MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

26.1.2008

Kuusen vieressä on vanha pinja

Filed under: Cake&Cookies,Leivonta,Maidoton,Nuts! — Meri @ 16.27

…poika häippää, taisi olla ninja

tyttö suree heti paljon Tapaniaan,

tapahtumat sijoittuvat vanhaan Japaniaan.

Runoilija U. Turhapuron romanttisilla säkeillä johdattelen teidän lemmenmakeiden pinjansiemenkeksien pariin. Bongasin ohjeen jo aikapäiviä sitten ruotsalaisen ruokablogi Kardemumman sivuilta ja laitoin ylös paitsi pinjansiementen, myös sisältämänsä mantelimassan ja ruusuveden vuoksi.

prinsessakeksit

Vähensin hieman sokeria ja mantelimassaa on 25g vähemmän kun sitä 150g paketeissa myydään, silti lopputulos on kovin äitelä. Aika hyvä silti, reunoilta rapea ja keskeltä tahmainen. Suosittelen paistamaan hieman ruskeammiksi kuin noin yleensä pikkuleipiä, rapeus on tässä tärkeä kontrasti. Ja nämä pikkuyksilöt lähtevät kohta tupaantuliaisviemisiksi Satujataren linnaan!

Rimpsempsan kekut (15 kpl)

  • 175 g mantelimassaa
  • 0,75 dl sokeria (tai hieman vähemmän, käytin raakaruokoa-)
  • 0,5 rkl ruusuvettä
  • 1 munanvalkuainen
  • 0,5 dl vehnäjauhoa
  • 0,5 dl pinjansiemeniä

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Raasta mantelimassa ja sekoita siihen sokeri, jauhot, ruusuvesi ja valkuainen. Muotoile kosteasta massasta leivinpaperitetulle pellille n. 15 pientä kekoa ja painele ne kostutetuin käsin noin suurin piirtein pyöreiksi kekseiksi. Jakele pinjansiemenet keksien kesken tasan ja painele hieman kiinni taikinaan. Paista n. 12 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä rauhassa, etteivät hajoile. Älä itse hajoile ätläkkyyteen. Kaikesta huolimatta nämä jotenkin vetävät puoleensa.

11 Comments »

  1. Yritin jo eilen iltasella käydä sopertelemassa, että olivatpa hyviä kakkusia, samoin kuin Thaimaan tuliaistikutkin, mutta niin van tuntui käyvän, että painoin aina väärää nappulaa eikä kommentti koskaan saapunut laatikkoon.

    Onnistuisikohan nyt? Kiitos. Namia. Tahtoo lisää.

    Comment by satujatar — 27.1.2008 @ 14.34

  2. Satujatar, ehkä Monkey on ollut siihen aikaan jo nukkumassa… kun emäntänsä vasta kotiutui riennoista 😀 Mukavaa jotta maistuivat, joudut näin ihan koe-erän uhriksi. Thaimaatikut oli mustakin herkkuja, vaikkei kaikki elukat niiden päälle ymmärtäneetkään. 😉

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 27.1.2008 @ 17.40

  3. Nyyh.

    http://www.iltalehti.fi/minaenkiusaa/ilmoittaudu.shtml

    Comment by polkkapossu — 27.1.2008 @ 18.48

  4. Kekut olivat hyvejä ja seura vielä parempaa. Ja niissä (kekuissa siis) maistui ruusuvesi, vaikka jotkut muuta väittivätkin 🙂

    Comment by Välispiikki — 27.1.2008 @ 20.19

  5. MItä se Polkkapossu hannaroi? Ei kun tulta munille vaan! Ei ku…

    Comment by satujatar — 27.1.2008 @ 20.22

  6. Possu, minaenpidailtapaivalehdista.fi ja potkinkin vain rakkaudesta.

    Välispiik, ruusuves maistui ja seura oli ruusuvettä sydämelle 😀

    Satujatar, kiitos taustatuesta 😉

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 27.1.2008 @ 20.49

  7. Oli mukava ilta, oikein mukava (vaikka jännitinkin vähän Akonin puolesta). Jos ei lasketa 6-7 kertaan maistettuja kammothaitikkuja. Sen verran voin tulla vastaan, että jos kerran muut maistoivat ruusuveden, niin okei. Koska mullahan oli nuha. Hauskoja oli keksukat.

    Hyvin potkit.

    Comment by polkkapossu — 27.1.2008 @ 21.03

  8. mistä olet ostanut ruusuvettä? Itse asun suht pienessä kaupungissa, joten miten pitkälle täytyisi matkustaa herkkua hakemaan?

    Comment by Karuski — 13.4.2008 @ 11.16

  9. Karuski, tuo taitaa olla aasialaisesta kaupasta, joita täällä Kallion seudulla piisaa, mutta pienemmällä paikkakunnalla en tiedä löytyykö, jossei ole etnisiä kauppoja tai erittäin hyvin varusteltuja marketteja. Jostain Stokkalta ja suurista K-kaupoista vois saada ja tilaamaankin voinee pyytää, mutten tiedä, mitkä mahkut on saada. Verkosta voinee jostain tilata, pitäskö sellasta vaihtoehtoa kartoittaa? 🙂

    Comment by ylimuuli — 13.4.2008 @ 14.56

  10. Sun positiivisuus on tarttuvaa, kaveri! Valaisee mun päivää yksi postaus kerrallaan.

    Comment by ruotsi euroviisut 2023 — 23.3.2024 @ 18.59

  11. Uusi MV Lehti on herättänyt laajaa kiinnostusta tarjoamalla vaihtoehtoisen näkökulman moniin yhteiskunnallisiin kysymyksiin, kuten maahanmuuttoon, poliittiseen päätöksentekoon ja kulttuurikeskusteluun. Sen rohkea ja usein kiistanalainen uutisointi on saanut aikaan vilkasta keskustelua ja avannut tilaa monipuolisemmalle näkökulmien esiintuomiselle.

    Comment by mv lehti — 24.3.2024 @ 19.16

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress