MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

16.11.2007

Superpikauusinta ja arkiherccu

Filed under: Arkiruoka,Kana,Maidoton,Nuts!,Optimoidut,Uunista — Meri @ 15.34

koipireittä

Kah laitan tästäkin sanasen, vaikka ohje on lähes identtinen edellisen postaukseni kanssa. Käytin siis ohjeeseen tällä kertaa kaksi broilerin marinoitamatonta koipireisipalaa, tulee pienempi satsi eikä tarvitse sulatella kanaa. Helpompaa ja nopeampaa,  kun aina ei riitä aika muuhun. Jälkiruoaksi kasasin jälleen sulatettuja marjoja ja pähkinää, se vaan on niin hyvää. Broilerin ohje on alunperin Jamien, ja itse olen aistinut inspiraatiota Puolen kilon voikeittiöstä.

Täydellinen koipireisi (kahdelle)

 • 2 broilerin koipireisipalaa
 • sitruunaa
 • 3 laakerinlehteä
 • tuoretta basilikaa
 • tuoretta timjamia
 • valkosipulinkynsiä
 • oliiviöljyä
 • suolaa, pippuria

Uuni 225 ja vuoka sinne lämpenemään. Huuhtele koipireidet ja kuivaa. Vedä koipiin ja reisiin muutama viilto. Silppua tuoreet yrtit ja sullo ne nahan alle. Hiero koipireisien pintaan öljyä ja suolaa ja pippuroi sitten hyvin. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa sitruunasta kaksi lohkoa. Murenna laakerinlehdet pariin isoon osaan, jotta ne saa erilleen syömisvaiheessa. Ota lämmennyt vuoka uunista, kaada pohjalle hieman oliiviöljyä ja aseta sinne laakerinlehdet, valkosipulit, sitruunat ja koipireidet. Uuniin tunniksi.

Kolmen vartin kohdalla lisää vihannekset, jos haluat. Tällä kertaa pistin itse purjoa, punajuurta, sipulia ja lanttua. Punajuuri on edelleen suosikkini. Pidempään kypsyttelyä vaativat kannattaa viipaloida, nopeammin kypsyville sorteille riittää lohkominen.

Varo, ettet haukkaa sitruunaa! Itse haukkasin ja ehdin jo ajatella, että vähän liikaa sitruunaa näissä juureksissa.

marjapähkinä

Marja-pähkinäherccu (yhdelle)

 • 200 g pakastemarjoja (mustikat on parhaita, boysenmarjat ja marjasekoitukset kans hyviä, eikä muitakaan sovi ylenkatsoa)
 • haluamaasi makeutusta (hunajaa, sokeria, makeutusainetta, siirappia)
 • erilaisia pähkinöitä, siemeniä

Ota marjat sulamaan muutama tunti ennen ruokailua huoneenlämpöön, vaihtoehtoisesti voit sulatella niitä kattilassa vesitilkassa. Kaada marjat tarjoiluastiaan ja makeuta sopiviksi. Murskaa veitsellä päälle jonkinlainen pähkinäkombo, itselläni oli eilen para-, hassel- ja pecanpähkinää ja mantelia. Lisäksi ropsaus herkkuja pellavansiemeniä. Pellavansiemeniä ohjeissani viljellessäni tunnen itseni ihan siksi viime kerralla Top Chefistä pudonneeksi kilpailijaksi, joka aina ujosti huomautti ruokien vaikutuksista terveyteen ja suolentoimintaan 😀

1 Comment »

 1. […] nuijalla tai sähkövatkaimella, notkista maidolla. Mausta suolalla. Ps. Ethän ole unohtanut mainiota uunibroileria? Puolen kilon voikeittiöstä […]

  Pingback by MonkeyFood » Muusani Gordon — 11.2.2009 @ 16.39

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress