MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

17.3.2007

Pikapitsa

Filed under: Optimoidut,Pitsaa,Välipalaa — Meri @ 19.14

En tiedä olisko tässä nyt sellanen viritys, jonka voisi ihan perustellusti laskea cross-kitcheniin. Jos samaan ruokalajiin mahtuu tortilla, sushi-inkivääri eli gari sekä raejuusto ja kokonaisuus on koottu pitsan tapaan, ei se liene ainakaan suomalaista perusruokaa. Rucola olisi varmaankin kannattanut lisätä ruokaan vasta uuninuketuksen jälkeen eikä ulkonäkö muutenkaan päätä huimaa, mutta kyllä vain, apinan suu napsaa tämän tahtiin!

Ugly food

Pitsa

 • kokojyvätortilla
 • tomaattipyrettä, valkosipulia, oliiviöljyä, oreganoa
 • tonnikalaa (vedessä! mikä pyhäinhäväistys)
 • katkarapuja
 • oliivia
 • sushi-inkiväärisiipaleita eli garia
 • raejuustoa
 • tuoretta rucolaa

Sekoita tomaattipyreeseen murskattu valkosipulinkynsi, hiven öljyä ja mausta oreganolla. Levitä tortillalle. Täytä tortilla pitsatyyliin aineksilla, pilko oliivit ja gari. Lykkää uunin kuumuuteen, asteita saapi olla reilusti kun minkään ei tarvitse kypsyä. Vaikka grillivastuksella tekisit, nopeasti tulee valmista. Poista uunista ja lisää rucola. Pistele poskeesi ihanan suolainen letukka, jota inkivääri suloisesti maustaa.

Puolukkaista

Jälkiruoaksi sekoitin purkin Ehrmannin rahkaa ja ainakin 100g hieman sulaneita pakastepuolukoita. Makeutin epäortodoksisesti makeutusaineella ja kuvauksen jälkeen vielä höystin reilusti ruisleseillä. Vatsa on täysi ja makuhermot tyydytetty. Kelpaa lähteä viettämään viimeistä iltaa ennen hermoja koettelevan jännittävää vaalipäivää.

3 Comments »

 1. Hopsan, vähän on mennyt ojaan tuon pitsakuvan käsittely. Ehkä jaksan korjata asian joskus. Enpä muutenkaan loista tuolla kuvienkäsittelytaidolla että ehkei se tunnu tässä konkurssissa.

  Comment by Administrator — 17.3.2007 @ 17.16

 2. Täytyy vaan kommentoida, että tein tänään uudestaan tätä pika”pitsaa”, tosin ilman rucolaa, ja se oli vaan tosi hyvää taas! Että suosittelen, sopii ainakin mun kiireeseen ;-) Pirun nopea, helppo ja maukas. Tosin grillivastus kärvensi leivinpaperin niin tehokkaasti, että ensi kerralla vetänen normilämmöillä.

  Comment by Administrator — 22.3.2007 @ 20.35

 3. […] pakastin: samoin tortilla-pohjat on helppo pakastaa. Kahdeksan kappaleen pakkaus ei mene kahteenkaan pekkaan ja pakkasesta otettu lettu sulaa hetkessä ja muuntautuu vaikka pikapitsaksi tai meksikolaisittain fajitasten ohella vaikka quesadilloiksi tai enchilladoiksi. […]

  Pingback by MonkeyFood » Pelastetaan ruoka! — 27.4.2007 @ 18.46

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress