MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

21.10.2007

Porsasjumalten nektaria

Filed under: Arkiruoka,Kala,Maidoton,Soosit — Meri @ 15.45

Vain hetki sitten lunastin vihdoin suuret puheeni ja valmistin gumboa. Ja taas ollaan siirtymässä sanoista tekoihin! Nyt vuorossa samaisen saparohännän porkkananektari. En ole koskaan ollut kastikkeiden ystävä ja vielä vähemmän kykenevä niiden valmistukseen, mutta noinhan se sujui ihan mallikkaasti. Lopputulos oli kalan paras kaveri. Sein pisteet nousivat kohisten ja ruokaseurakin kehui kastiketta useaan otteeseen. Viimeiseen pisaraan nautimme tämän oranssin arvotavaran, jota täytynee keitellä kasaan niin kauan kuin Biottaa piisaa.

porkkananektari

Kastikkeen suhteen noudatin ohjeita orjallisesti, tosin käytin 6-prosenttista kauraruokakermaa. Sein valmistin samoin kuten gumbokokki, juustoraasteeksi rouhin överi-ihanaa vuohen goudaa. Lääh. Sei oli maukas ja paahteinen hyvän uuninuketuksen jäljiltä, ja jotta olisin ollut oikein, OIKEIN kiltti muuli, höyrytin vielä kukkakaalia ja kesäkurpitsaa kasviksiksi. Kokosin annoksen oppien mukaan ja koristelin tuoreella persiljalla.

Annos oli kaunis, maukas ja onneksi melko terveellinenkin, sillä alkupalana oli hillittömän herkku suolainen suklaahaastaja. Kyllä kelpaa kotikeittiössä. Eikä tässä vielä kaikki. Monkeyn kämpässä näkyy BBC Food nyt kaksi viikkoa! Luojan kiitos opinnäytetyö on melkein valmis.

3 Comments »

  1. Eikös vaan ollutkin helppo ja hyvä kastike. Eipä ole pitkä aika, kun itekin tein. Tänä viikonloppuna kalan kastikkeeksi väänsin siideri-voikastiketta ja siinä kyllä toinen lemppareistani. Tai onhan noita nyt vaikka mitä muitakin.

    Olit kyllä erittäin kiltti muuli 😀 Kun nyt saadaan se maahantuontifirma pystyyn, niin saat hoitaa kilttipuolen. Voin hoitaa likaiset työt. Vaihtoehtoisesti voidaan hommata tietysti kiltit?

    Ruokahaaste ollut taas vähän taka-alalla. No onhan tässä vielä aikaa.

    Comment by polkkapossu — 22.10.2007 @ 10.54

  2. Kyllä oli ja Biotta huutelee kaapissa jotta lisää on keiteltävä. Pääsen vihdoin puolella sorkalla mukaan kastikejengiin! Huriaa. Mutta uudet seitkin on jo ostettu.

    Kiltti, Korni et Kumpp. voisi harkita ehdottamaasi hameasua esimerkiksi kasuaaliselle perjantaille. Siinä tapauksessa tosin haaveilisin myös säkkipilleristin palkkauksesta. Mitäs sanot? Ja irkkutanssikurssi koko köörille! Pohkeet tukkoon!

    Haasteen suhteen korjannet taas koko potin vaikka kuinka viime tingassa, sitä en epäile hetkeäkään 😀

    Comment by ylimuuli — 22.10.2007 @ 21.22

  3. Huh. Pelottava skenaario 😀

    Muuten, tajusin juuri, että nektrarikastikettahan voi tehdä mistä vaan vastaavasta tuotteesta. Samassa hyllyssä kuin porkkanamehua, myydään usein ainakin punajuurimehua. Jotain muutakin varmaan on, mut en nyt muista.

    Hmm. Mun pitäisi varmaan tehdä silloin haasteruokaa, kun on siihen oikeasti aikaa. Yleensä en oo ikinä myöhässä ja tapaamisissakin joudun odottamaan vähintään vartin, kun oon 10 minuuttia etuajassa ja toinen 5 myöhässä. Tää on kait sit eri juttu.

    Comment by polkkapossu — 23.10.2007 @ 7.55

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress