MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

16.9.2007

Kornit matkakuvat

Filed under: Eksotiikkaa,Lätinää,On the Road — Meri @ 16.09

Koska keskityn matkoilla kuvatessani ihmisten lisäksi lähinnä ruokaan, reissukuvat on kornia katsottavaa. Olen tosin ylilaiska kuvaaja muutenkin, en millään jaksa kantaa kameraa mukana ja mieluummin koen ja muistan tilanteet kuin tallennan ne linssin läpi. Tässä valikoima “matka”-kuvia Briteistä, Belgiassa kameran akku loppui enkä jaksanut ladata sitä 😀

Aluksi paljon keskustelua herättänyt sieniproteiinituote quorn eli korni. Surprisingly Hearty Sausages, mmm… 😛 Harmaat lenkit ennen kypsennystä eivät nosta vettä kielelle, mutta valmiina kyllä maistuvat. Mukana kimarassa myös ravintoarvot.

korni3

korni

korni2

Kornin ja muutkin ruokani Briteissä, jossa siis oli yhteiskeittiö käytössä, maustoin useasti sämplepulloilla sscchhh-kastiketta.

sscchh

Vegeteemalla mennään, saanko esitellä, vegetaristien pekoni! Tätä en shopannut joten ei aavistustakaan mausta, piti vain tallentaa epelin olemassaolo.

veikon

Ja edelleen, vegesipsejä, punajuurta, palsternakkaa ja porkkanaa. Tosin kuten Possu huomautti, ei se perunakaan ihan lihaa ole, mutta enempi tärkkelystä kuitenkin kuin nämä kaverit.

vegesipsit

Väliin kuva Bathin erikoisesta rakennuksesta, joka yhdistelee sujuvasti kaikki kolme pylvästyyppiä, doorilaisen, joonialaisen ja korinttilaisen.

pylväät

Koska reissussa tulee tietysti aina nälkä, nauttikaamme väliin pikapala sushia. Ja ettei mene ihan halvalla, kuva myös aiemmin mainitusta Funki Sushista, hinnakkaampi menu siellä.
sushia

funki

Välipalaa sai toki muualtakin. Matkalla Bathiin pysähdyimme taukopaikalla, jossa purtavaa oli tarjolla snacks-bussissa.

snacks

Meillä kävi erityinen tuuri, kun siirtymistämme edeltävä sunnuntaina Bournemouthissa oli ranskalaisten markkinat. Kojuissa oli niitä jo mainittuja turkish delighteja, juustoja, kaikenmoisia ranskalaisia kulinaarisia herkkuja. Myös näitä kummallisia hedelmiä ja marjoja, joista en ymmärrä, kuinka ne on käsitelty.

markkinat

Tuliaisia ei laukkuihini juuri mahtunut, muutama levy ihanaa tummaa pähkinäsuklaata sentään. Onnistuin kuitenkin löytämään reilun vuoden etsiskelyn jälkeen vihdoin Oolong-teetä, joka on pehmeän makuista, mustan ja vihreän teen suloinen välimuoto.

oolong

Ja hei, kaiken tämän ruoan jälkeen, palataan vielä nopeasti sinne Bournemouthin biitsille. Pysyy joku roti. Lisää kuvia mahdollisesti kun saan niitä matkatovereiltani, mm. ainutkertaisesta esiintymisestäni päätösillallisella; lauloin Maamme-lauloin yksin yli sadalle hengelle. Oli aika JÄNNÄÄ 😀
biitsi

12 Comments »

 1. Ihania nuo pienet w-soossiputelit 🙂 Toitko tuota Kornia yhtään mukanasi vai pitääkö odotella että Muulin ja Sian importtauspuulaaki pääsee tositoimiin?

  Comment by Välispiikki — 16.9.2007 @ 19.08

 2. Muulin ja Sian importtauspuulaaki, hih, kuulostaa aika karulta liikkeeltä.

  Mutta mutta, teretulemast takaisin. Olikin jo vähän tylsää. Pitäis kai alkaa suunnitella hiljalleen rakkausruokaprojektia. Vai jaksaakohan sitä taas ehtiä?

  Hei jos oot muuten laiska kuvaaja, niin mua ei voi kyllä syyttää samasta. Maltalta 400 kuvaa ja oot ihan oikeessa, sitä tulee räpsittyä aika ruokapainotteisesti. Taas sain hävetä itseeni silmät päästä, kun nappailin kuvia kauppojen vihanneshyllyillä ja pienissä kalakaupoissa. Huh huh. Joku häpy pitäis sentään olla.

  Comment by polkkapossu — 16.9.2007 @ 19.18

 3. Hehehe, uskottavuus kymppi kun sika ja muuli lyö sorkat yhteen!

  Spiik, valitettavasti en saanut pieneen lentolaukkuuni tai reppuuni mahtumaan hiventäkään ylimääräistä suklaan, farkkujen ja paidan lisäksi. Tämäkin vaati jo juoksulenkkareiden kiinnitystä repun ulkopuolelle luomaan viehättävää wunderbaum-tunnelmaa kanssamatkustajien riemuksi… Se on meinaan piru mitä viikon juokseminen mutaisen, märän ja haisevan järven ympäri, peltojen poikki ja polkuja pitkin tekee popoille, puhumattakaan ihan siitä hiestä. Että kuhan tässä nyt käynnistellään bisnes (hui) 😉

  Piglet! Ei oo voinu olla tylsää kun oot Maltalla makoillu 😛 Rakkausruoka on melkoinen haaste ainakin mulle, mutta vihdoin olen saanut edes alustavan ajatuksen. Ja hei, yhdessä upotaan tai noustaan eli jaksaa, jaksaa! Luulen sitä paitsi että sulla voi olla hyvätkin varastot rakkausruokia 😀

  Maaninen kuvaaja, sitä on liikkeellä kyllä etenkin nyt digiaikaan. Kivasti sitä kerää huomiota tuolla ruoan kuvaamiselle, ja naureskeluja. Pitää vaan aina muistaa jo vuosia sitten lanseeraamani käsite, onnellinen häpeä. Ei mitään häpyä kuin silkkaa nautintoa 😉

  Comment by ylimuuli — 16.9.2007 @ 20.13

 4. Niin no, oot kyllä plikka edes vähän oikeassa: ei mulla tietysti ihan täysin tylsää ookaan ollu 🙂

  Rakkausruoka… pakko kyllä todeta, etten oo vielä edes miettiny asiaa. Aika laaja aihe kylläkin, sillä kaippas tuohon menee kaikki aamiaiskardemummaseesaminsiemenpuurosta öylättiaurajuustosiiderihyytelöön. Ai mut rajauksena tais olla kuitenkin pääruoka, hyvä sinänsä. Mut tosin hurmais vaikka makaronilla ja Heinzin ketsupilla, joten pitäiskö sillä nyt sitten vaikka osallistua?!

  Comment by polkkapossu — 16.9.2007 @ 21.24

 5. Kyllä nyt on pakko osallistua ettei maine mene! Näppituntumalta vois kuvitella että makaronin ja ketsupin voittoennuste ei ole kovin hyvä. Mutta eihän sitä tietysti koskaan tiedä. Ehkä siihen voi liittyä monilla jotain muistoja…

  Comment by Mikko — 16.9.2007 @ 23.40

 6. Piu pau ja teet jäi 😛 Olisi voinut jopa aamulla ryystää.

  Comment by akonan — 17.9.2007 @ 8.03

 7. Polkkis, niin ajattelin kyllä että sulla lienee edustava valikoima reseptejä MUIDEN hurmaukseen mutta toi lähtökohtahan auttaa tätä asiaa valtavasti ;-D Makaruuni ja ketsup olis todellista rakkausruokaa. Eihän se itse asia vaan ajatus… Nyt sain muuten idean! Tänks.

  Mikko, joo, Polkkiksen historia velvoittaa. Kyllä nyt vähintään kolme voittoa pitäs vuoden aikana saada plakkariin. Mä kyllä uskon yksinkertaisiinkin komboihin, nehän on sympaattisia. 🙂

  Ako, senkin paatunut kahvinjuoja, elä laske luikuria! Mutta saat teesi kyllä, samoin kuin muutkin unohtamasi tuliaiset. Myös sen jonka toin sulle Tanskasta melkein vuosi sitten. Mur. 🙂

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 17.9.2007 @ 9.01

 8. […] läheltä löytyy ihan erilaisia asioita ja sellaisia, jotka pitäisi täälläkin saada kauppaan. Brittein quornia oli ainakin hetkelliset suursuunnitelmat alkaa maahantuoda ja Maarianhaminan Robert’s Coffeen […]

  Pingback by MonkeyFood » Laukussa leipää ja piimää vaan — 7.4.2008 @ 16.36

 9. […] on wanhoja tuttuja vuosien takaa, saatette muistaa, että edellisellä reissulla iloitsin mm. sieniproteiinista… It’s been a long way! Comments […]

  Pingback by MonkeyFood » Ghee Things from Bournemouth — 1.4.2011 @ 20.03

 10. […] on nyt viisi vuotta, kun kirjoitin Monkeyyn postauksen Euroopan turneeltani, jossa vuonna 2007 suoritin kuukauden mittaisen reissumuotoisen opintojakson ennen valmistumistani […]

  Pingback by MonkeyFood » Tervetuloa, korni elämä — 2.9.2012 @ 10.07

 11. […] tänään kornia ensimmäistä kertaa omassa keittiössäni, aiemmin olen päässyt laittamaan sitä vain Englannissa. Kokkaaminen ei ollut lainkaan vaikeaa, vaan oikein nopeaa ja helppoa ja arkista ja herkullista, […]

  Pingback by MonkeyFood » Naurava Rosmariini ja korni arki — 9.9.2012 @ 20.03

 12. コピー時計通販専門店
  人気コピー時計通販専門店

  ◆在庫情報随時更新!
  ◆お客さんたちも大好評です:
  ◆新品種類がそろっています。
  ◆品質がよい、価格が低い、実物写真!
  ◆経営方針: 品質を重視、納期も厳守、信用第一!
  ◆超格安価格で、安心、迅速、確実、にお客様の手元にお届け致します。

  豊富な品揃えで最新作も随時入荷致しておりますのでごゆっくりとご覧ください。
  広大な客を歓迎してご光臨!

  Comment by ブランド館 — 25.2.2018 @ 15.01

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress