MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

4.5.2009

In the Smoothie for Green

Filed under: Elävä ravinto,Super foods — Meri @ 16.55

Green smoothiet eli vihreät smuutit ovat varmaan vallanneet blogeja jo aikaa sitten, mutta vielä juuri sellaisen nauttineen pikainen herkkuohje. Näihinhän voi sekoitella hedelmiä, marjoja ja vihanneksia kuten makusilmut toivovat, jatkoa niille saa vedellä, sitruunamehulla, vesipitoisilla kasviksilla, kookosmaidolla, jääpaloilla tai vaikka porkkanamehulla. Käytetyistä aineksista riippuen tuloksena siis on jäykempi tai letkeämpi tuotos, jonka voi jalostella juotavaan muotoon noilla jatkeilla.

Jos haluaa syödä ennemmin gaspacho-tyyppisiä kylmiä raakakeittoja, voi sopan maustaa kaikella tuoreesta inkivääristä cayenne-pippuriin, suolaakin SAA laittaa. Tai hunajaa.

Green Europe

 • 1 Reilun kaupan banaani
 • kourallinen vadelmia
 • reilu kourallinen pinaatinlehtiä
 • 1-2 varsisellerin vartta
 • vettä
 • (proteiinijauhetta)

Jeps ja blenderiin. Halutessa mukaan prodea, myös pähkinät ja siemenet käyvät, varsinkin, jos niitä on liottanut ensin ja jauhaa sitten siemen- tai pähkinä”maidoksi”.

6 Comments »

 1. en o ikinä KUULLUTKAAN!
  mutta nyt on pakko saada tollanen ihan heti.

  Comment by Liina — 4.5.2009 @ 18.02

 2. Pinaatti ja banaani, nyt sitä on saatava. Varsiselleri kyllä pistää vastaan, mutta muuten tuossa hengessä voisi pysyäkin.

  Comment by jams — 4.5.2009 @ 20.19

 3. Nami nami, sulla oli kaksi mun vakio smoothie aineksista tuossa eli pinaatti ja selleri! In kyllä hyviä ja päivittäin melkein niitä juon. Omena sopii myös tosi hyvin pinaatin ja sellerin kanssa!

  Comment by yaelian — 4.5.2009 @ 20.25

 4. Liina, no hyvä et tuli puheeks O_O

  Jams, törkeen hyvää, voin vaan kuvitella että siementen ja pähkylöiden tai vaik tahinilla terästettynä juhlava herkku! Oon mä näitä joskus aiemminkin kokeillu, mut sillon olin banaanirajotteinen niin ei toiminu yhtä kympillä ;-D

  Yaelian, jep, myös omenat ovat päässeet pannasta ja kulutan niitä kahden kappaleen päivävauhtia! Huraa ja eläköön griin smuutit! Selleri on ihanaa 😛

  Comment by ylimuuli — 4.5.2009 @ 20.47

 5. Selleri ON ihanaa! Parasta raakana puikkona tosin, ilman jauhamista. 🙂 Mutta noi smoothiet on mahtavia sotkuja, banaani tuo _aina mukavan pehmeyden ja pinaatista kipparikallea kehiin. Mites kesällä raparperi? Entäs retiisi! :-O

  Comment by Kukka — 5.5.2009 @ 12.03

 6. Kukka, miksei, miksei, kerro kun kokeilet! 😀 Kaikkea voi kokeilla. Just kattelin rhubarbeja hallin luomupuodin tiskissä… Barbithan oli sulle tuttuja? 😉 Baathie!

  Comment by ylimuuli — 5.5.2009 @ 18.17

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress