MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

4.12.2008

Hallen kakku

Filed under: Arkiruoka — Meri @ 19.30

Koska Hallen (joka on aasi minkä varmaan arvasittekin) täytyy näinä aikoina alati kiiruhtaa ja vielä lujaa, on kaviokkaan energiansaannista syytä huolehtia erityisen hyvin. Oikein sopiva tuote evääksi satulalaukkujen jyskeeseen on ravitseva kakku. Hunajainen (pist)aasikakku on parhaimmillaan leipomista seuraavina päivinä, ei aivan tuoreena, vaan sopivasti maustuneena, jolloin se on juuuuuri Hallen mieleen!

Jos sinussakin on aasin vikaa tai toimit Hallen huoltojoukoissa, seuraa ohjetta. Ohje on napsattu jonkin työpaikan pöydällä lojuneen lehden sivuilta.

pishtaasi

Pistaasi-hunaja-oliiviöljykakku

  • 1, 5 dl oliiviöljyä
  • 1,5 dl sokeria (vähennä vapaasti)
  • 3 luomumunaa
  • 3,5 dl jauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl pistaasipähkinöitä, kuorettomia tai kuorittuja
  • 1 appelsiinin kuori
  • 2 rkl appelsiininmehua

(Villaa aasin) ylle

  • 4 rkl hunajaa
  • 4 rkl pistaasipähkinöitä, jälleen mielellään ilman kuoria

Uuni tuleen eli 175 astetta. Voitele torvikakkuvuoka (n. 1,5l) ja jauhota. Murskaa pähkinät karkeasti, ei liian muruksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe, murskatut pähkinät ja raasta joukkoon appelsiinin kuori. Ota toinen kulho ja vatkaa siinä sokeri ja öljy vaahdoksi (ei tästä kyllä kovin vaahtoa minun mielestäni tullut, että ei kannata odotella loputtomiin) ja lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää kuiva-aineseos ja sitten appelsiinimehu. Kaavi vuokaan ja paista n. 70 minuuttia tai kunnes kypsä.

Kumoa ja valuta päälle hunaja ja pähkinät. Pidä hyvää huolta ainakin yön yli, tiiviisti kelmuun käärittynä, ja maistele sitten. Taas jaksat ja Halle ja!

10 Comments »

  1. Hei Hakaniemen Halle Berry, milloinkas me saadaan lukea sun joulumenu-suunnitelmista? 😀

    Comment by Kukka — 4.12.2008 @ 22.02

  2. Kuule Turun Tyra Banks, MIKÄ JOULUMENU?! 😀 Oon menossa muiden ruokittavaks 😉 Njoo, kyllä mä ajattelin sinne korteni kekoon kantaa, ainakin yksi ohje on tiedossa ja saaristolaisleipää teen sillä Monkeyssa jo olevalla respalla. Mutta kokonaisesta menusta en tiedä mitn, minkätyyppistä pitäs olla? 😛 Oon ehkä maailman eniteks erkein koostamaan mitään yhteensopivaa 😀

    Comment by ylimuuli — 5.12.2008 @ 7.10

  3. Puolitoista pistaasipähkinää on kyllä aika vähän tämmöiseen herkkuun, kun ne ovat niin kovasti hyviä mun mielestäni (vai jääkö niitä jäljelle tuon verran kun kokki on lappanut tekovaiheessa pähkinöitä suuhunsa…) 😉
    Nojuu, piti sanomani, että tätähän voisi testata, kuulostaa juuri tähän pikkujouluvuodenaikaan sopivalta!

    Pekonimunkkeja odotellessa…. =)

    Comment by Emma — 5.12.2008 @ 9.04

  4. Emma, kato ei pidä liiotella niiden pishtaasshien kanshsa 😉 Kiitos huomautuksesta, tosin juuri kuvaamasi lailla SAATTOI tapahtua. Ja kakku oli ihan mukavan maukas, ei mikään mieletön mutta kuivakakuksi sellainen sopiva. Ylivoimainen ykkönen on edelleen cake courgette eli kesäkurpitsakakku, jota olen tehnyt kiljoona kertaa ja AINA se toimii ja maistuu kaikille! Samoin parempaa vasta seuraavana ja seuraavina päivinä 🙂

    Pekonimunkit, sou next year! ;-D

    Comment by ylimuuli — 5.12.2008 @ 15.34

  5. Ai, ettei sulta lähde mitään karppiversioita vuoden hiilarijuhlasta? 😛 No, en onneksi itsekään ole valmistamassa mitään, menen suurine suineni muualle, ja sehän sopii!

    Mutta mielenkiinnosta olisi ollut kiva nähdä, voisin kuvitella että sun lanseeraama joulusetti olisi tyyliä Jotain ihan muuta, mutta kuitenkin perinteitä unohtamatta. 🙂 Esim. mantelipuuroa, jossa on yksi riisi!

    Comment by Kukka — 5.12.2008 @ 15.56

  6. Ooh, mikä ihana ohje! Pistaasipähkinät on melkoisen hyviä, joten vitsit, tätä täytyisi kokeilla. Olen leiponut niin paljon makeita herkkuja viime aikoina että seuraavaksi jotain suolaista listalle, kiitos. 😀

    Comment by Punapää — 7.12.2008 @ 21.05

  7. Mina vatkaan yleensa sokerin ja luomumunat ensin tosi kuohkeaksi ja sen jalkeen lisaan siihen “light oliivioljyn” hitaasti ja hissukseen vatkaten. Oljykakkuihin pitaisi muuten panna ronskisti sokeria, sanovat takalaiset maalaistadit.
    ——–
    Kiitos muuten hyvista ja mielenkiintoisista resepteistasi.

    Comment by Helena — 7.12.2008 @ 21.29

  8. Kukka, siehän keksit se jo ihan itse! 😉 Ja vois sitä tietysti ihan huvikseen ideoida poikkeavan menun, vaikkei se omalla kohdalla toteudukaan kun menee muihin pöytiin. Lauantaina juuri tehtiin sushia i-päivän kunniaksi, oli MAHTAVAA. Mantelipuuro oliski jouluisen tuhtia mut riisi vois olla hiukan haastavaa bongata 😀 EHkä pitää joku tofukinkku pykätä.

    Punapää, se menee joo syklittäin, itse olen tällä hetkellä jotenkin ihan ruoanlaittopainottunut, kokkailen mielelläni mutta hirveää leivontahimoa ei ole. Onneksi. Joskus se on niin ylitsepääsemätön, taikinan vaivaus terapoi niin eri lailla kuin pilkkominen. Mutta sitten taas on ihana kaivaa joku kokeiltava ohje esiin ja nautiskella sen laittamisesta! Oi. Jos tsemppailis jouluun ettei kamalast leipois ja sitte antas palaa 🙂

    Helena, kuule niin minäkin tekisin, mutta kun ohje sanoi noin päin niin en uskaltanut sanoa muutoin. Kiitos neuvosta siis. 🙂 Ja miksi öljykaakkuihin pitäisi panna ronskisti sokeria? Mielestäni kesäkurpitsakakussa (cake courgette) on nyt JUURI OIKEA määrä sokuria, 1,75 dl, vaikka alkuperäisessä oli reilummin. Mutta makunsa kullakin, tällä tädillä tällainen 🙂 Ja kiitos itsellesi, mukavaa kun kommentoit ja ohjeet ovat aina tervetulleita, ideat myös.

    Comment by ylimuuli — 8.12.2008 @ 6.36

  9. Hakaniemen Halle Berry 😀 Ihan parasta!

    Comment by Välispiikki — 9.12.2008 @ 22.00

  10. Välispik, hehehehe joo 😀 Vaikka hallesta oon aika kaukana 😀

    Ja Emma, siis mitä sää olet taas maassa vai? Kui män reissu?! Ootko ladannu aurinkopaneelit?

    Comment by ylimuuli — 11.12.2008 @ 10.58

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress