MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

22.5.2008

Aritsikkaa ja lohikalan vonkaletta

Filed under: Arkiruoka,Kala,Kevyt,Sallad — Meri @ 20.03

Ja ettei iske liiallinen sokerihumala pelkästä lukemisesta, heti perään tuorein salaattioivallukseni; purkkiartisokka ja savulohi lempivät toisiaan ah! niin ahnaasti vihreän vehreän lomassa, että suosittelen kyllä kokeilemaan. Oman evässalaattini lohi oli vieläpä rosé-pippurisavulohta tiskistä, mehukkaampaa kuin tavallinen, en tiedä miksi. Mutta kannatti. Muilla lisäkkeillä ei tässä ole niin väliä, raikas perussalaatti tomaatteineen ja kurkkuineen piisaa hyvin. Oma komboni on kohtuullisen kirjava, höyrytetystä pinaatista ja okrasta paprikaan ja fenkoliin.

aritsikka

3 Comments »

  1. Oot tainnu käydä Aseanicissa kun sulla on sekä pinaattia että okraa salaatissa 😉 Ihania, eikö? Hakiksen hallin marinoidut artisokat on nekin luksusta, samoin kuin ne oliivit, tiedäthän mistä putiikista puhun? Ostettiin just, ku oli spessu päivä, on ne vähän hinnakkaita mut välillä saa humpsutella…

    Niin, herkullisen näköinen salaatti, siis. Fenkolikin on niin hyvää.

    Comment by sammakko — 23.5.2008 @ 22.23

  2. Haha, oot ihan juoni! Okrat on hyvinkin aseanicista, pinaatti tosin muualta. 🙂 Ensimmäitä kertaa okraa popsinkin, olen kokeillut sitä nyt salaatteihin ja lämpimiin ruokiin ja se on ihan hyvää, aion kaivaa jonkun oikean okrareseptisi vielä kokeiluun niin eiköhän jää tänne asumaan. Sitä paitsi vaihtelu on mukavaa.

    Hmm, puhutko siitä delidelistä, josta saa herkkuja purkeissa, vai sellaisesta puodista, jossa ne kasataan rasioihin laareista? Ehkä jälkimmäisestä? Humpsuttelu on elämän suola! Ootko tai ootteko tulossa muuten pikkupiknikille (Uneliaan kokin organisoima)?

    Fenkoli on. Hauska yhtäläisyys muuten salmiakkiin, kun anis maistuu molemmissa. Niitä pitäisikin ehkä yhdistää… Taas raksuttaa.

    Comment by ylimuuli — 24.5.2008 @ 8.17

  3. Tarkotin sitä missä annostellaan laareista ja missä rasiat suljetaan punaisella nyörillä <3

    Taidan skippaa riennot, mut kiva kun kysyit, pitäkää hauskaa!

    Comment by sammakko — 25.5.2008 @ 22.30

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress