MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

20.11.2007

Roll over, Mannerheim

Filed under: Eksotiikkaa,Sieniä,Soija,Uunista — Meri @ 22.03

Niin se taas kannatti, pienoinen joulunvietto. Ruokablogaajien kokkijuhla nimittäin näytti valon ja suorastaan haastoi kokeilemaan klassista liharuokaa törkeästi lihattomana. Ja hei hei hei, ruoka on killeri. Mannerheim, pyöri haudassasi, 2000-luku syö soijarouhevorschmackkia!

soijakki

Autenttiseen Marskin vorschmackiin tulee sekä lampaan- että vasikanpaistia enkä ole suoraan sanottuna edes moista maistanut, kemuissakin meni sivu suun sisältämänsä kerman vuoksi. Mutta vierestä seuranneena uskaltaisin sanoa, että koostumus on hyvin samankaltainen, pinta rapea ja ainakin tämä toimii järkyttävän hyvin punajuuren ja suolakurkun kera. Parasta soijarouheruokaa, joka muulin kurkusta on alas valahtanut. Helkkari, olispa joku lihansyöjä hollilla antamassa toisen mielipiteen!

Ohjenuorana toimi Marttojen tarjoaman Marskin vorschmackin ohje, jota skaalailin pienemmäksi ja kuittasin lihan rouheella. Muuten ainesosat ovat samoja lukuunottamatta sieniä, mikä veikin muulin katkeraan ansaan; tästähän tietysti piti tulla haasteruokapostaukseni, mutta SILLIHÄN ON KALAA! Nauran itselleni vahingoniloisesti. Naurakaa toki kanssani! Nyt voin ainakin nimetä tämän typerästi ensimmäisen ajatukseni mukaan. Soyjackkihan ei olisi haasteita voittanut.

soijakki2

Soyjack (kahdelle pääruoaksi tai neljälle alkuun)

 • 2,5 dl soijarouhetta
 • kasvisliemikuutio
 • 1 sipuli
 • 2 sillifileetä
 • 2 herkkusientä
 • suolaa, valkopippuria
 • 0,25 dl korppujauhoa
 • n. 1,5 cl konjakkia
 • 1 dl kauraruokakermaa (14%)

Lisäksi

 • etikkapunajuuri
 • maustekurkku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Keitä viitisen desiä vettä, liuota kasvisliemikuutio veteen ja iske soijarouhe sekaan turpoamaan. Tällä välin pilko sipuli ja huuhtele sillifileet (ihan purkista, sellaisia pieniä). Hienonna sipuli ja silli pieneksi joko tehosekoittimella tai veitsellä. Pilko sienet. Kaada soijarouhe siivilään ja valuta liiat nesteet pois.

Kuumenna pannu ja paista soijarouhe, sipuli, sienet ja silli voissa. Mausta tukevasti suolalla ja valkopippurilla. Lisää lopuksi korppujauho, kerma ja konjakki. Maistele sopivaksi. Kaada seos uunivuokaan ja paistele 20 minuuttia. Pilko punajuuri ja suolakurkku pieniksi kuutioiksi ja tarjoile hieman jäähtyneen soyjackin kanssa. Levitä aterimesi ja ajattele Finlandiaa.

8 Comments »

 1. Silliä, soijarouhetta ja konjakkia 😀
  Ihan parasta 😀

  Comment by Anna — 20.11.2007 @ 22.29

 2. Oih, sä teit sen jo 😀

  Entäpä jos sillit korvaisi kapriksilla? Silloin tuo olisi vegemakkia!

  Comment by Välispiikki — 20.11.2007 @ 22.40

 3. Voi sentään, nyt vähän… Ai joo mut ei säälitäkään. Jos positiivisia puolia haetaan, niin täähän on ihan loistoresepti, vaikkei vegeks nyt ihan menekään. Tosin Väikkiksen kaprisheitto ei ollut lainkaan hullumpi.

  Uutta putkeen vaan!

  Comment by polkkapossu — 20.11.2007 @ 23.19

 4. Ai-van mieletön idea! Muulikeittiöstä ei kyllä totisesti luovuutta puutu. Tämä on kyllä vuoden klassikkoruokateko ehdottomasti 🙂

  Comment by Pippurimylly — 20.11.2007 @ 23.36

 5. SiiS TÄMÄ on hillittömintä mitä olen ruokabloggaajan (wanna-be-)urallani koskaan nähnyt! Soyjack!! Sää oot muuli kyllä ihan ykkönen! 😀 😀

  Comment by rosmu — 20.11.2007 @ 23.42

 6. Ihanaa!!! Sie teit sen! Ja vielä näin pian. upeen näköistä! Taidan tulla pian teille syömään. 😉

  Comment by satujatar — 21.11.2007 @ 7.56

 7. Te ootte ihania 😀 Kiitos Anna ja Possu ja Pepa ja Rosmu!

  Ja VP, kaprikset on loistoidea, jota on kokeiltava joka tapauksessa. Vaikea sanoa, miten tässä silli maistui, mutta kai sillä on oma tärkeä roolinsa makissa.

  Satujatar+VP, yks hidas ja loput vikkelii! Nopeet elää ja syö. 😉 Kiitos kannustuksesta.

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 21.11.2007 @ 8.55

 8. […] ehkä huomasitte, Apinakeittiössä meinasi käydä ohraisesti tämän kuun (lähes nimikko-)haasteen kanssa. Kokeneinkin rouhija menee vipuun, kun päätä ensin […]

  Pingback by MonkeyFood » Soijarouhe rullalla eli Ylimuulin makit — 22.11.2007 @ 15.20

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress