MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

26.12.2007

Voittamaton

Filed under: Överi,Cake&Cookies,Kala,Leipää,Maidoton — Meri @ 9.46

voittamaton

Hyvillä unilla voimat palautuivat huomattavissa määrin ja olen valmis ottamaan riskin uudestaan. Tässä siis lupaamani voileipäkakun ohje. Kyseessä on äitini bravuuri, joka on samalla ainoa voileipäkakku, josta pidän. Ja suunnattomasti pidänkin! Valmistujaisversio oli tehty voita lukuunottamatta maidottomaksi, mutta tässä alkuperäinen ohje. Mainitsen myös mahdolliset korvikkeet, joilla syntyy aivan yhtä pettämätön pläjäys.

Voittamaton voileipäkakku

Pohja

 • 400 g limppua tai Realia (Äidin huom: “itse olen pannut enemmän leipää, jopa 700 g)
 • 0,5 dl maitoa tai kasvislientä
 • 75 g voita

Hienonna leipä ja sekoita siihen sulatettu voi ja neste. Jätä odottelemaan.

Täyte

 • 6 liivatelehteä
 • 250 g tuorejuustoa, esim. piparjuuri- (tai soijayrttilevitettä)
 • 2 dl kevytranskankermaa (tai soijajogurttia)
 • 350 g kalkkunaleikettä/saunapalvia/savukalaa
 • 1,5 dl hillosipuleita
 • 1 dl basilikaa
 • 0,5 dl ruohosipulia
 • (1 tl pippuria)
 • (0,5 tl suolaa)
 • (0,25 tl valkopippuria)
 • 0,5 dl hillosipulien lientä
 • 2 dl kuohukermaa (tai kauravispiä tai 2,5 dl Flora vispiä)
 • 1 punainen paprika
 • 3 dl maustekurkkua

Koristeluun

 • tuoreita yrttejä

Vuoraa kolmen litran irtopohjavuoka (halkaisija n. 24 cm) tuorekelmulla. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan kymmeneksi minuutiksi ja kuutioi sillä välin paprika, hillosipulit ja maustekurkku. Silppua kalkkunaleike, basilika ja ruohosipuli. Kannattaa melkein käyttää monitoimikonetta tms., sillä voileipäkakussa mahdollisimman hienorakenteinen täyte maustaa seoksen tasaisesti ja palat leikkautuvat helposti.

Sekoita pehmenneeseen tuorejuustoon ranskankerma, kalkkuna, hillosipulit ja mausteet (Äiti ei yleensä lisäile suluissa olevia, mutta tee kuten haluat). Purista nyt liivatteista liika vesi ja liuota ne kiehuvan kuumaan hillosipuliliemeen. Lisää liemi sen vähän jäähdyttyä täytteeseen ohuena nauhana. Vatkaa kerma ja kääntele sekin täytteen joukkoon.

Aloita kakun kokoaminen painelemalla 3/4 leipäseoksesta vuoan pohjalle. Levitä pohjalle puolet täytteestä ja täytteelle puolestaan paprikakuutiot. Ota jäljelle jääneestä leipäseoksesta kolmannes ja levitä se. Sitten voit lisätä toisen puolen täytteestä, jonka ylle voit levitellä kurkkukuutiot ja lopulta loppuleivän. Peitä kakku ja siirrä viileään jähmettymään neljäksi tunniksi tai yön yli.

voileipäkakku

Tämä kekkuli ei petä koskaan eikä minkäänlaisilla variaatioilla. Valmistujaisten kaksi kakkua menivät kehujen saattelemina viimeiseen murenaan saakka, jonka söin minä, yöllä, kun kaikki vieraat olivat lopulta lähteneet. Päivän paras hetki.

33 Comments »

 1. Muulimamman mahtikakkua maistaneena ylistyksiin on helppo yhtyä: äärimmäistä hyvyyttä!

  Comment by Välispiikki — 26.12.2007 @ 12.46

 2. Oi hienoa! Kuulitko muuten, että ystäväni Johanna oli kuullut kun sua esittelin sanalla “ruokabloggaaja” että sanoin “luokanvalvoja”. Sanoi sitten myöhemmin, että tosi mukavalta vaikutti se sun opettajas. Olin lievästi hämmentyny 😀

  Ja lahja oli ihana, suklaamantelit on olleet mun joulusuklaakohokohta. <3

  Comment by ylimuuli — 26.12.2007 @ 15.48

 3. Tuo vaikuttaa todella herkulliselta! Kerrankin vähän erilainen voileipäkakku, täytyy ehdottomasti kokeilla =)

  Comment by Puputar — 26.12.2007 @ 18.00

 4. Puputar, juu, siksi se onkin omaan makuuni, erittäin maukas. 🙂

  Comment by ylimuuli — 26.12.2007 @ 19.12

 5. Voileipäkakut on yleensä hirmu raskaita ja elloja sen majoneesimäärän ja pehmeän valkoisen leivän takia, mäkin oon siis tällaisten versioiden ystävä ehdottomasti! Noi hillosipulit on tosi hauska idea, tuo varmasti hyvin makua 🙂

  Comment by Anna — 28.12.2007 @ 19.10

 6. Helou Muuli, ja suurkiitos tästä todellakin voittamattomasta reseptistä. Otin heti onkeeni ja tarjoilin sitä samantyyppisessä tilanteessa kuin sinäkin, Paremman Puoliskon valmistujaisissan nimittäin.
  Kakku oli helppo ja nopeakin tehdä, ja mikä tärkeintä: se maku! Käytin kylmäsavulohta, pitänee piakkoin kokeilla muillakin “mausteilla”.
  Niin hyvää, että kaikki sukulaistädit pyysivät kilvan reseptiä – ja saivatkin kätevästi saman tien täältä apinakeittiöstä!
  KIITOS, ja oikein hyvää uutta vuotta!

  Comment by oliivia — 1.1.2008 @ 17.22

 7. Anna, jeps tama pieksee musta kaik muut voikkakaakut! Ehka joskus tavataan ja pistellaan tallanen poskiimme 😛

  Oliivia, mahtava kuulla etta onkisaalis teki kauppansa ja kohtasi yhta suurta suosiota! Onnittelut Paremmalle Puoliskolle myos, valmistuminen on aikas mukavaa, melkein yhta mukavaa kuin Voittamattoman syominen vieraiden lahdettya. Ja versioinnit kylla kannattaa, saa hyvia syita tehda tata uudelleen ja uudelleen… Mielettoman mukavaa alkanutta vuotta Puolen kilon keittioon, ja ainahan me onneksi taalla apajilla kohdataan. 🙂

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 2.1.2008 @ 9.44

 8. Tätä ohjetta olen ajatellut kokeilla ensi viikolla. Mietin vain, että jos jättäisi tuon lihapuolen pois…Olisikohan maku siltikin kohdillaan? Itse en tuosta lihasta niin välitä.

  Comment by Kaisu S — 27.3.2008 @ 22.19

 9. Kaisu, onko kalakin siis poissuljettu? Syötkö kylmäsavutofua, se voisi käydä tähän ja tuoda samantyyppistä makua kuin nuo leikkeleet tai savukala. Mutta tottakai voi jättää poiskin ko. elementin, mutta kannattaa tarkistaa sitten täytteen maku huolelle, nuo kun tuovat siihen suolaisuutta. Mutta eiköhän toimi ilmankin. 🙂 Hmm ja nyt aloin jo pohtia kävisikö savujuusto eli vaikka Kippari, mutta en tiedä, en tiedä… Kokeilemalla vain selvinnee.

  Comment by ylimuuli — 28.3.2008 @ 6.59

 10. Poikkesin tänne Pastanjauhajien kautta. Vesi herahti kielelle reseptiä lukiessani ja herätti yhden kysymyksen. Kaikkia muita aineksia ruisleipää myöden täältä Italian maasta löytyy (ihan hapanta sellaista), mutta ranskankermaa ei. Mitähän sen tilalla voisi käyttää? Jugurttia?
  Liitynpä saman tien vakilukijoihisi!

  Comment by Perheenäiti — 30.5.2008 @ 10.55

 11. Mielettömän kuuloinen ohje… Miten kakku onnistuisi ilman liivatetta, tai siis millä sen voisi korvata?
  Olisi ihana kokeilla kasvissyöjän versiota, maitotuotteita en karta mutta liivate tökkii.

  Comment by Miiku — 30.5.2008 @ 19.56

 12. Perheenäiti, tervetuloa, hauskaa että löysit tiesi tänne 🙂 Voittamaton on kyllä hyvää, kannattaa kokeilla. Ranskankerman varmaan voi korvata oikein rasvaisella paksulla jogurtilla tai sitten jos sieltä löytyy, niin ehkä kermaviilillä? Smetanaakaan sieltä ei siis taida saada. Pitäis selkeesti päästä taas Italiaan, että vois kollata sikäläisen kauppatarjonnan, kun nyt on jotenkin ihan tyhjä pää sen suhteen. Toivottavasti kakku onnistuu. Joskus olen itse korvannut tuollaisia tuotteita rahkan ja paksun jogurtin sekoituksellakin, tulee happamuutta, mutta notkeampaa. Siis ihan Suomessa.

  Miiku, agar-agar on merilevästä valmistettu tuote, joka toimii liivatteen tapaan hyydyttäjänä, mutta on täysin kasvipohjainen. Pikkuisen hintavaa taitaa olla, mutta ei sitä niin kamalasti menekään. Sitä en tosin ole itse kokeillut, mutta tiedän paljon ihmisiä, jotka eivät koskaan liivatteeseen koskekaan vaan vannovat agar-agarin nimeen 🙂 Että siittä vaan! Itsekään en muuten ole tehnyt liivatteesta mitään kuin ehkä kahdesti elämässäni, se ei kamalasti vedä puoleensa. Mutta tätä kakkua en voi vastustaa 😛

  Comment by ylimuuli — 31.5.2008 @ 7.52

 13. Kiitos vinkeistä! Viiliä(kään) en ole nähnyt tai sitten se piileksii minimaalisissa maitohyllyissä jollain salanimellä. Rahkaa sen sijaan olen löytänyt eli yritän sillä ja paksulla jugurtilla. Jos ihan oikein muistan, niin jotain bulgarianjugurtin tyylistäkin on jossain kaupassa. Täytyy tehdä koekakku itselle ja sitten virittää siitä vieraille parin viikon päästä oleville synttäreille.

  Comment by Perheenäiti — 8.6.2008 @ 21.18

 14. Tulin vielä hihhuloimaan tänne alkulähteille kun en näköjään itse saa tätä postattua.
  Siis: nyt tätä on tarjottu savukinkkuversiona myös kaksissa ristiäisissä, ja aivan yhtä voittamatonta aina!
  Note to self: jos tekee pitkulaisiin “leipävuokiin”, menee leipää noin 600g ja kostutusta vastaavasti hiukan enemmän.
  Useammalla taholla on pohdittu tämän maistamisen jälkeen että miksei voileipäkakkuja tule tehtyä useammin…

  Comment by oliivia — 10.8.2009 @ 18.31

 15. Oliivia, eiksoooooo!!!! Itelleki tuli heti ikävä :’) 😛 Ja hyvä tietää leipävuokamitoitus, jos vaikka joskus on juhlantynkää tiedossa. Nyt just alettiin pistää lattioita uusiks niin sais ehkä joskus ne tuparitkin aikaseks… Vaikka eihän täsä oo vasta ku vuos menny.

  Comment by ylimuuli — 11.8.2009 @ 8.16

 16. Ihana ohje, pitää kokeilla 🙂
  Meillä kulkee perheessä maailman parhaan voileipäkakun ohje, jota voittanutta ei ole! Täytyy testata tulisiko tästä vakavasti otettava haastaja sille 😉 En pidä makeista täytekakuista, ne saa puolestani joku muu syödä, mutta (hyviin) voileipäkakkuihin on kauhea himo.
  Extra plussaa, että tästä on tarjolla myös jo kokeiltu ja hyväksi havaittu maidoton versio, mutta tiedätkö mitä tuotetta voisin käyttää soijajugurtin sijasta? kun olen soijalle allerginen. Nuo kauramaidot/kermat ovat helpottaneet elämääni kummasti, mutta ruokajugurtille/kermaviilille tms tuotteille en ole löytänyt korvaavaa.
  Täytyy käydä huomenna kaupassa ja testata tämä resepti..

  Comment by Pottunenä — 21.8.2009 @ 16.58

 17. Pottunenä, jaa voiskos sen maailman parhaan ohjeen saada? O_O Nyt pistit pahan, ei siis maitoa eikä soijaa? Ainakin Lentävästä lehmästä (Hakaniemen hallin juustokauppa) saa vuohenmaitojogurttia. Siinä on oikeanlainen happamuus, vaikka pelkiltään syötynä ei minulle niin maistunut vuohiutensa vuoksi (vaikka vuohenjuustoja jumaloinkin). Se voisi olla tähän juuri omiaan, söimme ostamani purkin dippinä ja oli ihana. Sitä ei tarvitsisi niin maustaakaan. Toivottavasti myöhäinen vastaukseni vielä löytää sinut 🙂

  Comment by ylimuuli — 4.9.2009 @ 20.07

 18. Tätä tuli kokeiltua, tosi maukasta oli ja kehuja piisasi. Ruisleipä toimi hyvin joskin oli vähän murenevaa. Tulee varmasti tehtyä toistekin. Kannattaisi varmaan lisätä ohjeeseen että “Tulosta valmiiksi kopioita reseptistä sukulaisia varten”. 🙂

  Käytin kakkuvuokaa jonka halkaisija oli 22 cm ja kakku meinasi pursuta yli äyräiden, joten ohjeessa neuvottu 24 cm kakkuvuoka toimii varmasti paremmin.

  Comment by Tapsa — 18.2.2010 @ 23.10

 19. Tapsa, hahaa, uusia Voittamattoman uhreja! Tämä on tosiaan lyömätön 🙂 Ehkä lisään huomautuksen kopioista ;-D

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 19.2.2010 @ 7.47

 20. Sain ohjeesi Ahvenaisen Jaanan kautta ja täytyy sanoa että oli loistava. Kiitos : ). Jakoon kyllä meni ohje, toivottavasti et pahastu!

  Comment by Taru — 26.4.2012 @ 16.40

 21. Heya estoy por primera vez aquí. Me encontré
  con encontrado este foro y me parece verdaderamente realmente útil y que
  me ayudó mucho . Espero poder dar algo a cambio y ayudar a ayuda
  otros como tú ayudaste asistido mí.

  Comment by premium themes for wordpress — 27.10.2013 @ 9.47

 22. En ole koskaan kuullut tämän ennenkin, mutta olen rakastunut! Koska tiukka kasvissyöjä, aion löytää tapa saada se toimimaan. Kiitos!

  Comment by Eric — 22.3.2014 @ 9.34

 23. If you do not address the problm quickly, you may end up damaging your property or even injuring others because of a faulty blade.
  *Note: Embouchure is the use of facial muscles
  and the shaping of the lips tto the mouthpiece of a wind or
  brasws instrument. Riley crosses the pond to scale
  three iconic bridges in the U.

  Comment by my scaffolding — 8.9.2014 @ 15.19

 24. […] mutta näitä hyydytettyjä versioita olen kokeillut muutamaan otteeseen. Alkuperäinen ohje on MonkeyFood-blogista, jota hieman modifioin omaan makuun sopivaksi. Tämä ohje antaa loistavan perustan vaikka […]

  Pingback by Hyydytetty voileipäkakku — 30.12.2014 @ 19.35

 25. I’m that is the most info for me personally.. “ISO Certification Consultants, ISO Certification Consultants Dubai uae Abu Dhabi, ISO 9001, ISO 27001, ISO 20000, ISO 14001, OHSAS 18001,ISO 17025, HACCP, ISO 22000, ISO 50001, EnMS, ISO Training Services, Management System Certification, ISO Consultant Dubai, ISO Certification Services in Dubai, ISO Consultants in Abu Dhabi, ISO Consultants in UAE, ISO 9001 Certification in Dubai, ISO Certification in Abu Dhabi, ISO Training Dubai, ISO 9001 Consultants in UAE, ISO 50001 Consultants in UAE, ISO 27001 Consultants in UAE, ISO 20000 Consultants in Dubai, ISO 22301 Certification in Dubai, ISO Certification Consultants in UAE, ISO 17025 Consultants UAE For delighted examining your current document. Even so ought to statement about many typical difficulties, Your website tastes is best suited, this articles is absolutely fantastic : Deborah. Outstanding method, kind regards

  Comment by "ISO Certification Consultants, ISO Certification Consultants Dubai uae Abu Dhabi, ISO 9001, ISO 27001, ISO 20000, ISO 14001, OHSAS 18001,ISO 17025, HACCP, ISO 22000, ISO 50001, EnMS, ISO Training Services, Management System Certification, ISO Consultant — 14.9.2015 @ 16.19

 26. スーパーコピー商品、ブランドコピ ー財布、偽物バッグコピー財布コピーN 級品、ブ ランドスーパーコピー商 品、グッチ財布コピー,ミュウミュウ 財布激安。ブランドスーパーコ ピー銀座、ランドスーパーコピー財布。ブラ ンドスーパーコピー代引き、ブランドスーパーコピー専門店、ご購入する度、ご安心とご満足の届けることを旨にしておりますよろしくお願いします ありがとうございます http://www.gginza.com/bag/louisvuitton/index.html

  Comment by Anonymous — 17.11.2015 @ 0.03

 27. 「2010年11月2日、上海]今日、世界トップクラスの腕時計ブランドロレックス上海で記者会見を開催すると発表し、栄光とゴルフ協会中国戦略パートナー関係を結ぶ。スーパーコピーブランドこの動きを意味ロレックスを中国でゴルフのプロセスには重要な一歩を踏み出したも伝えたブランドを全力で応援する発展の巨大な決意がゴルフ。 http://www.wtobrand.com/sbom2.html

  Comment by Anonymous — 7.3.2016 @ 20.33

 28. http://www.betaled.pl/windy-samochodowe
  Looking for a used or new car can be quite a challenging process unless you know what you are carrying out. By teaching yourself about auto store shopping prior to visit the car dealership, you can make points much easier for yourself. The following advice may help your upcoming store shopping trip be more enjoyable.

  Generally provide a technician along when buying a brand new automobile. Automobile retailers are notorious for selling lemons and you may not need to be their following target. Provided you can not get a auto technician to check out cars along, at least make certain you have him review your closing option before you buy it.

  Know your limits. Before you begin shopping for your upcoming automobile or pickup truck, choose how much you can afford to shell out, and adhere to it. Don’t neglect to feature interest in your calculations. You will definitely shell out around 20 % as a payment in advance also, so be ready.

  Before seeing a dealer, know what sort of vehicle you want. Research all you options before store shopping so you can decide what works for your finances and family needs. Do your homework to learn simply how much you must pay to get a probable automobile.

  Before you sign any deal make time to go through every single range, such as the fine print. If there is something listed that you just do not comprehend, do not signal till you receive an solution that you comprehend. Unsavory salesmen can make use of a contract to put a lot of service fees which were not reviewed.

  When you keep the previous assistance in mind the very next time that you simply go purchasing a automobile, you will end up prone to obtain a good offer. Investing in a vehicle does not have to be a head ache. Only use the information from this article and you can obtain the car you desire at the great cost.

  Comment by AnnBull56y — 10.2.2017 @ 20.03

 29. RE:Voittamaton « MonkeyFood НПП Валок Наплавка опорных валков

  Comment by НППВалок_Остап — 10.2.2017 @ 21.05

 30. New lodgings after for beetle out:
  http://gloria.w.telrock.org

  Comment by bethanyns16 — 14.9.2018 @ 15.16

 31. Not a standard way to make money online from $9346 per day: https://bogazicitente.com/morebitcoins829232

  Comment by Get it $6494 per day: https://1borsa.com/binarycrypto476660 — 26.11.2019 @ 13.40

 32. Регистрация

  Comment by OlegGligneeemini — 20.1.2020 @ 23.39

 33. Mpkkcgk

  John123Rowe123@gmail.com
  :

  Comment by Nbmsvxr — 12.4.2020 @ 0.40

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress