MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

1.11.2007

Punajuuricarpaccio (Wasabi!)

Filed under: Maidoton,Side order,Vegan,Vege — Meri @ 12.46

Osataan sitä karpatsoa tehdä onneksi muustakin kuin lihasta. Punajuuricarpaccion ohje on Antti Vahteran ja Visa Nurmen kirjasta Sekametelisoppaa – ja kauha kanssanne. Erinomainen ohje onkin. Smetanan sijasta sovelsin soijajogurttia, nöyyyy problem votsouevö. Tässä alkuperäinen ohje.

carpaccio2

Punajuuricarpaccio

  • 4-5 punajuurta
  • suolaa
  • 1 prk smetanaa (tai soija- tai muuta maustamatonta jogurttia)
  • 2 tl wasabia
  • Maldon-suolaa (tavan merisuolaa sanon minä!)

Keitä punajuuret kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, anna jäähtyä ja kuori. Viipaloi ohuiksi ja asettele lautaselle. Sekoita smetana/jugge wasabiin ja pursota punajuurille (itse valelin lusikalla, siitä elegantti ulkonäkö ;-)). Rouhi päälle suolaa. Kyllä maistuu.

4 Comments »

  1. Tää olisikin ihan kokeiltava juttu, raaka liha tökkii jo ajatuksena niin pahasti… Tämähän voisi olla vaikka juurescarpaccio, jos sekaan laittaisi porkkanaa tms. Saisi aika mehevän värisen syysalkupalan 😛

    Comment by Sohvi — 1.11.2007 @ 13.02

  2. Moikka, kiitokset leffavinkistä! Sain sen Hawaii, Oslo- leffan lainaksi koulumme norjalaiselta opettajalta. Hänellä on vinopino norjalaisia leffoja ja mielellään sen lainoi minulle. Katselen sen varmaankin viikonlopun aikana. Mukava saada vinkkejä erilaisista leffoista….p.s. Erikoisen näköisiä ruokia. Itse harvemmin mitään spesiaalia uskallan kokeilla, kun onnistun käräyttelemään perinteisiä kokkauksiakin 🙂

    Comment by Syyspeikko — 1.11.2007 @ 16.16

  3. Uuuu Hawaii, Oslo <3
    Norjalaiset leffat on maailman parhaita.
    Ei mulla sit muuta 😮

    Comment by Anna — 1.11.2007 @ 18.03

  4. Soffi! Hauska nähdä sua 🙂 Ja erinomainen ajatus, juurescarpaccio, täytyy katella mitä kaikkea siihenkin vois tyypata. Tää wasabikastike toimii hyvin salaatissakin muuten, juuri pistin jämät iltapalaan sekaan.

    Syyspeikko, oi hienoa, vinkki tuli heti hyödynnykseen. Toivottavasti se on mieleesi. Ja jaa, mun mielestä nää mun pöperöt on aika peruskauraa kun kattelen joitakin muita 🙂 Mutta juuri tänään sain kyllä kommenttia, että vähemmän noita elävän ravinnon juttuja ja enemmän herkkuja… Että ehkä oon spessu omalla tavallani 😀 Kai se on sitte herkkujakin taas pykättävä.

    Anna, toinen fani! Tai siis kolmas. 🙂 Mites tanskalaiset uppoaa suhun, esim. Italiensk för begryndere?

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 1.11.2007 @ 21.39

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress