MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

5.7.2008

Kaakaopatonki

Filed under: Eksotiikkaa,Suklaa — Meri @ 11.22

Sain Pienen suklaakerhon toiselta jäseneltä mahtavan tuliaisen Martiniquen matkalta! Kyseessä on töpäkkä ruskea patukka, Bâton de Cacao. Tämä kaakaopatonki eli tanko sisältää tiedoituksensa mukaan Cacao entieriä kera 51% de matiéres grasses. Kaakaota kaakaovoin kera? Le Muuli ei oikein osaa ranskaa, mutta ruskea kulta on ainakin tuttu. Vaan mitä tästä muhkeasta patukasta pitäisi valmistaa? 😮

baton

6 Comments »

 1. Hihi, syö se. ;-D Hienon näköinen, paljonko sitä on? Voisiko sitä tunkea vaiks muffineihin?

  Arvaapa kuka hortoili tänään Hakiksessa ja mietti olisiko mukkelismakkelis ollut kotona. Mutta kun mulla oli pöytäpaketti mukana, niin liikkuminen oli himppasen hankalaa enkä sitten soittanutkaan. Mutta seuraavalla kerralla soitan.

  Comment by satujatar — 5.7.2008 @ 13.35

 2. Siis, jos se on superherkkua, niin syö se ihmeessä sellaisenaan! 🙂 Jos vaan hyvää, niin leivo vaikka tosiaan muffinsseja. Mutta jos se ei säyväytä suklaana, niin tee sitä molea.

  Comment by seppo — 5.7.2008 @ 14.45

 3. Heip,

  Postauksesi innoittamana googlasin hienon lahjasi; näemmä ranskalaisissa ruokablogeissa on sama tanko kiertänyt ja muutkin ovat olleet hiukan ihmeissään sen suhteen. Ohjeiksi annettiin lähinnä, että kaakaotankoa käytetään raastamalla sitä. Kaakaotankoraastetta voi käyttää sokerittoman tumman kaakaon tilalla esim. leivonnassa, ja siitä monet valmistivat myös kuumaa maitokaakaota. Jos löydät jonkun reseptin, mitä haluaisit kokeilla tuolla tangolla ja mikä on ranskaksi, voin koittaa kääntää.

  Comment by Irene — 5.7.2008 @ 17.27

 4. Satujatar, puraisin patukkaa kerta kehoitit! Maistuu rasvaiselle kaakaolle, very surprising ;-D Sokeria ei siis ole. Ja mitähän tuossa olis, ehkä 200g? Raastaen kävis varmaan kaakaon tilalle mihin vaan, esim. muffareihin. Ja olisit soitellut vaan! Lienin hyvinkin juuri silloin kotona, palattuani torisumpeilta ja hallista, jossa tapasin Välispiikanderia. Mutta kyllä sie tänne vielä ehdit. 🙂

  Seppo, no ei se kyllä ole 😀 Vähän niinkuin 99% kaakaota sisältävä suklaa, karvaan kaakaoista. Mole vois olla jeah.

  Irene, mieletöntä, kiitos, ihanaa! Ja hauskaa, että tanko on herättänyt ihmetystä muuallakin, se on siis tangon ominaisuus, ei minun 😉 Raastamaan tuota juu ensimmäisenä rupeaisikin, mutta olispa kiva tietää, mihin sitä siellä Martiniquella esim. käytetään. Ja mitä lisäarvoa tumman kaakaon tilalla. Kaakaota (siis maito) täytyy ehkä kokeilla 😛 Ja hurjan hienoa, jos toimit tulkkinani ruokain välisessä keskustelussa. Nyt on melkein pakko metsästää ranskankielinen ohje 😀

  Comment by ylimuuli — 5.7.2008 @ 20.58

 5. Mulle tuli ekaksi mieleen tuoreet mansikat ja sulatettu suklaa niiden kanssa… Ih-ah-naa. Ja sit voisit vaikka pröystäillä ja raastaa suklaahippuja koko komeuden päälle. Ehkä joutusit kuitenkin soveltamaan, jos tangossa ei ole lainkaan sokeria… Ruokatuliaiset ovat ykkösiä 😀

  (Mainio tuo Irenen ruokablogimatka! Hauska kuulla mitä Ranskassa ihmetellään ja ennen kaikkea mihin päädytään 🙂 )

  Comment by sammakko — 6.7.2008 @ 9.38

 6. Sammakko, juu ei ole sokeria, aika karvasta olis mansikoiden kera 😀 Mutta muuten ihana ajatus, ehkä täytyy tosiaan soveltaa. Ruokatuliaiset on kyllä ihan ehdottomia, varsinkin vähän oudot 😉 Pääsee aivan uusille urille kummastelemaan ruokien ja raaka-aineiden olemassaoloja.

  Comment by ylimuuli — 7.7.2008 @ 5.40

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress