MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

12.4.2007

Vuohen gruyére verhoutuu väljään tortelliniin

Filed under: Arkiruoka,haasteet,Pasta,Sieniä — Meri @ 6.16

Halkaistut

Otan täten huhtihaasteen vastaan ja osallistun rehtiin ruokakisaan vuohen gruyere -juustolla (tuotetiedot) ja luomu-siitakesienillä täytetyin jättitortellinein. Jättikokoisia ne ovat siksi, että debytoin tässä rohkeasti tämän pastamuodon muokkaajana. Aiemmin armas Fackelmannini (pastakone) on jauhanut vain iisisti spagua ja tagliatelleä.

Gruyére-siitake-tortellinit (2 hengelle)

Tuorepasta

 • 2 dl durumjauhoa
 • 1/4 tl suolaa
 • 1 muna
 • 1 rkl valkoviiniä (tai 1/2 rkl valkoviinietikkaa ja 1/2 rkl vettä)
 • 3/4 rkl oliiviöljyä

Mittaa jauhot pöydälle, kulhoon tai monitoimikoneeseen. Lisää jauhoihin suola ja sekoita. Mikäli teet taikinaa pöydällä, muokkaa keon keskellä kuoppa ja riko siihen muna ja lisää nesteet. Kulhoon ja koneeseen kaiken voi laittaa melkein kerralla. Puristele seos tasaiseksi taikinaksi ja vaivaa pöydän/kulhon pintaa vasten, kunnes se tuntuu silkkiseltä (n. 10 min.). Kääri tuorekelmuun eli klädeen ja siirrä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Tässä välissä valmista täyte.

 • 1 tl voita
 • 1 dl siitakesieniä
 • 3/4 dl saksanpähkinöitä karkeaksi rouhittuna
 • 2/3 dl vuohen gruyéreä suureksi raastettuna
 • 3/4 dl rucolaa silputtuna
 • mustapippuria, suolaa

Pilko sienet pieniksi ja paistele niitä voissa pannulla, kunnes hieman kypsyvät. Poista pannu tulelta ja siirrä sienet sopivaan astiaan. Liitä sienien seuraan muut ainekset ja mausta pippurilla sekä tarvittaessa suolalla. Jätä täyte jäähtymään ja ala jauhaa pastaa.

Fyllinkiä.

Jos sinulla on pastakone, ajele taikina haluamasi ohuuteen. Siinä tapauksessa että etenet käsipelillä, kaulitse taikinaa kunnes uuvut. Molemmissa tapauksissa leikkaa sopivanpaksuisesta taikinalaatasta n. 12 cm pyöreitä lettuja, tai hieman pienempiä. Omani olivat melkoisen kookkaita. Nosta jokaiselle letulle pieni läjä täytettä, sudi letun reunat vedellä ja taita puolikuuksi. Painele ilmakuplat mahdollisuuksien mukaan pois. Kostuta vielä puolikuun kärjet ja taita ne päällekkäin. Lopputulos muistuttaa jotakin tortellinin kaltaista, tyytykäämme siihen.

Plätyllä

Puolikuuuuuu.... luo merelle siltaa

Kääröjen käärö

Keitä tortellinit kiehuvassa suolalla ja öljyllä maustetussa väljässä vedessä kunnes kypsyys on al dente -luokkaa, noin 3 minuuttia. Kaada pasta lävikköön, huuhtele nopeasti kylmällä vedellä ja valuta. Siirrä mojovat kääröt lautaselle ja syö hetsiltään. Todella hyvää!

Rucolapedillä

Pestopeite

Muulille ruokaa!

1 Comment »

 1. […] (Alla muuten oma huhtikuun haasteruokani.) […]

  Pingback by MonkeyFood » Pelastetaan ruoka! Osa II. — 19.4.2007 @ 15.02

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress