MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

23.8.2008

Tofu larppaa jauhelihaa

Filed under: Alakarppi,Arkiruoka,Eksotiikkaa,Sallad,Soija,Thai,Vegan,Vege — Meri @ 17.46

larp

Ikään kuin välihuomautuksena, tofusta saa aikaan erinomaisen maistuvan thaimaalaisen larp-salaatin (Olen muuten nähnyt englanninkielisissä maissa myös muotoa larb? En vielä jaksanut kuukkeloida, mikä olisi autenttinen nimi. Ja väliäkö sillä, kun maistaa hyvältä.) Käsittele tofu samoin kuin jauheliha, mutta suikaloi ensin aivan ohuiksi levyiksi, sitten suikaleiksi ja lopulta pienenpieniksi paloiksi. Kunnon nuketus pannulla ja avot. Lihansyöjä piti valtavasti. Ainoa oma lisäykseni reseptiin oli ehkä n. 1 rkl sokeria, joka mielestäni pyöristää maun täydelliseksi.

Larp-salaatin ohje löytyy huomionarvoista Fuusiokeittiöstä.

3 Comments »

  1. Tuo tofu näyttää kyllä kuvassa paljon paremmalta kuin ankean näköinen paistettu jauhaliha! 😉 Ja toimii varmaan tosiaan maunkin puolesta. Mutta aika vähän oot käyttänyt yrttejä, vai onko se vaan kuvaustekninen valinta? Hyvän näköisiä kyllä noi kasviksetkin ohessa!

    Comment by Seppo — 24.8.2008 @ 21.20

  2. Seppo, ei missään nimessä kuvaus-, vaan makuteknistä, Lihansyöjä ei oikein välitä korianterista ja se oli ainoa yrtti mikä oli tarjolla 🙂 Omaan annokseeni lisäsin sitä sitten ennen syömistä. Yrttejä olisi ihana käyttää oikein runsaasti, mutta kun ei ole omaa yrttimaata (enkä kyllä saa edes sellaista urbaania versiota kaikesta kannustuksesta huolimatta aikaiseksi) ja ovat kaupassa kipeän kalliita niin jäävät aika vähiin. :-/

    Comment by ylimuuli — 25.8.2008 @ 5.45

  3. […] vai zeniläinen keino tuoda matkan hyviä puolia kotiin, mutta hyvää ruoka on silti. Tätä larp-salaattia olen valmistanut ennenkin, tofusta. Jep, nauretaan […]

    Pingback by MonkeyFood » Pala Thaimaasta — 14.1.2012 @ 9.51

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress