MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

2.7.2007

Kolme tavallista, loput vikkelii

Filed under: Herkut,Leivonta — Meri @ 18.38

mutakakku

Kesän yhdet ihanimmista juhlista juhlittiin eilen. Leiri päättyi iltapäivällä ja uusi alkoi tänään, mutta väliin mahtuivat rentouttavat, iloiset, onnelliset ja hurjan hauskat kekkerit! Ruokien lisäksi ohjelmaksi muodostui mm. naruhyppelyä, jossa virkistettiin kehonmuistia noin viidentoista vuoden takaa vikkelillä, ilmiksillä, hetiperään- ja väärästä suunnasta sisään – hypyillä. Karaookke raikasi, kun hieman vinho verdestä päihtynyt juontaja arpoi ja juonsi sisään aina uuden laulajan tai laulajakaksikon. Apinamiehen taustatanssijat tekivät selvää työtä ja Mäntsälä mielessäin -kappaleesta kuultiin todella moderni sovitus. Frisbee halkoi ilmaa muttei onneksi mitään särkyvää, brasilialaisrytmit innoittivat vetkumaan ja illan kääntyessä yöksi nuotio keräsi kaikki läsnäolijat ympärilleen leikkimään “jos X olisi huone, mikä huone hän olisi (jne.)” -leikkiä. Tiesittekö, että erään mielestä Ylimuuli olisi juomana milkshake, luonteena eloisa ja vaatekappaleena uimapuku? (Mainitsematta jätettäköön, että aikakausilehtenä Hymy. WTF?! :-D) Myös limbokisa käytiin illan mittaan, ettei todellakaan turhat pippalot.

ennenjuhlia

Täydellinen mutakaakku

  • 200 g tummaa suklaata (Taloussuklaakin toimi tummemman puutteessa)
  • 200 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 1 rkl jauhoja
  • 5 munaa

Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa. Lisää sokeri. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää munat joukkoon voimakkaasti sekoittaen, vatkata ei tarvitse. Lisää jauhot. Kaada paksu seos voideltuun halkaisijaltaan 20cm vuokaan ja paista 200 asteessa 25 minuuttia tai hivenen pidenpään. Älä liian kauan! Kaakun kuuluu jäädä kostean mutaiseksi. Tämä vain paranee lepäiltyään jääkaapissa yön yli. Vadelmia seuraksi 😛 (Jos käytät Taloussuklaata etkä ihan tummaa, voi sokerin määrää vähentää 2,75 desiin.) Reseptin alkulähteelle muuten krediitit, kiitos, Hansus!

mutakaakku2

Kaakku oli mittatilaustyönä tehty syntymäpäiväsankarille, joka toivoi siis suklaista ja vadelmaa. Viimeistä piirtoa myöten se tuhottiin, lopulta irtopohjavuoan pohjan kimpussa oli lauma ihmisiä raapimassa rääppeitä. Seuraavaksi päiväksi ei jäänyt muruakaan. Lisänä oli grillattavien lisäksi Välipalan supermakoisaa hapankaalipiirasta, u u uuu. Ja suosikkisalaattia! Taas vakuutin tsiljoona ihmistä lisää suolapähkinöiden ja raejuuston täydellisestä kimpasta salaatissa.

hapakaalipiiras

Piirakkapohja

  • 100 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 prkl maitorahkaa (250g)

Nypi rasva ja jauhot yhteen, lisää lopuksi rahka ja sekoita. Jätä jääkaappiin kelmuun noin tunniksi. Painele voidellun vuoan pohjalle ja paista 10 minuuttia 200 asteessa, lisää sitten täytteet ja paista täytteistä riippuen 25-40 minuuttia. Toimiva.

salaatti

9 Comments »

  1. Upeat kuvat, erityisesti kakusta! Pakko taas kokeilla, kunhan ehtii ja saa vieraita. Sain eilen yhdenlaista mutakakkua, erinomaisen hyvää sekin, mutta vadelmat sopivat varmasti hyvin ja koristelu on tärkeää.

    Comment by katriina — 2.7.2007 @ 19.39

  2. Näitä herkkuja ei voinut vastustaa ja upean illan hienoon tunnelmaan ei voinut olla vaikuttamatta “Muulin” keittotaidot! KIITOS!

    Comment by Syömäri — 2.7.2007 @ 20.52

  3. Katriina, kiitokset lämmittävät kuvaajamuulin sydäntä, etenkin kun kuvaushetkellä minulle aina hieman naureskellaan… 🙂 Mutakaakku on kyllä hyvää! Ja kesä.

    Syömäri, hyvin te kyllä söittekin, mikä tekee kokin juhlista aina täydellisen 😀 Paras kiitos on kaavittu kakkulautanen 😉

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 3.7.2007 @ 7.23

  4. Ooks tsekannu tän?
    http://soppakellari.blogspot.com/2007/06/sumuista-suklaakakkua.html

    Aika samoissa mennään ja toi kakku on kyllä ihan erinomainen. Sulla näkyis olevan tosin tuo ruokalusikallinen jauhoja. Tiedän aika monta, jotka on jääny tähän kakkuun kiinni…

    Comment by polkkapossu — 3.7.2007 @ 16.18

  5. Jeps huomasin Sumuvalon kyllä, kahvikissana aattelin laittaa senkin kokeiluun. 😛 Kakku jää tosiaan kiinni vuoan lisäksi ihmismieleen. Se ketku. Tänään maistoin muuten parasta syömääni mansikkapiirakka, utelin toki barbakikat ja saas nähä montako päivää menee ennenkö pääsen hommiin sen kans 😀 Well, ehkä vasta velvinä kun perjantaihin asti hommia, ja emännälle on ykkösvaraus tähän köökkiin. Emännän piirakka se olikin, että ihan asiallista.

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 3.7.2007 @ 21.55

  6. Jos kiinni jää vuokaan, niin koitahan seuraavalla kerralla irtopohjaista, johon leivinpaperi pohjalle ja leivinpaperin reunat ylös, ettei valu irtopohjasta uunin pohjalle. Veljeni kun kyseli jotain hyvää hurmausjälkkäriä, neuvoin tämän suklaakakun, mutta eipä jaksanut herra seurailla tarkasti ohjeistusta, joten sinnehän se valui uuniin. Uuni ollut pesemättä ja käyttämättä kuulemma siitä lähtien. Voe voe noita velei.

    Comment by polkkapossu — 4.7.2007 @ 9.44

  7. Mulla ei kyllä jäänyt tämä kakku vuokaan kiinni. Irtopohjaista käytin ja kakun jäähdyttyä hieman kumosin lautaselle ennen jääkaappiin laittamista. Oli kyllä ihan uusi vuoka, joten pinnoitteet oli ainakin kunnossa. Ja voitelinhan minä vielä varmuuden vuoksi oikein reilusti vuoan, jottei varmasti jäisi kiinni. 🙂

    Comment by hansus — 4.7.2007 @ 11.12

  8. Minäkin käytin kyllä irtovuokaa, mutta emännän sanaan luottaen vain voitelin. En kuitenkaan kumonnut kakkua vaan pistin irtopohjavuoan pohjalla sen jääkaappiin ja vielä tarjollekin. Ei tosin näyttänyt siltä, että olisi missään vaiheessa kumoutunutkaan, go figure. Ehkä mus on noit veleigeenei ku ei aina IHA mee nappiin 😉 Mun suurveli ei leivo mutta kokkaa kyl ja on yhtä hyvä pähkinöiden napostaja kuin minäkin. Molemmilla aina sen seitsemää sorttia kotona omissa purkeissaan. Sillä on lasipurkit ja mulla raejuusto-. Mutta irtopohja saakoon leivinpaperipeiton seuraavalla kerralla. Kotonani sellaista irtoa ei olekaan… Toistaiseksi olen sinnitellyt ilman.

    Niin tänään saatiin päiväkahveilla juuri emännän omaa mutakakkua tuoreilla mansikoilla, banaanilla ja jäätelöllä höystettynä, voe mahoton miten herkkuisaa!

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 4.7.2007 @ 14.18

  9. Wow! At last I got a blog from where I be able to actually
    obtain valuable information regarding my study
    and knowledge.

    Comment by feissarimokat — 5.7.2013 @ 23.06

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress