MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

7.11.2007

Juurta jaksain

Filed under: Arkiruoka,Maidoton,Soppa — Meri @ 21.36

 punajuurta

Punajuurikeitto on sellaista perusruokaa, jota kelpaa varioida vihanneksin ja juureksin, maustein ja kermoin/tuorejuustoin/nestein. Itse olen nautiskellut viime aikoina mm. ISÄNI valmistamasta punajuurikeitosta, joka oli erinomaista. Tässä ko. ohje ja lisäksi toinen, joka sisältää perunaa, muttei maitotuotteita. Ja kyllä, siitä on vain hetki, kun valmistin edellisen kerran samanväristä soppaa.

Punajuurikeitto

 • 600 g punajuuria
 • 2 reilunkokoista sipulia
 • 6 dl vettä
 • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
 • suolaa, oreganoa

Kuori ja viipaloi punajuuret, pilko sipuli. Kuullota punajuuria ja sipulia pienessä tilkassa öljyä kattilan pohjalla. Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes punajuuret ovat kypsät. Soseuta sauvalla ja lisää tuorejuusto. Mausta suolalla ja oreganolla. Syö sellaisenaan, alkupalana tai höystä raejuustolla, silputulla kalkkunaleikkeellä, savutofulla tai vaikka kinkulla.

Helinän punajuurisosekeitto (ohje perhetutulta)

 • runsas 0,5 l punajuurta
 • runsas 0,5 l perunaa
 • 1 palsternakka
 • 1 sipuli
 • 1 l kasvislientä
 • suolaa
 • 1 tl timjamia

Kuori ja paloittele punajuuri, palsternakka ja perunat. Silppua sipuli. Keitä kypsiksi kasvisliemessä ja soseuta, mausta. Tarjoa smetanan kera.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress