MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

11.10.2007

Tryffelimuuli metsällä

Filed under: Herkut,Suklaa — Meri @ 15.02

tryffelit

Ettei mene ihan eläväksi pöperöksi koko puuha, tähän väliin pala makeaa. Ja tottahan toki juuri suklaata! Kuten tämän päivän lehti kertoi, tumman suklaan suosio on Suomessa kasvussa. Ja siihen lisäisin, että niin tumman suklaan, teen kuin punaviiininkin sisältämät flavonoidit suojaavat verisuonia. Myös mielenterveyttä, sanoisin, kohtuullisissa määrin.

Ensimmäinen kokeiluni suklaan maustamisen maailmassa sijoittuu itsestään selvästi iiseihin tryffeleihin. Kaivoin esiin perusohjeen jota sitten tuunailin erinäisin eliksiirein. Makuni olivat seuraavanlaiset:

  • piparminttu ja pinjansiemenet
  • kardemumma
  • rommi ja macademiapähkinät

Minttuiset sekä kardemummaiset suklaamuhkut saivat koristeekseen vielä värikkään suklaanapin, jonka ylikansallista valmistajaa en halua tässä markkinoida. Pyydän saada huomauttaa, että nämä Valiojäätelöäkin nykyään hallitsevan suurvalmistajan tuotteet ovat päätyneet haltuuni täysin yllättäen ja pyytämättä. Ruokaa ei kuitenkaan sovi haaskata, siksi siis sillä näet nimittäin.

Suklaatryffelit

  • n. 170 g tummaa suklaata (itse käytin 70% tai tummempaa)
  • 2 keltuaista
  • 2 rkl kermaa
  • 2 rkl voita
  • makuaineet

Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää siihen muut ainekset. Sekoita tasaiseksi, mausta ja jaa pieniin karkkivuokiin. Koristele jos siltä tuntuu ja siirrä jääkaappiin jähmettymään. Tällä lailla tehtynä konvehdit pehmenevät melko nopeasti huoneenlämmössä, jolloin ne voi nauttia lusikallakin, esimerkiksi sillä kultaisella, joka joillakin on syntyessään suussa.

Kaikista tuli hyviä, ei kai kermalla ja voilla voikaan pahasti pieleentyä, ja jokaisella maistajalla oli oma suosikkimakunsa. Kardemumman suhteen jatkan viilailua, siihen olen itse niin kovin ihastunut. Mutta herkkuisalle huviretkelle sulan suklaan maailmassa saapi pakata viinakaapistaan lähes mitä tahansa ja kaivaa kuivakaapistaan pähkinöitä, rusinoita, karkkeja, esansseja, kookosta, mausteita, siemeniä, vuohenjuustoa, muroja, hiutaleita tai hedelmiä. Kyllä sen sitten huomaa jos idea oli huono. 😀

4 Comments »

  1. Ihanaa bongata namuresepti :)! Itselläni on tarkoituksena kokeilla jos jonkinmoisia namuja tässä ennen joulua. Satun olemaan “joulufriikki” varsinkin ruoan suhteen. Ja kardemumma on minunkin suosikkini, yleensä pullataikinaan menee varmaan “triljoona” teelusikkaa enemmän kuin pitäisi…mutta suklaan kanssa, WAU, pakko kokeilla!
    Saanen varmaan linkittää blogisi blogiini?

    Comment by Terhi — 11.10.2007 @ 22.28

  2. Joulu on ihana, vaikka perinteisistä jouluruoista en oikein välitäkään. 🙂 Kardemumma on ihanaa, sopii pullaan, rahkaan ja suklaaseen myös erinomaisesti, kuten Maarianhaminan Indigo-ravintolassa opin. Linkitä ihmeessä, hauskaa jos kelepaa 🙂

    Comment by ylimuuli — 12.10.2007 @ 9.42

  3. Tälläkö mukaan lokakuun ruokahaasteeseen, tälläkö?
    http://valipala.blogspot.com/2007/10/kierrtetty-ruokahaaste.html

    Comment by Välispiikki — 13.10.2007 @ 11.14

  4. VS, no eihän toki! Tämä oli vasta lämmittelyä 😉 Mutta saapas nähdä mitä keksin, vielä ei oikein ole kymppikäsitystä. Haasteeseen on jo nyt tullut muuten mahtavia osanottajia, ei mikään helppo nakki tää että pärjäis vertailussa edes auttavasti.

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 13.10.2007 @ 13.15

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress