MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

14.10.2008

Sloo sloo sloo

Eihän kukaan sattumalta ole nähnyt Studio Pasilan veret seisauttavan suvereenia esitystä Kiviä taskussa? Jossei, otsikko saattaa jäädä hämärän peittoon. Itse olen nähnyt sen ainakin kahdesti.

Onhan otsikossa sentään viittaus myös reseptiin, joka on -tadaa!- terveellisempi (?) versio cole slawsta. Kaipasin hieman vaihtelua mule sloohon, jota olen haukannut napaani hurjan määrän viime päivinä. Ja jotta joka päivälle olisi oma sloonsa, kannattaa vierailla myös Uneliaan kokin tykönä maistamassa thai slawta. Cole slawn fanina perustanen pian myös Sloo Food -liikkeen! Stay tuned.

tofusloo2

Tofu slaw

 • porkkanaa
 • kaalia

Raasta porkkana ja suikaloi kaali vaikka juustohöylällä. Valmista seuraavaksi tofumajoneesi.
Tofu-majoneesi (n. 3dl valmista majoa)

 •  vajaa 300 g tofua (silkeniä tai esim. Unicurdin Firm Tofua, joka on mielestäni parempaa kuin Silken Tofu ja tähän tarkoitukseen pehmeämpää kuin Tahoe)
 • 3 tl dijon-sinappia
 • 2 tl siideri- tai riisiviinietikkaa
 • 1 rkl oliiviöljyä (ekstra vöözin)
 • 2 tl hunajaa
 • mausteita: itse käytin currya, mustapippuria, chiliä ja suolaa

Sekoita tasaiseksi, sauvalla saanee parhaan tuloksen. Varusta porkkana-kaalisalaattia sopivalla määrällä majoa ja varastoi loput jääkaappiin. Maukasta.

(Bubblin’ Under) Mule sloo

 • kaalia
 • porkkanaa
 • puolukkaa
 • oliiviöljyä
 • suolaa

Raasta porkkana, suikaloi kaali, sekoita joukkoon puolukkaa. Lorauta pieni suiku öljyä ja suolaa hyvin kevyesti. Mmmmmrrr.

(Ja kuten huomaatte, heti kun uhkailin itseäni Monkeyn lopettamisella, aloin postata kuin pieni eläin. Niiiin lajityypillistä.)

9 Comments »

 1. Mikä sattuma, just eilen valmistin ensimmäistä kertaa tofumajoneesia ja olin ihan yllättynyt , miten hyvin se korvasi tavallisen majoneesin parissa salaatissa…

  Comment by Yaelian — 14.10.2008 @ 22.14

 2. Ootko sä siirtynyt nyt sit Unicurdiin? Vakuuttavaa! 🙂

  Mutta että majoa tofusta! Ennenkuulumatonta :)! Tuohan uppoaa vegaaneillekin, jos hunajan vaihtaa sokruun.

  Comment by Anna — 14.10.2008 @ 22.47

 3. Yaelian, sama juttu, ei ollenkaan huono 🙂 Mitäs salaattia valmistit? Mulla on haaveissa punajuurisalaatti 😛

  Anna, en ole! 😀 Tahoa ruuls, mutta Unicurd skulaa joissain jutuissa paljon paremmin. Ja jep, monikäyttönen majo, sopii varmaan kaikkiin erikoisruokavalioihin, lähes. Allergiat on tietysti asia erikseen… Täytyykin alkaa pohtia mitä kaikkia majoneesiruokia onkaan, taas on ruokataivas auki.

  Comment by ylimuuli — 15.10.2008 @ 5.41

 4. Mä käytin sitä tonnikalasalaattiin ja sitten tein jotain, jota kutsutaan “Mock chicken salad” http://www.vegfamily.com/vegan-recipes/salads/mock-chicken-salad.htm, tosin mun versiossa oli punasipulin sijasta kevätsipulia ja oli myös paprikaa.Hyvää oli!!

  Comment by Yaelian — 15.10.2008 @ 8.25

 5. Huomasin just, ettei toi linkki toimikkkan, mutta jos käyttää hakusanana Mock Chicken salad, pitäisi löytyä.Täällä Tel Avivissa on ihana vegaanirafla, jonka ruokalistalla on pari sellaista salaattia,kuten just tuo ylimmäinen, ja sitten jotkut mock egg salad ja mock chicken salad, joita halusin reproduceerata, kun ne ovat niin nameja.

  Comment by Yaelian — 15.10.2008 @ 8.34

 6. Voihan nenä, mock tuna salad sen piti olla…sorry että kommentteja nyt tulee näin paljon virheiden takia, pakko korjata….sen ravintolan englanninkielinen menu näkyy tässä linkissä, click menu, tosi hyviä ideoita….http://www.buddhaburgers.co.il/english.asp

  Comment by Yaelian — 15.10.2008 @ 8.39

 7. Yaelian, ei voi olla totta mikä ravintola! UPEA MENU. Voi lueja. Kiitos linkistä, taas tuli runsaasti inspiraatiota! Tofumajohan käy vaikka mihin. Ja mockia on testattava hetimiten 😛

  Ja kyllä tänne kommentteja mahtuu suureen intternettiin, elä yhtään ujostele. 😀

  Comment by ylimuuli — 15.10.2008 @ 17.54

 8. […] reilu 1 dl tofumajoa […]

  Pingback by MonkeyFood » Tofu Steak House Rules — 16.10.2008 @ 18.34

 9. Olen ostanut parikin tuubia kaupan valmiita majoja ja ne ovat kaikki maistuneet aivan kaameille. Niissä on aina liikaa etikan makua, en ole sen kovinkaan suuri ystävä. Silti haaveilen niistä ihanista ja tuhdeista majoneesipläjäyksistä, joita saa kahviloiden katkarapuleivissä… olisi siis kai aika ottaa härkää (tai jotain muuta elukkaa?) sarvista ja tehdä oma majoneesisatsi.

  Niin, ja sitten kun olen maistanut tajunnanräjäyttävää perusmajoa kotikeittiössä, niin voisin kokeilla myös tätä tofuversiota :). En ole nimittäin tähän ikään tehnyt majoneesia juurikin siksi, että se öljyn määrä on sinkkukeittiöön kovin suuri… Pitää vain ensin saada jotain mihin verrata (hankalaa, mutta pakko se on uhrautua).

  Comment by Christina — 21.10.2008 @ 19.08

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress