MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

4.11.2007

Maistuisko pikinen mafinmään?

Filed under: Banaani,Gluteeniton,Leivonta,Maidoton — Meri @ 20.50

marjamuffins

Jepjep, näyttipä uuninuketuksen jälkeen pahasti siltä, ettei kala-ateria saa seurakseen minkäänmoista jälkiruokaa, mutta niin se vaan on ilo kertoa, että erehdyin. Huolimatta pikisen nokisesta ulkonäöstä nämä möykyt olivat vetäydyttyään jotenkin kutkuttavan makuisia, maanläheisiä ja ikiaikaisia. Que?!

Ja varoitan jo tässä vaiheessa, että minun makuuni maukkaat eivät liene sitä suuren yleisön suussa, kun kyseessä on taas “terveysherkku”. Tapasin nimittäin yhden tuttuni, joka oli kokeillut banaanijäätelöä ja pettynyt, koska se maistui banaanilta eikä jäätelöltä. Sori. 🙂 Kyseessä siis sokeriton, maidoton, gluteeniton resepti.

Tämän reseptin juuret ovatkin ihan siellä itsessään, nimittäin suolistossa. Paula Heinosen mahtavan informatiivinen ja kiinnostava kirja ei jätä epäselväksi suoliston valtavaa merkitystä terveydelle. Lopussa on dieettikokki Merja Sipolan ruokaohjeita, joista etenkin kaksi makeaa houkuttelivat kokeilemaan. Vähän jouduin improvisoimaan, tässä alkuperäinen ohje ja suluissa muutokset.

marjamuffins2

Sweet suolistomuffins (12 kpl)

  • 2 banaania
  • 1 dl kylmäpuristettua öljyä
  • 1 tl aitoa vaniljajauhetta (käytin uutetta)
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 2 dl hirssihiutaleita (käytin tattari-, mistäs pirusta löydän h-hiutaleita?)
  • 3 tl karpalo-mustaherukkajauhetta (käytin yhden kuivatun luumun 1/4-osataikinaan :-D)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • n. 3 dl marjoja, mansikoita, mustikoita, vadelmia (käytin pakastemustikoita)

Uuni kuumaksi, 225. Banaanit, öljy, vanilja ja marjajauhe (luumu) tehiksessä soseeksi. Sekoita toisessa astiassa hiutaleet, manteli ja leivinjauhe ja lisää soseeseen. Nostele myös marjat seokseen ja jaa muffinsvuokiin. Paista 15-20min. Itse taisin hieman liioitella paistoaikaa, mutta rapea is gooood.

Edit: nää näyttää ihan samalta kuin mun soijarouhepullat, bon appetit.

11 Comments »

  1. Okei, pinta nyt ehkä on vähän nokinen, muttei se oikeastaan edes haittaa. Nimi alkaa olla vähän rajoilla, söisinkö. No söisin 😛

    Comment by polkkapossu — 4.11.2007 @ 22.08

  2. Hehhehehe ehkä olis pitänyt säilyttää Sipola-paran alkuperäinen nimi 😀 Mutta kun nää ei NÄYTÄ yhtään marjamuffineilta! Kiitti luottamuksesta, silti.

    Comment by ylimuuli — 4.11.2007 @ 22.18

  3. Moi! Ei se baananijätski nyt niin pahaa ollut :). tein sitä itse asiassa uudestaan viime viikolla, ihan vaan maistellakseni uudestaan. Lisäsin kaakaojauhetta ja oikein hyvää tuli! Nyt on muuten porkkanakolikot jääkaapissa marinoitumassa.

    Comment by Noora — 4.11.2007 @ 22.48

  4. Suolistomuffinssit 😀 Ihan ÄLYTTÖMÄN hyvä nimi!

    H-hiutaleista… saiskohan Ruohonjuuresta?

    Comment by Välispiikki — 4.11.2007 @ 23.16

  5. Noora, no sitä hienompaa jos alkaa maistua! Ja sainpas sut kommentoimaan ;-D Mäkin pääsin oikein marinoinnin makuun, mun purkissa vuorostaan sekoitus sieniä, porkkanaa ja kesäkurpitsaa, saas nähä mitä marinadisallaadista tulee. 🙂

    Välispiikki, kiitos tuesta 😀 Ei jätä ainakaan ketään kylmäksi. Ruohonjuuri voiski olla hyvä veikkaus, tänään aattelin ensin tarkastaa Kampin K-kaupan niin siinähän se on sitte hollilla, jos sieltä ei saa. Vois olla miedomman makuinen ja siihen toiseen “makeaan” reseptiin tulee niitä myös.

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 5.11.2007 @ 9.19

  6. Pitipä tulla kertomaan, että yö jääkaapissa teki näille vain hyvää. Sssssnam!

    Ja VP, hiutaleita löytyi kuin löytyikin Kampin K-kaupasta! Se on kyllä ihmepuoti, kaikkea piisaa. Parempi ku Stokkan herccu.

    Comment by ylimuuli — 5.11.2007 @ 16.00

  7. The cert was awesome! Thanks Greg and Trebor for maknig this cert a reality. I am so grateful for the ability to be there. Greg your passion and energy is contegeous. Thank you for taking the time to personally help everyone and give us feeback. The exercises were really insightful. For anyone considering attending the cert, we highly recommend it. If you think you know all there is to goal setting, there is more.

    Comment by Bbang — 24.10.2015 @ 22.38

  8. For someone incredibly rich and successful, George Lucas comes across as surprisingly petty and insecure in his comments about Spielberg in the NY Times article about the Rockwell exhibit. Maybe he resents that Spielberg has had more critical success.Yeah Lucas is a sore loser. Spielberg has a higher IQ so obviously he's more successful.Is Spielberg richer? Who made more money from the Indiana Jones franchise?

    Comment by http://www.damestudio.com/ — 7.6.2016 @ 12.04

  9. Your place is valueble for me. Thanks!?This web page is really a walk-through for all the info you needed about this and didn know who to ask. Glimpse here, and also youl undoubtedly discover it.

    Comment by http://www.sanzinia-morelia.com/ — 27.6.2016 @ 17.27

  10. That really is a pretty underskirt. Wear it with pride!Have to say I can't stand mindless wearing of a band t.shirt when it means nothing more to them than being in fashion. Ugh! I am teaching my girls the value of being themselves and enjoying cool music! lol.Have a fab time with your friends.P x

    Comment by http://www.helpafricanow.info/ — 11.7.2016 @ 23.49

  11. Because a thick layer of ice doesn’t necessarily rule out the possibility of life in the

    Comment by www.purplebabyshowerinvitations.com — 21.7.2017 @ 10.01

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress