tilaa pepperonin tilalle tomaattia ja on kuulemma hyvää.

    Comment by hansus — 15.3.2007 @ 11.48

  2. Oih, pepperooni… Itse olen punaisesta lihasta luopunut, mutta jotkut tuotteet kyllä saavat toisinaan silti veden kielelle :-P Täytyy kokeilla tomaattiversiona! Hehehe täytyy myös mainita, että tuon miespuolisen seuralaisen toimesta maistelimme pitkästä aikaa MAKKARAA pari päivää sitten! Kyseessä oli kevyt-broilerilenkki :-D Mutta hyvin maistu kyllä minulle, pannulla käristettynä ja sinapin ja ketsun kanssa, lääh. Kanaparka :-D

    Comment by Administrator — 15.3.2007 @ 16.43

  3. Kokeilimme tänään tuota lohipizzaa. Kylmäsavulohta ei kaupasta valitettavasti tällä kertaa löytynyt, joten ostimme tuoretta lohta, joka laitettiin marinoitumaan hetkeksi jääkaappiin. Laitoimme ranskankerman lisäksi pikkuisen tomaattikastiketta, jotta pizza olisi maukkaampaa (en tiedä, oliko sillä kummoistakaan vaikutusta). Pizza oli herkullisen näköinen uunista tullessaan ja lopputulos oli loistava, joskin hieman suolaton. Luulen, että alkuperäisellä reseptillä ja suolaisella kylmäsavulohella saisi maistuvamman aterian. Pyöräytin hieman merisuolaa päälle (oli muuten ensimmäinen kerta, kun laitoin suolaa pizzan päälle!) ja se kyllä tepsi. Haluaisin kuitenkin ratkaista tuon suolattomuuden jollain muulla tavalla, jos joskus vielä tuoretta lohta laitan pizzan täytteeksi. Jokin lisätäyte kenties, tai pidempi marinoitumisaika…

    Comment by hansus — 21.3.2007 @ 21.39

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress