MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

17.9.2007

Cake Courgette

Filed under: Cake&Cookies,Herkut,Leivonta — Meri @ 16.46

courgette

Ollessani tuolla kolmen viikon reissulla läheisimmiksi ystäviksi muodostuivat kaksi tanskalaista, toimintaterapeuttiopiskelija (!!) Louise ja kätilöopiskelija Signe sekä brittiläinen sairaanhoitajaopiskelija Emily. Koska keskustelimme luonnollisesti paljon myös ruoasta ja jaoimme vinkkejä ja kulttuurisia kokemuksia, sain haltuuni myös Ihan Oikean Reseptin! Emilyn anoppi tekee kuulemma erinomaista kesäkurpitsaleipää, courgette bread, ja leivonnainen oli tuttu myös tanskalaisille.

Kyseessä on jälleen Banaanileivän tapaan suomalaiseen makuun kakku eikä leipä, siksi nimesin tuotteen pikkusormi pystyssä C.C.:ksi. Maku on mehevä, mausteinen, pähkinäinen ja vain paranee päivien kuluessa. Kaakku säilyy reilun viikon ilmatiiviisti säilytettynä, itse olen pidellyt sitä jääkaapin viileydessä. Vaativa koemaistajani sai tänään oman osansa ja ylisti C.C.:n mahtavaa maukkautta! Ei liian makeaa vaan juuri sopivan muhevaa ja ihanaa. Mielestäni myös kovien juustojen seuralaisena todella hyväkäytöksinen.

courgette3

Alkuperäinen ohje on kahdelle leipävuoalliselle, itse tein puolikkaan ja vähentelin sokeria. Laitan nyt mitat puolikkaaseen eli yhteen vuokaan, ja sulkuihin käyttämäni sokerimäärän. Säädelkää makeutta haluamanne laiseksi. 🙂

Cake Courgette

 • 3,5 dl jauhoja
 • 2,35 dl sokeria (käytin 1 dl makeutusjauhetta ja 0,75 dl sokeria)
 • 1,15 dl pähkinöitä
 • 1,15 dl rusinoita
 • 2,35 dl kesäkurpitsaraastetta
 • 1,15 dl öljyä
 • 2 munaa
 • 0,5 tl kanelia, suolaa, soodaa, leivinjauhetta ja vaniljauutetta

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele leipävuoka ja jauhota se, itse käytin jälleen kookoshiutaleita, joista tulee ihana pinta kaakkuun kuin kaakkuun. Raasta kesäkurpitsa (n. puolikas keskimittaisesta) karkeaksi raasteeksi. Murskaa pähkinät blenderillä tai veitsellä, älä liian pieneksi. Ohjeessa suositellaan saksanpähkinöitä, itse käytin manteleita, hassel- ja pecanpähkinää. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja kaada vuokaan. Paista alatasolla tunnin verran, mutta pidä silmällä. Uuneista riippuen vaatii hieman pidempään tai vähemmän. Jos pinta tummuu liikaa, hunnuta se foliolla. Säilyy tuoreena yli viikon ilmatiiviissä paketissa (<– rasia tai pussi).

courgette2

11 Comments »

 1. Ajatteles, kaikki Sarasvatin hiekat oli Turun pääkirjastosta lainassa. Hyvä yrkkä silti.

  No en oikeastaan sitä mennyt etsimäänkään, joten en ehtinyt pahasti pettymään. Hyllyt on väärällään lukemattomia keittokirjoja, kai nekin pitäisi ensin kahlata läpi. Ja enkös mennyt vielä ostamaan Maltan lentokentältä neljä uutta, kun oli pakko pistää taskuun jääneet liirat haisemaan 🙂

  Kiva leipä baiwövei!

  Comment by polkkapossu — 18.9.2007 @ 12.10

 2. Ihmekkös, niin hyvä kirja kun on. Mun lisäksi mun isoveljellä olis se, että jos on Helsinkiin asiaa niin… 😉 Mut jatka yrittämistä!

  Neljä KEITTOkirjaa?! No teidän pöydästä ei heti soppa lopu. Et viitsisi raottaa salamyhkäisyyden verhoa ja kertoa minkälaisia? Mä olen nyt turvautunut lähinnä verkkoon ja tuoreimpiin ruokalehtiini, kokematonta maaperää piisaa vaikka millä mitalla. Juurikin koestin yhtä ja vähän meni koostumus metsään mutta maku oli hyvä. Ja yksi klassikkokin on nyt plakkarissa, tosin sen mausta en vielä tiedä.

  Leipä on kiva ja liiankin kutsuva. o_O

  Comment by ylimuuli — 18.9.2007 @ 14.57

 3. Hmm, ei taida olla asiaa just, jos en sitten lähde tulitikkuja lainaamaan.

  Jep taas yksi kirja lisää sarjaan mediterranean cooking. Niitä aina jää reissuilta käteen, mut mikäs siinä, kun tykkään. Loput kolme onkin sitten vähän ohukaisempia: Now you are cooking tai jotain sinne päin. Cuisine France, cuisine Portugal ja cuisine kids party 🙂 Viimosessä oli kyllä hienoja pingviinipiparkakkuja, sen verran ehdin lentskassa kirjaa selailla.

  Comment by polkkapossu — 18.9.2007 @ 21.46

 4. […] Koska omana juhlapäivänään saa toivoa ihan mitä tahtoo, uuniin pääsi kesäkurpitsakakku, Cake Courgette, jota olen ennenkin pusannut. Vieraitani pelottelin mainostamalla kakkua terveystuotteena, sillä […]

  Pingback by MonkeyFood » Kakku itselle ja armoa koneelle — 21.1.2008 @ 21.47

 5. Tämä cake courgette toi mieleeni kurkkukakun ohjeen, jonka olen napannut lehdestä joskus kauan, kauan sitten. Olen lukenut sen moneen kertaan ja ihmetellyt (kurkkua makeassa kakussa???), mutta perääntynyt viime hetkellä. Ehkä olisi aika kokeilla, C.C.:n innoittamana…

  Comment by sammakko — 22.1.2008 @ 15.50

 6. Sammakko, uijui! Kokeile ihmeessä, täällä nimim. todella kiinnostunut odottelee kieli pitkällä 😛

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 22.1.2008 @ 19.33

 7. […] viikonloppuna vietettyihin lastenkutsuihin vietyyn tuliaiskakkuun, omaan suosikkiohjeeseeni Cake Courgetteen siis (ehdottomasti parempaa kunnolla jäähtyneenä!). Päällä muuten ruokotomusokerista […]

  Pingback by MonkeyFood » Kesäkorsettia — 26.8.2008 @ 6.40

 8. […] missä sitä on syöty vielä vuosien päästä. Jos haluat jäädä mieliin, tee tätä! Kesäkurpitsakakku on Englannin tuliainen vuodelta 2007 ja oma suosikkini pähkinäisyydessään ja muhevuudessaan. Sitä voi päällystellä vaikka […]

  Pingback by MonkeyFood » Kaksin aina kakumpi (Juukelin hyvää ja kesäkurpitsaa) — 16.6.2012 @ 14.31

 9. […] pitkäaikaisemmille lukijoille ei liene epäselvää, että oma suosikkikaakkuni maailmassa on Cake Courgette, kesäkurpitsakakku, jonka ohjeen sain vuonna 2007 Englannissa opintojaksollani. Ohje ei ole enää ihan […]

  Pingback by MonkeyFood » Monkeyfoodin kruununprinsessa — 23.9.2012 @ 7.44

 10. […] Alkuperäinen Cake Courgette vuodelta 2007 […]

  Pingback by MonkeyFood » Tv:stä tuttu ja Vitamix-ale! — 21.12.2013 @ 8.04

 11. [url=http://www.bagkakaku.com/vuitton_wallet/wallet/151.html]グッチ スーパーコピー非常に優美かつ独特で、ずっと優雅な姿で潮流の最高峰に立って、流行に引率して 豪華スーパーコピーブランドお楽しみください!弊社は個性あふれるブランドコピー、すばらしい デザインと高品質を兼ね備えるスーパーコピーバッグ、優雅の魅力があるのスーパーコピー財布など人気商品が続々入荷![/url]

  Comment by Anonymous — 28.2.2016 @ 8.35

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress