MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

25.6.2007

Mango Minttu Pavlova

Filed under: Cake&Cookies,Herkut,Leivonta — Meri @ 22.00

Ylimuulin uusi taiteilijanimikö? Ei, vaan ehdoin tahdoin virheellisellä suomen kielellä otsikoitu postaus mangopavlovan ohjeesta. Yhteenkirjoitettuna nimi ei kerta kaikkiaan tee oikeutta kakun upeudelle. Tämä herkku ansaitsee erityisnimen!

pavlova

Ohje on jälleen Nigellan Forever Summer – kirjan antia. Kyseessä on opuksesta löytyvän passiohedelmäpavlovan sovellus, joka puolestaan on edellisen sivun suklaavadelmapavlovan jumalainen muunnos. Pavlovasta on siis moneksi. Luo itse omasi ja nauti sitä venäläisen kuohuviinin kanssa.

Mangopavlova (6-8 annosta)

Marenkipohja

 • 4 valkuaista
 • 250 g sokeria
 • 2 tl maissijauhoa
 • 1 tl valkoviinietikkaa
 • pari tippaa vaniljauutetta

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, johon muodostuu huippuja. Lisää sokeri ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa koko ajan, kovin kovin pitkään, kunnes kaikki sokeri on lisätty ja seos tuntuu sormien välissä hierottuna pehmeältä, ei siis lainkaan rakeiselta. Nostele joukkoon maissijauhot sekä valkoviinietikka, johon on sekoitettu vaniljauute. Levitä marenkimassa leivinpaperoidulle pellille n. 21 cm halkaisijaltaan olevaksi ympyräksi. Tasoittele päällys ja reunat. Muista, että marenki paisuu uunissa. Työnnä pelti uuniin ja laske välittömästi uunin lämpötila 150 asteeseen. Paista marenkia tunti tai hieman reilu, mutta älä liian kauan, sillä vaikka kuoresta tulee entistäkin rapsakampi, sen vaahtokarkkimainen sisus kuivettuu liian pitkässä paistossa. Itse paistoin tasan tunnin ja tuli täydellinen.

marenkipavlovaan

 • 2,5 – 3 dl kermaa
 • kypsä mango tai purkillinen säilöttyä
 • tuoretta minttua

Kun marenki on viilentynyt, vatkaa päälle kerma löysäksi vaahdoksi ja suikaloi kerman ylle tuore ja kypsä mango. Tuoretta mangoa on hieman vaikea leikata syödessä, jos haluat, voit soseuttaa mangon tai käyttää purkkimangoa. Saksi päälle ihanaakin ihanampaa tuoretta minttua ja haltioidu tästä unelmankevyestä mangokakusta. Itse haltioiduin kakun lisäksi kuvistani ja oikein tuhlailen niitä tähän! Mangomarenkikakkua nautiskeli itseni lisäksi muuten sekä Lihansyöjä että vanhempani ja isoveljeni plus tämän 2v. tytär, kiittävin arvioin. “Mielelläni otan lisää.”

mangominttupavlova

mangopavlova

12 Comments »

 1. Voi Muuli, minkä teit! Tulin tänne nälkäisenä (iso virhe!) ja sen sijaan, että lähtisin kotiin syömään juhannuksesta jääneitä ruoanjämiä taidankin mennä kauppaan ostamaan Mango Minttu Pavlovaan aineksia. Mä rakastan marenkia ja tuo näyttää kyllä niin hyvältä, että on pakko päästä maistamaan. Nam ja maiskis. 😉

  Comment by hansus — 26.6.2007 @ 16.50

 2. Täällä toinen marengin rakastaja! Pitää pian tehdä pavlovaa!:)

  Comment by Kmsu — 27.6.2007 @ 11.15

 3. MMP kuulostaa liki yhtä hyvältäkuin PMMP 😀

  Oletkos muulihyvä koskaan kokeillut laittaa paloiteltuja vaahtokarkkeja pavlovan täytteen joukkoon? Kandee kokeilla!

  Comment by Välispiikki — 27.6.2007 @ 15.57

 4. Kyllä oli herkkuisaa ensimmäinen pavlovani koskaan (en ole maistanut aiemmin edes muiden tehtailemia)! Ja helppoa. Varioida vois mitenkä vaan. Hansus, siinä suklaapavlovassa (Nigellan) on siis maissijauhon tilalla kaakaujauhetta ja tummaa suklaata rouhittuna ja päällä vadelmia. Ei VOI olla paha! Kiitos suklaakaakun ohjeesta 😛

  Kmsu, äitinikin rakastaa marenkia! SIinä on jotain uniikkia siinä koostumuksessa.

  Tänks Välispiikki 😉 Suhun voi luottaa. Vaahtokarkkeja, no en totisesti mutta tämän jälkeen hetimiten pakko tyypata! Uhhuh, käydään just pienoista taistelua täällä leireillä siitä, saavatko muut kuin emäntä käyttää keittiötä… Hevillä en luovuta. 😀 Yks synttärikakkukin pitää taikoa ens viikolla, sankari toivoi suklaata ja vadelmaa ja mulla on postissa JUURI sellainen resepti odottamassa. Niin siis se sun, Hansus. 🙂

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 27.6.2007 @ 17.03

 5. Voi Mango Minttu Pavlova minkä teit, pakko tätä(kin) on kokeilla!

  Comment by katriina — 27.6.2007 @ 19.01

 6. Oi kaunis Katriina, viipyisin mielelläni luonasi viimeiseen palaan saakka! From MMP with love

  Comment by ylimuuli — 27.6.2007 @ 20.18

 7. Uih, lupaathan raportoida, miten kaakku onnistui!? Olen lähdössä mökkeilemään viikonlopuksi ja ajattelin itsekin pyöräyttää saman suklaisen jälkkärin. Onneksi siellä monta suklaata rakastavaa sukulaista syömässä, ettei “joudu” ihan yksin koko kakkua vetämään. 🙂

  Comment by hansus — 29.6.2007 @ 10.27

 8. […] 26.6.2007: jos pidät mangosta ja ehkä vielä marengistakin, Mangopavlova voisi olla valintasi. Itse pidin siitä kovasti. […]

  Pingback by MonkeyFood » Mangokakku — 28.10.2007 @ 12.33

 9. […] pavlova-marenkipohja, kuten Mango Minttu Pavlovan ohjeessa […]

  Pingback by MonkeyFood » Kinuskinen lakkapavlova eli Lihansyöjän unelma — 3.3.2008 @ 17.57

 10. […] pavlova-pohja […]

  Pingback by MonkeyFood » Pippurista pavlovaa — 23.5.2008 @ 19.23

 11. […] seurannut useilta blogeilta, kuten MonkeyFoodin, Sillä Sipulin ja Polkkapossun ihania pavlovatuotoksia, niin tietenkin minunkin piti kokeilla […]

  Pingback by BELLA VANILLA » Blog Archive » Vaniljainen kirsikkapavlova — 13.11.2008 @ 10.47

 12. […] pavlova-pohja Nigellan mukaan […]

  Pingback by MonkeyFood » Pavlova goes Rocky Road — 1.4.2013 @ 17.39

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress