MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

19.6.2008

Here she comes to save the day!

Filed under: Alakarppi,Cake&Cookies,Gluteeniton,Kevyt,Optimoidut — Meri @ 17.55

Huolimatta siitä, että juhannus on se hetki vuodesta, kun voi hyvillä mielin grillata sen makkaran tai korkata muhkun herkkukakun mansikoilla ja pistellä litran jäätelöä, ja huolimatta siitäkin, että Lihansyöjä on tilannut lihapiirakoita, laitan oikein ärsyttävän terveellisen ohjeen näin Jussin kunniaksi. Sori vaan. Täytyyhän täällä joku roti säilyä! ;-D

tsiis

Eikun Celen ruokablogaajien piknikille leipoma Taikinapojan Annan juustokakku vaan oli niin mainiota, että piti soveltaa siitä oma ortoversio heti kun Herkkumonsterin silmä vältti. Ositin samalla ohjeen kolmasosaan, sillä kaakku oli valtava, kysykää vaikka Sorsanpaistajalta. Tämä hieman terveellisempi versio oli hyvää sekin ja suorastaan erinomaista soseutetun vadelman kanssa. Jopa Suuri Juustokakkujen Ystävä eli se samainen Lihansyöjä piti ja söi kiltisti kaiken mitä oli jäljellä siinä vaiheessa, kun tuli kotiin.

Tsiiskeik vuoden 364 muulle päivälle

 • 250 g rahkaa
 • 1 luomumuna
 • 1 keltuainen
 • 0,3 dl rusinoita
 • vaniljaesanssia
 • haluamasi makeute (maun mukaan)
 • nokare voita
 • pieni kourallinen pähkinöitä (tai jotakin keksiä, kuten Digestive)

Lämmitä uuni 180-200 asteeseen/kaasusäätö 3-4. Sulata voi ja murenna siihen keksit/murskaa pähkinät. Painele seos pienenpienen piirasvuoan pohjalle (tai muutaman muffinssikuoren). Sekoita muut aineet ja makeuta sopivaksi. Lusikoi seos pohjalle. Ota piirasvuokaa suurempi astia ja kaada siihen kiehuvaa vettä. Aseta se uunin yläosaan ja nosta kakkuvuoka siihen paistumaan, toki niin, ettei se hörppää vettä. Vesihaude on juustokakun oikeanlaisen koostumuksen takana. Paistele tunnin verran.

tsiiskeik

tsiiskeik2

Anna jäähtyä ja kumoa, nyt pohja tosin on päällä eikä kauhean kaunis, mutta hyvää silti. Peitä pohja soseutetuilla marjoilla niin ei heikompaakaan huimaa. Nauti kakku vaikka ilta- tai välipalaksi yhdessä treenikavereiden kanssa. Sitten juhannuksen jälkeen, siis.

Nyt soromnoo ja kahen kilon siian kimppuun! Vähän musiikkia taustalle ja siitä se juhannnus lähtee.

5 Comments »

 1. Kahen kilon siika on ihan pistämätön 🙂

  Lupsakkata juhannusta kaikille muulinkololaisille toivottaa Norppa Hönönen ja katoaa sunnuntaina Afrikkaan!

  Comment by Välispiikki — 19.6.2008 @ 19.20

 2. Siikaa siikaa! 😀

  Tsekkailin just jussukan kunniaksi gpp:n sivuja, ja vedätkö sä oikeesti TGU:n 24 kg:n kuulalla? Yhdellä kädellä? WOW! Mimmi on ihan Peppi! :)))

  Comment by Kukka — 21.6.2008 @ 15.40

 3. Välispiik, nyt on muuten puolen kilon siikoja jääkaappi täys, savustettuna ja fileerattuna, toisen fileeroin ITSE?!?! Olin Lihansyöjän äidin siskon miehen fileerauskoulussa mökillä 😀 Jabadaba!

  Ja mieletöntä matkaa jännittävään Afrikkaan, tuo paljon tunnelmatuliaisia eli kertomuksia vieraalta mantereelta. <3

  Kukka, Peppi is mai midöl neim 😉 Mut itte oot kaikkien Peppien äiti! Vahva ja voimakas ja kukikas. Ihanata jussukkaa!

  Comment by ylimuuli — 21.6.2008 @ 16.23

 4. Ihan superia, mitä herkkuja voi loihtia terveellisestikin! Olisin voinut pistellä poskeeni Jussinakin kermakakun sijaan:)

  Comment by Peppermint — 22.6.2008 @ 15.54

 5. Peppermint, älä muuta sano! Tosin kermakakkua ei ollut muutenkaan tarjolla, mutta sen sijaan maukas ja kostea raparperikakku ja eilen tuoreita voffeleita kermavaahdon ja mansikoiden kera. Koskaan ei oo vohvelit maistuneet niiiin hyviltä!

  Comment by ylimuuli — 23.6.2008 @ 5.46

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress