MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

18.3.2010

Coconut Bliss

We all know raw chocolate’s a heaven but since I’ve given up coffee I try to stay quite away from cocoa powder as well. Not given that up totally but just to tinker a little and to see what’s best for me. So I’ve been busy preparing some “white chocolates” instead: just omit the cocoa! So very easy. Here’s a couple of mixes you can try.

Coconut Pralines

 • organic coconut oil
 • good quality salt
 • nuts and seeds
 • super foods: incan berries, mulberries, gojis

Melt the coconut oil, add chopped nuts, seeds and berries, season lightly with some salt. Pour into a silicon ice cube mould and let sit in the fridge until settled.

Pure Coconut

 • organic coconut oil
 • organic coconut flakes
 • good quality salt

Melt the coconut, add flakes and season with salt. Again, our into a mould and let settle.

Buttery treats

 • un-pastorized butter
 • organic coconut oil
 • almond butter
 • nuts, seeds, super food berries
 • good quality salt

Melt butter, oil and mix in almond butter. Add nuts and seeds for crunch, sweaten with berries. Season with salt. Into mould it goes, to the fridge and voilá! This one owes to the brilliant Nora Gedgaudas, the author of Primal body, primal mind.

Also found some stuff from Ekolo yesterday: the dried pomegranate seeds had finally arrived! Tasty, delicious, full of antioxidants. Very recommendable, also for chocolates and non-chocolates.

12 Comments »

 1. Uuh hot mama! =D granaattiomenan siemenet on tosiaankin hyviä, mutta niin hemmetin kalliita =/ Mä oon kans tällä viikolla tehny melkein joka päivä jonkinlaisen minisatsin “suklaata” pelkästä kookosöljystä, limemehusta, rice branista ja lucumasta. Täytyykin tänään käydä Ekolossa ostamassa jotain täytteitä sekaan 🙂

  Comment by chaos — 18.3.2010 @ 11.50

 2. Yummy yum,that looks good!

  Comment by Yaelian — 18.3.2010 @ 13.34

 3. Chaos, kalliita on, mutta harvinainen herkku! Mä oon syönyt varmaan puoli kiloa kookosöljyä tällä viikolla… Ja pähkinöitä O_O Huokaus. Nam. Mitä se rice bran oikein on?

  Yaelien, so so good, can’t let them sit until they’ve all gone 😀 And then I’ll make some MORE! 😛

  Comment by ylimuuli — 18.3.2010 @ 21.51

 4. Mun piti kans tilata uus kilon purtilo kookosöljyä iHerbistä, kun käyttänyt aika reippaasti. Rice bran on jos osaan oikein asian ilmaista, valkoisen riisin valmistusprosessissa syntyvä ylijäämä/sivutuote eli siis kuorilo jne. Tosin en ole vielä päättänyt, käytänkö sitä enää, kun rice branin arsenikkipitoisuudet ovat kuulemma korkeita. Täytyy vielä tehdä vähän taustatutkimusta, ennenkuin heitän branit romukoppaan.

  Comment by chaos — 20.3.2010 @ 20.29

 5. Chaos, jaaa, no ehken ole kiinnostunut riisinosista missään olosuhteissa 😀 Oli arsenikkia tai ei. Kookkosöljy on elämäni rakkaus! Parasta suoraan purkista lusikalla. Oih ja voih. Just tein lisää herkkuja (ja söin samalla varmaan 100g pähkylöitä plus kookkosta), joihin laitoin macadamiaa, granaattia, suolaa ja kookoslastuja, öljyyn siis. Niin hyvää. HYVÄÄ. Nyt kohta kolme kuukautta täyspaleota takana eikä kyllä tee mieli mitään ei-paleota… Kaikki on niin pirun herkullista.

  Comment by ylimuuli — 21.3.2010 @ 16.14

 6. Bran on suomeksi lese.

  Valkoisen suklaan ideaa vain en ihan ymmärrä, kun suklaan fantastiset terveysvaikutukset on juuri siinä tummassa kaakao-osuudessa. Itse pyrin juomaan tummaa kaakaota/syömään prosenttisuklaata joka päivä, kun luin sen parantavan verisuonien toimintaa 23 tuntia nauttimisen jälkeen.

  Comment by Mirka — 24.3.2010 @ 12.22

 7. Mirka, no niin tietysti! Riisilesettä siis. En tiedä mihin sitä tarvitaan kun ei muitakaan leseitä…

  Itselleni “valkoisen suklaan” eli kookosherkkujen idea on maku: pidän niistä valtavasti! Nimenomaan ilman kaakaota, eri asia siis. Lisäksi olen herkkä kofeiinille ja olen lopettanut kahvinkin juonnin mikä tuntuu vain entisestään herkistävän, niin näitä uskallan syödä illemmallakin. And boy have I been eatin’! 😛 Kaakao on jäänyt tällä hetkellä lähes tyystin, aamun Amazing Grassissa sitä on hieman sentään.

  Comment by ylimuuli — 26.3.2010 @ 16.29

 8. Jos et ole vielä kokeillut / osannut etsiä hyppysiisi, poimi ekokaupan hyllyltä organic creamed coconut, esim. Biona. Maksaa alle 3 euroa paketti. Siitä vajaa puolet onkin kookosöljyä, eli se lasipurkkiin kokkailuja varten ja lopusta, siitä kovasta osasta veistellään veitsellä siivuja suklaankorvikkeena herkkunälkään. Siis täyttä luomukookosta, aivan ihanaa. Mmmmmm.. nimim. koukussa

  Comment by Laura — 27.3.2010 @ 16.18

 9. Ps. Säilytys jääkaapissa, niin on veisteltävissä.

  Comment by Laura — 27.3.2010 @ 16.19

 10. Laura, woooot! Kuulostaa taivaalta, KYLLÄ KIITOS. Vesi kielellä nyt tänks ;-D Ja Ekolo on jo kiinni O_O

  Comment by ylimuuli — 27.3.2010 @ 17.17

 11. Esim. Ruohonjuuressa myydään harhaanjohtavasti nimellä kookoskerma, vaikka kyseessä on hmm.. eräänlainen kookoskalikka / -patukka / -block.

  Comment by Laura — 27.3.2010 @ 17.41

 12. Kookoskalikka! Kohta en pysy enää housuissani kun käy kiehtovammaksi koko ajan 😀 Elämälläni on taas suunta: ekokauppaan! Tosin vasta viikolla. 🙂 Juuri tein mansikkakookosmaitojäätelöä pakkaseen ja söin valmistusvaiheessa jo kolmanneksen… Kookosta ilman olisi kurja elää.

  Comment by ylimuuli — 27.3.2010 @ 17.43

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress