MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

18.8.2010

Vuohitila Tähti loistaa

Filed under: Alakarppi — Meri @ 14.14

Some cheesy news for the Finnish readers of Monkeyfood. I had an opportunity to get to taste some of the cheeses from a goat farm in Finland and I absolutely LOVED them! And as a disclaimer I have to add: I don’t recommend anyone to regularly consume dairy (other than butter or full fat cream), whether it being from a cow or a goat, but every now and then it’s an excellent way of indulging. I really, really love cheese. But only as a rare treat it’ll love me back! And it is quite common that people tolerate goat’s milk better than a cow’s.

PÄIVITYS 19.8.2010: Vuohitila Tähden tuotteita saa Helsingistä Lentävästä Lehmästä (Sini-Tähti ja joskus tuorejuusto), vanhasta kauppahallista Paalaselta, Maatilatori Eat&Joysta, K-Supermarket Mustapekasta (pääasiassa tuorejuustoa), Kuuselasta (mikä se on? O_O) löytyy Pinjaa ja tuorejuustoa ja Heinolan Heilasta voi myös kysellä.

Sain siis Vuohitila Tähden juustoja maistettavakseni kiitos minulle tärkeän lähes-sukulaisuussuhteen. Onnenapina olen! Vuohitila Tähden fetatyyppinen juusto oli mahtavaa: ei oikeastaan kuin feta, vaan jotakin fetan ja halloumin väliltä, erittäin maukas ja mukavan napakka.

sinitähti

Samoin Tähden toinen vuohenjuusto, manchego-tyyppinen Pinjajuusto, oli makuuni, samoin kuin Lihansyöjän. Miedohkon kermainen, rakenne sopivan pehmeä, ei tippaakaan kumimainen. Juusto sopi erinomaisesti fetatyyppisen kanssa yhteen.

Kolmas maistamamme oli kotijuustotyyppinen tuorejuusto, “perinteinen kutunjuusto”, mozzarellaa lähentelevä. Tuttu kotijuuston maku, mutta vuohisella vivahteella ja rakenteeltaan kiinteämpänä. Tätäkään ei voi kuin kehua.

pinja

Vielä on maistamatta ainoa vuohenmaidosta tehty sinihomejuusto Sinitähti, sillä yksin en uskalla sitä avata ja Lihansyöjä ei sinihomeeseen koske. Juusto lähteekin mökkievääksi ja kadonnee siellä parempiin suihin… Palaan kertomaan, miltä tuo aarre maistui!  Jos siis saat näitä aarteita käsiisi, suosittelen tarttumaan tilaisuuteen. Itse ajattelin tiedustella Hakaniemen hallin Lentävästä lehmästä, olisiko niitä sinne saatavilla.

Webisivujakaan tilalla ei näytä olevan, mutta tässä löytämäni esittely Vuohitila Tähdestä.

2 Comments »

  1. Minullapa on onni omistaa kaksi kuttua, jotka ovat syntyneet Tähden vuohitilalla 😉 Hieno paikka, oikea vuohien onnela. Ja viimeisen päälle kesyt ja hienot vuohet, näkee että on hyvin pidetty.

    Olis kiva päästä maistelemaan myös noita juustoja.

    Comment by siimis — 15.12.2010 @ 20.49

  2. Siimis, ei ole todellista! Oma kuttu oli ihana 😀 Meillä on vaan toi kuttuterrieri O_O Hienoa kuulla, että vuohien onnela, olis hauska vierailla joskus. Ja juustot… Ne on silkkaa kuttujen kultaa <3

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 16.12.2010 @ 5.54

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress