MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

7.1.2010

Berry Crumble! Crumble Crumble!

Filed under: Alakarppi,Herkut,Maidoton,Nuts!,Optimoidut,paleo,Super foods — Meri @ 21.52

INDEED I’m gonna lure you into trying this by posting this thing OVER and OVER again! Just with a little bit of twist, now and then. I ain’t gonna stop until you’ve ALL tried it and loved it! 😛

berrycrumble

Berry Crumble

 • blueberries
 • raspberries
 • apple
 • lemon juice
 • cardamom

Grease the pie tin, spread berries on it evenly and chop the apple to go with them. Season with lemon juice and cardamom.

Crumble

 • virgin coconut oil
 • coconut flakes
 • salt (the ESSENTIAL ingredient to go with the coconut oil)
 • mulberries, gojis, seeds

Crush dried berries and seeds, mix with other ingredients. Melt. Our over berries and apple. Bake in 220 for about 30 to 40 minutes. Let it cool. Then eat it before any other FOOL! It’s sooo good. Nobody needs pies when you have THIS.

berrycrumble3

berrycrumble2

(Convinced already?)

18 Comments »

 1. Looking good babe!!! 🙂

  Comment by chaos — 7.1.2010 @ 23.33

 2. Nam, I am hungry!

  Comment by Yaelian — 7.1.2010 @ 23.52

 3. Well are you buying it yet?!! Where lies the EVIDENCE! ;-D

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 8.1.2010 @ 7.38

 4. Looks yummy.

  Comment by Rauna — 8.1.2010 @ 21.39

 5. Mä hain kookoslastuja juuri Ruohonjuurentapaisesta.. olisko ollut uusi paikallinen Luomuidylliksi nimetty kauppa (damn mikä nimi.. :-P) mutta söin ne kaikki melkein heti suoraan purkista. Ne oli jotain maustettuja pikku lastusia, tuskin noita mitä sulla on tuossa.

  No, joka tapauksessa toi sun Crumble näyttää jälleen jokseenkin täydelliseltä. Pähkinät (eg. saksanpähkinä joka maistuu itse taivaalle missä vaan) varmaan käynevät tuohon aika kivasti. 🙂 Sit mä jäin miettimään mikä on mulberry? Joku karhunvatukka varmaan. Tai tuomenmarja!

  Sit yksi detaljii mikä yhtäkkiä alkoi mietityttämään. Mitä astioita sä käytät? Varmaan on joku sarja, jota keräät! En ole vielä tunnistanut. 😀

  Comment by Kukka — 9.1.2010 @ 2.18

 6. Rauna, kokeilikko jo? 😀

  Kukka, mä vedän noita omiani tolkuttomia määriä päivässä suoraan purkista 😀 NIin älyttömän hyviä. Kookos on jumalainen keksintö, rasvana, maitona, lastuina. Vau.

  Pähkinät ehdottomasti crumbleen! Mulberry on mulperipuun eli silkkäispuun marja, superfood sekin, tilaa Antilta jos haluat maistaa. Maku melko lähellä kuivattua viikunaa, erittäin hyvä ja miellyttävä ja ihana, menee helposti kelle vaan 😉

  Tunnistaminen voi olla sikäli hankalaa, etten kerää mitään sarjaa 😀 Ihan sekalainen valikoima. Uunikokista tykkään ja sitä on piirakkavuoka ja uunivuoka tsägällä, mut sit on ihan kaikenlaista mitä on kertynyt. Ja melko vähän astioita, en pidä tavarasta. Vaikka kauniista asioista kyllä, astioissakin. 🙂

  Comment by ylimuuli — 9.1.2010 @ 9.06

 7. Tjoo, hiukan aavistelinkin ettet kerro kerääväsi Arabiaa vaan mieluummin esimerkiksi woimaa. 😀

  Mun ja kookoksen suhde on haussa, koitan elvyttää sitä taas. Ostin kookosöljyä mutta melkein tulee ylös.. pakko kai piilottaa sitä johonkin. 😛 JOS olisin astiaihminen, söisin liharuokani tällaisista: SWEET!

  http://images.replacements.com/images/images5/china/R/royal_albert_old_english_rose_brushed_gold_trim_snack_plate_cup_set_P0000084981S0038T2.jpg

  Comment by Kukka — 9.1.2010 @ 11.06

 8. Tjoo, tosin woimatkin on melko vähissä mutta terweyttä kertyy, se on parasta 🙂

  Onko sulla ja kookoksella jokin traumaattinen menneisyys vai onko tämä ihan aina ollutta vai tuoreesti tullutta? Ja MITÄ kookosöljyä sulla on?? Jos se on mitä tahansa muuta kuin tuota samaa kuin meillä niin HENK.KOHT. lähetän sulle purkin sitä että saat verrata 😀

  Aaawwwwh mitkä chinat! Mä kyllä ihan tosissaan pidän kauniista astioista, mutta olen melko vaihtelunhaluinen niin olen päättänyt olla päätymättä mihinkään tiettyyn sarjaan, kulloisetkin uudet ja trendit näyttävät AINA niin hyviltä että sitten tekis mieli vaihtaa 😀 Viime vuoden aikana tosin pistin säpäleiksi (vahingossa!) mm. mun ainoan jäljellä olleen Origon ja parhaan Vapulta saadun Tokyokanista ostetun pienen apinakipon :’) ja mitähän muuta. Mun toisen vihreän syvän lasilautasen. Vähän on nihkeetä siis.

  Mutta meidän käytännöllisyys- ja optimointiperiaatteen mukaisesti astiakaapissa on yleensä vain kaksi isoa lautasta (Arabian 24h salaattilautanen, hyvä kun on iso ja reunaa) ja kaks pientä. Alakaapissa on sitten ikivanhan ihanat tummansiniset simppelit Arabiat jotka on perheen peruja, rakkaat myös ja esillä kun on vieraita. Tosin silloinkin kattaus on todella monenkirjava.

  Comment by ylimuuli — 9.1.2010 @ 18.42

 9. Mulla on purkki Sampai Natural -merkkistä oilia. Päätin valita sen, koska sanoivat maun olevan maltillinen. Nyt kun katsoin netistä, jengi haukkuu sitä. 😛 Ehkä vika on tosiaan tuotteessa – mutta on se tekstuurikin yksi syy siihen, että oikeasti se tulee ylös jos otan vaan lusikalla raakana.

  Pidän siis kookoksen mausta, mutta vain satunnaisesti; eli en oikein tiedä miten menettelisin jotta pystyisin joka päivä sitä ottamaan. Mitä teillä on? Ei tarvi lähettää, kerro vaan merkki ja etsin samaa. 😀 Tuon oman kammottavan Sampain käytän vaikka ihoon.

  Comment by Kukka — 9.1.2010 @ 20.00

 10. Joo ei, en tiiä mitä se on mutta lähetän sulle CocoVin purkin jos pistät osoittees vaikka mun meiliin 🙂 Tai sit haet jostain kaupasta! Mutta LUPAAN lähettääkin jos sikseen tulee. Sampaista ei siis ole kokemusta, mutta laatu on tässä asiassa KAIKKI KAIKESSA. Siis kaikki. 🙂 Jee. Onnea! Toivottavasti tehdään susta kookosuskovainen 😉

  Comment by ylimuuli — 9.1.2010 @ 20.09

 11. Ok, eli CocoVi on SE merkki. Luulen sitä löytyvän täältä, ainakin muita merkin tuotteita on ympäri kaupunkia (jopa tätä kaupunkia 😛 ) joten miksi ei sitten tätäkin.

  Kiitos onnitteluista, luotan tähän suositukseen. 😀 Hienoa!

  Comment by Kukka — 9.1.2010 @ 21.08

 12. Hyvä ylimuuli,

  satunnainen, mutta blogistasi suuresti vaikuttunut, lukija on ymmällään. Berry crumblea on saatava, mutta tuo suolajuttu ihmetyttää. Paljonko sitä sirotellaan mukaan? Ihan supersupervähän vai jokin lusikalla mitattavissa oleva määrä? Elämäni ensimmäinen kookosöljykokemus on tulossa tästä, enkä vaan oikein tajua.

  Suurkiitos!

  Comment by Kati — 29.1.2010 @ 21.16

 13. Kati, oi, jää toki pysyvämmäksikin lukijaksi! Vaikka toki tänne saa eksyä vaikka vain yhdenkin kerran 🙂 Crumble on hyvä aloitus kookosuralle! Suolaa tulee oman maun mukaan, mutta itse siis laitan Himalajan suolaa reilun hyppysellisen. MItähän se olisi, neljännes tai puolikaskin teelusikallinen. Ja se siis tuohon reilumpaan määrään crumblea. Kannattaa maistaa sitä päällysseosta ennen kuin levittää sen hedelmille. Jos on liian suolainen, lisää kookosöljyä, mutta suola saa kyllä (omaan makuuni) maistua melko hyvin, se sitten ihanasti maustaa hedelmät uunissa. Suolan olisi kuitenkin tärkeää olla laadukasta suolaa eli juuri tuota Himalayaa tai vaikka ruususuolaa. Hyvin hienojakoista tuo.

  Ja siis tosiaan sekoita crumblen crumble-osuus ensin toisessa kipossa ja maistele, sitten levitä hedelmien ylle.

  Lykkyä! Toivottavasti vie kielesi ja sydämesi mennessään <3

  Comment by ylimuuli — 29.1.2010 @ 22.14

 14. Kiitos, näillä ohjeilla valkeni. Kauppalistaan menee siis myös Himalaya-/ruususuola.

  Olen lueskellut blogiasi säännöllisen epäsäännöllisesti ja kaikkein parasta on se, että aina on joku täydellisen hyvä ruoka kokeiltavaksi löytynyt. Tarkoitukseni oli siis kertoa, että arvostan reseptejäsi ainakin näin paljon: <3 <3 <3 Kiitos, että jaksat jakaa niitä maailmalle 🙂

  Comment by Kati — 29.1.2010 @ 22.28

 15. Kati, nuo suolat on huippuostoksia muutenkin! Niiden jälkeen tavan pöytäsuola on horror. Myllyssä meillä on harmaata karkeaa merisuolaa, muuten vain noita. 😛 Ja kookosöljyn, joka itsessään on jo jumalaista, pieni suola nostaa sfääreihin, verrattavissa aitoon ranskalaiseen voihin, paitsi jopa PAREMPAA, etenkin kun hyväksi ihmiselle 🙂 Ei niin että voikaan olisi pahaksi.

  Erittäin mukavaa että tykkäät Monkeysta, toivottavasti löytyy vielä monta hyvää! Ja jaa omat parhaasi myös jos raatsit 🙂

  Comment by ylimuuli — 29.1.2010 @ 22.39

 16. Did-it-did-it-did-it-love-it-love-it-love-it 🙂

  Comment by Vale — 1.2.2010 @ 21.40

 17. […] 2010 · Jätä kommentti Tuorein nukkehoron suosikki tulee tässä! Monkeyfoodista löydetty Berry Crumble on todellinen sydäntenmurskaaja. Messevä ihQulaalaa mothafukkin’ aito ja oikea […]

  Pingback by Sutturat roviolle! « — 25.5.2010 @ 23.01

 18. Vale, grrrreat! Haven’t done it in a long time but maybe it’s time 😛

  Comment by ylimuuli — 26.5.2010 @ 5.29

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress