MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

20.4.2007

Surimia salaatissa

Filed under: Eksotiikkaa,Sallad — Meri @ 5.44

Löytöjähän voi tehdä tavan kaupassakin eikä vain eksoottisissa, ja surimisuikaleet olivat vastustamattoman erikoisia ja edullisia. Surimiraputikut ovat minulle jotenkin tuttuja sushien värkkäilystä, mutta tämä suikalemuoto oli uutta.

surimisalaatti
Koska pussia oli jo pakko raottaa ja maistaa, lykkäsin suikaleita eilisen salaatin kyytipojaksi. Maku on hieman suolainen ja melko mieto, lievästi rapumainen. Eivätpä nuo pahaa tehneet kanasalaatissakaan, mutta minkähänlainen olisi näiden alkuperäiskulttuurinen ateriamuoto? Guuglailluissa salaattiresepteissä surimipuikot yhdistetään usein riisiin, herneisiin ja maissiin. Mikä jottei. Houkuttelisi kyllä suikaloida näille jotain erivärisiä kavereita ja pyöräyttää aasialainen salaatinkastike. Mutta miten?! Aivotyö jatkuu.

surimisuikale

4 Comments »

  1. Huomenta! Minäkin hypistelin noita pusseja tuossa lähikaupassa, mutta ei tullut mieleen yhtään sopivaa reseptiä. Aika ovela veto Pirkalta! Löytyisikö niiden sivuiltaan ohjeita??? Semmoista vielä, että hirmu hyvä on tällä sinun uudessa keittiössä kommentoida, kun nimi ym tiedot tulee valmiina noihin kenttiin. Laiska kun olen 😀

    Comment by Sohvi — 20.4.2007 @ 6.50

  2. Reseptejä ei ainakaan vielä löytynyt. Tällainen tuote kuitenkin löytyy:
    http://www.plussa.com/?_tp=69,79&_sp=kaupat_ja_tuotteet/tuotehaku/pirkka_product_information.jsp&id=6410405043641

    Joten jotain tuollaista voisi kokeilla tuosta vääntää. Itse tunkisin majoneesia (ja tunaa maybe?) sekaan ja laittaisin leivän päälle tai patongin väliin.

    Comment by akonan — 20.4.2007 @ 9.07

  3. Ou nou, tämän siitä saa kun keskittää ostoksensa S-ryhmän marketteihin: jää TÄYSIN paitsi uusista Pirkka-tuotteista!

    Surimisukaleista tekisin itse ekana ehkä salaattia, johon laittaisin surimien lisäksi ainakin riisinuudeleita ynnä suikaloitua retikkaa & merilevää. Wasabilla maustettu majo voisi olla hyvä kastike (sitä saa ainakin Tokyokanista valmiina purkkitavarana).

    Laajakaista käydään avaamassa ehkä parin viikon sisällä *huokaus*

    Comment by Välispiikki — 20.4.2007 @ 11.17

  4. Sohvi, täytyy etsiä Pirkan sivut tosiaan läpikotaisin, hyvä idea. Ja erinomaista, että kommentointi tuntuu järkevältä, se on iso plussa varsinkin, kun ainakin ite tykkään että kommentointi on tän ruokabloggailunkin suola 🙂 Aina oppii uutta ja saapi näkemyksiä ja kokemuksia.

    Akonan, sellainenkin tuote :-O Samoin Pirkalta on ihan surimipuikkoja. Tietty sushiin ne puikot on kanssa omiaan, nuo suikaleet ehkä japanilaistyyliseen salaattiin? Tuna ja mayo 😛 Hyvä aatos. Lets kokeillaan!

    Välispiikki, ai SEN takia sie oot jossain umpsukkelossa, käyn päivittäin tarkastelemassa, joko saahaan uusia luksuspostauksia. Vaan kauhian pitkään menee kaistan avauksessa :-/ Vaan onhan se niin laaja.

    Mmmm wasabimajo ja merilevä, siis juuri tuo japanilaistyylinen salaatti, kiitos vinkistä. Retikka on tosin jotensakin tuntematon vieras apinakeittiössä, häpeän myöntää. Näin sitten siihenkin pääsis tutustumaan omin nokkineen. Eilen pistelin muuten pitkästä aikaa poskiini muutamat sushit, on se niin omaa luokkaansa.

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 20.4.2007 @ 16.43

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress