MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

22.1.2010

Some Fine Loaf

Filed under: Alakarppi,Arkiruoka,Lihaa,Maidoton,meat,paleo — Meri @ 17.55

This meatloaf is sooo fine you would wanna marry it! And it’s pure paleo. Makes an excellent dinner, breakfast, snack or a protein source for a lunch box. Works hot, works mild, works cold. Tho I prefer it warmed. Even looks like bread so no more explaining the weird non-grainy diet! SPECIAL PRICE ONLY FOR YOU! Tonight only. (Just kidding. This is for life.)

paleoloaf3

Paleo Loaf

  • 500 g (organic) ground meat
  • 1 organic egg
  • 1 dl coconut milk
  • 2 carrots
  • a fair bunch of fresh mint leaves (or any other herb, dude)
  • fresh garlic (1-2 cloves)
  • salt, pepper

Grate carrots, chop mint leaves, mix all ingredients and season with salt and pepper. Form into a loaf and place in a glass oven dish. Bake in 175-200 degrees for about an hour. Let it cool a little, cut proper slices. Awwh!

paleoloaf2

And AGAIN the possibilities are endless in varying the taste! Try paprika, fresh coriander leaves, curry, tomato paste, turmeric, ginger, cinnamon, jeera, basil, oregano, chili… Or whatever you like. Or dislike and want to learn to eat.

paleoloaf

[Ths bread is baked with meat flour.]

And so it wouldn’t be all eating meat on the paleo, may I remind you what OTHER options you’ve got to get your daily protein. The paleo diet isn’t just getting to eat what you want, it’s also respecting all living creatures. (I wouldn’t go as far as to say “things” since I really don’t feel bad cutting some plants to eat them :-P)

  • organic eggs
  • fish (a good sei recipe coming up soon)
  • other seafood
  • birds (mostly game or at least organic! The way the broilers are brought up is HORRIBLE if they’re not organic.)
  • nuts, seeds
  • …and game meat

7 Comments »

  1. Nyt OIKEESTI kutsutte mut syömään!! 😛

    Comment by OlliS — 23.1.2010 @ 16.04

  2. Kyllä mä luulen että oonkin sulle yhen velkaa jos kirjotat juunouminkä juunoumihin ;-D

    Comment by ylimuuli — 23.1.2010 @ 19.01

  3. Taas täällä riehumassa! 😀 Me tehdään ApinaLoafia huomenna. Vaihtoehtona oli uunimunakas kaverilta pöllityllä ohjeella:

    6 munaa
    pinaattia
    suolaa
    muskottia
    -sekoitetaan ja kaadetaan uunivuokaan.
    Pinnalle Fetajuusto kuutioita
    175 kunnes kauniin ruskea.

    Mutta ehkä Loafer vie sunnuntain ja munat sitten maanantaina.

    PS. Pro-superfood-ihmisenä voitko sanoa vilpittömästi, että maca toimii? Olen nyt ottanut sen testiin kolmatta kertaa ja nyt “tosissaan”. Jotenkin tuntuu että hitto on siinä jotain jujua kyllä.. ja etenkin mua kiinnostaa se treenien kannalta.

    Kaakao on jees, mutta kun tein suklaata yhtenä iltana ja valvoin sitten aamukolmeen (heh, tiesin että kaakao piristää jonnin verran, mutta en ihan tuota) meni vähän maku. 🙂 Macan kanssa joudun nyt varomaan etten ota sitä lounasajan jälkeen. Hmm.

    Comment by Kukka — 23.1.2010 @ 23.10

  4. Kukka, teittekö louffii?! Toivottavasti osoittautui odotusten arvoiseksi, tytöstäkin. 🙂 Uunimunakas on varmasti vaivaton ja hyvä! Itse en oikein ole hyvä syömään noita munakkaita ja nyt on fetakin pannassa, mutta vielä menee kokeiluun. Vuohenjuustollakin voisi olla ihana 😛

    Ja macasta: hankala noista on sanoa mikä “toimii” tai mikä ei, macaa olen syönyt nyt joka aamu pian vuoden, enpä tiedä. Ainakaan treenin suhteen. Hormonitoimintaahan sen pitäisi tasata, ja olla melkoinen viaaaagra… Ei se ainakaan libidoa heikennä 😀 Treenien kannalta en ole sitä juuri ajatellutkaan tosiaan, vaikka tottakai kaikki sen sisältämä hyvä koituu eduksi niin treeneissä kuin yleensä elämässä. Enkä ole yrittänytkään ottaa sitä koskaan myöhemmin O_O Valvottaako se?

    Kaakao on tosiaan herkkää kamaa herkille sieluille, itsekään en ole tullut tuota niin ajatelleeksi, mutta lienen mennyt samaan loukkuun joskus. Postasin nyt uudestaan ton yhden toisen herkun, joka käy kaakauherkillekin ja on IHANAA. Just pistelin poskeeni pari palaa. VAan en mä siitä kaakaustakaan luovu. Sekin tosin menee yleensä aamuisin ja sit raakasuklaana illemmallakin, mut ei se yks pala minkä yleensä syön jos sitä on niin ole mainittavasti tehnyt kofututinoita. 🙂

    Comment by ylimuuli — 25.1.2010 @ 17.13

  5. No joo, “toimivuus” on vähän huono termi. Kovasti “tuolla ihmiset” rummuttavat sen piristävän, mutta katsotaan.

    Comment by Kukka — 25.1.2010 @ 18.04

  6. Kukka, joo siis samaa mieltä, lähinnä sen voisi kai todentaa omalla kohdallaan niin, että käyttää säännöllisesti tietyn ajan, sitten lopettaa ja katsoo muuttuuko mikään. Elämässä vaan näitä variaabeleita piisaa…

    Comment by ylimuuli — 25.1.2010 @ 18.20

  7. […] louffin sijaan voit myös valmistaa perinteisemmän lihamurekkeen lihapullataikinasta. Melkein suosittelen muotoilemaan taikinasta pellille kaksi pitkulaista mureketta tasaisen kypsymisen varmistamiseksi ennemmin kuin yhden leveän lihaleivän. Tässä vielä toinen vaihtoehto. […]

    Pingback by MonkeyFood » Paleoliittiset arkienkelit — 9.1.2011 @ 20.16

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress