MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

27.11.2007

Saikkaa kaakussa

Oman bloginsa statistiikkaa on joskus viihteellistä lukea ja samalla oppii itsestään. Jonkinlaisesta kauhun tasapainosta kertonee MonkeyFoodiin johtaneiden hakusanojen top kolmonen, jossa keikkuvat itseoikeutetun johtajan ‘monkeyfoodin’ lisäksi lähes poikkeuksetta sekä ‘mudcake‘ että ‘terveysruoka ohjeita‘, vain järjestys vaihtelee. Myös yksittäiset hakusanat tarjoavat hupia ja näkökulmia; tällä hetkellä leveimmin sai hymyilemään ‘dannyn taustatanssijat‘. Kyllähän näillä eväillä tosin jalka jaksaa vipattaakin.

teekakku

[Kuvaa varten yritin harjoitella sitä kahdella ruokalusikalla tapahtuvaa jäätelöpalleron (tms.) kääntelyä kauniiksi soikulaksi, vaan eihän se ottanut onnistuakseen.]

Tämä ohje lopsahtaa mudcaken ja terveysruokien välimaastoon. Edelliseen sitä vetävät rasva ja sokeri, jälkimmäistä puoluetta kannattavat pähkinät ja tee. En varsinaisesti ollut tänään herkkuja vailla, mutta Suomi-Brasilia-kokki Gringan teekakku eli tealoaf tarjosi niin herkullisen idean, että sitä oli välittömästi sovellettava. Samaan syssyyn krediitit erinomaiselle Makuhaulle. Ilman palvelun satunnaista valintaa en olisi tätäkään paakelsia löytänyt, mutta koska huvitan itseäni toisinaan latailemalla sivua uudestaan juuri random-reseptien vuoksi, se osui silmiini.

Alkuperäisessä reseptissä käytetään nesteenä Earl Grey -teetä ja lisätään mausteita. Itse kokeilin mahtavan mausteista Indian Chai -sekoitusta ja lisäsin vain pähkinää. Rusinatkin korvasin taateleilla eksoottisuuden vuoksi. Kaakustani tuli aika pannari, koska piti ehdoin tahdoin kokeilla uutta minipiirasvuokaa. Tein vain neljännestaikinan (mahan, pakkasen ja kavereiden vetokyky on rajallinen) ja niinhän se ohut kakkara pääsi kärvähtämään muuta puuhaillessa. Vaan näin keksimäisenäkin maku on hyve ja erityisesti -it’s back!- banaanijäden kera. Nyt kaik yhes koos erilaisia teeluomuksia leipasemaan! Kotimaisten kielten tutkimuskeskus kertoo tee-sanasta lisää.

teekakku2

Tee kakku (leipävuoallinen)

  • 4,7 dl vahvaa Indian Chai -teetä
  • 2,35 dl taateleita
  • saksanpähkinöitä (n. 12kpl)
  • 5,9 dl jauhoja
  • 2,35 dl raakaruokosokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1,2 dl voita tai maidotonta rasvaa (n. 120g)

Laita uuni kuumentelemaan 200 asteeseen. Voitele kakkuvuoka. Sekoita kuivat aineet ja pilko joukkoon taatelit ja pähkinät. Sulata voi ja hauduta tee. Lisää voi ja tee kuiviin aineisiin ja sekoita. Kaada seos vuokaan ja paista uunissa n. 50-60 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä hetki ennen kuin kumoat. Jos haluat, voit koristella kaakun tomusokerilla.

Kostukkeena tarjoiltu banajäde oli maustettu Cointreaulla, jota satsasin Tukholmanlaivalta miniputelin, kuten Gallianoa ja Xantéakin. Söpöintä viinaa koskaan! Maraboun tummaa pistaasisuklaatakin piti rahdata ja kai se on sitäkin alettava tuoda isse maahan kerta ei muilta näytä luonnistuvan. Pahoittelen epätarkkaa kuvaa, höyryt tullee pulloista läpi.
liqöör

2 Comments »

  1. Mäkin bongasin laivalla minisinisiä Bombay-ginipulloja. Ihan huippusöpöjä! Ostin kuitenkin sit litran giniä, kun oli erikoistarjouksessa 8-}

    Comment by Välispiikki — 28.11.2007 @ 0.23

  2. Hyvin tehty, silkkaa säästöä! Minibombaytä mulla on myös, on meinaan joka koon Bombay-pullo gt-uskovaisen kaapissa. Tosin nuo kaik suuremmat ovat jo tyhjiä. Että kai se on tultava kylään 😉

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 28.11.2007 @ 20.48

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress