MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

19.8.2010

Yosa Ruoka&Dippi pelastaa gluteenittoman ja maidottoman

Filed under: Arkiruoka,Gluteeniton,laktoositon,Maidoton,Soosit,Vegan — Meri @ 6.58

And again I’m blogging in Finnish since this is about a new Finnish gluten-free dairy-free product and not sold elsewhere. So hang in there, my English readers, this is not turning into a Finnish written but I’ll just make some occasional visits to mother tongue.

ruokadippi

[Kuva Biofermen sivuilta, omat purkkimme olivat syödyt ennen kuin pääsin kameraan kiinni!]

Eli suomeksi mennään! Sain kesän alussa kotimaiselta pieneltä yritykseltä Biofermeltä postia ja sitten lähetyksen: katsokaa mallia Pastanjauhajilta, sain samanlaisen, käsittämättömän anteliaan setin! Kyseessä on siis kaupassa myytävistä kaurapohjaisista hapatetuista “jogurtinomaisista” tuotteista vastuussa oleva firma, joka lähestyi uuden tuotteensa esittelyasioissa. Yosa-valmisteet ovat kaurasta hapattamalla valmistettuja eivätkö siis sisällä gluteenia tai maitotuotteita lainkaan.

Makeampia jogurtteja tai muita en kaipaakaan, mutta uusin tuotteensa Ruoka&Dippi tuli ihan tarpeeseen. Kyseessä on ruokacrémen tapaan käytettävä tuote, jolla saa kastikkeisiin jne. kermaista tuntua. Ja maukasta sellaista! Pelkästään maisteltuna Ruoka&Dippi maistuu lähinnä maustamattomalta soijajogurtilta emmekä innostuneet sen dippi-ulottuvuudesta, mutta ruoanlaitossa se toimi erinomaisesti.

Sain tuotetta niin monta purkkia että sitä tuli testatuksi monessa. Parhaimpina kuitenkin vuosien takaa itselleni tuttu savulohikastike, jota en ole syönyt sen jälkeen kun jätin pastan (siitä on enemmän vuosia kuin osaan laskea). Pannulle siis sipulia ja vaikka porkkanakiekkoja, ehkä sieniä, ja Yosa Ruoka&Dippiä. Kylmäsavulohta suikaleina sekaan ja keitellään hiukan kasaan. Autenttinen maku! Todella hyvää.

lohiyosa

Toinen kokeiluni joka sai käsittämätöntä ylistystä Lihansyöjän taholta oli lihasuikalekastike, joka syntyi suunnilleen samalla tavalla. Palaute kuului häikäisevästi “melkein yhtä hyvää kuin isän lihakastike lapsena”. Toisin sanoen varmaan juuri yhtä hyvää, aika kun kultaa muistot ja maut… Siis helkkarin maukasta ja Yosa tuo hyvän rakenteen, pitää raaka-aineet kasassa.

lihayosa

Ruoka&Dipin lisäksi saimme läjän erilaisia smoothieita ja “jogurtteja“, joista kaikista Lihansyöjä piti valtavasti samoin kuin kollegani töissä, jossa tarjoilin muutamia makuraadille. Ja mm. punaiset marjat -niminen tuotos sai vakiystävän puheterapeutistamme. Vanilja-Yosa olisi myös hyödyllinen jälkiruokatyyppisissä ratkaisuissa, vaikka juustokakuissa, jos sellaisia haluaa tehdä.

Oma vatsani on niin herkkis, ettei Yosa valitettavasti sovi ruokavaliooni kuin kovin harvoin, mutta suositan kyllä erityisesti Ruoka&Dippiä arjen ja juhlan pelastajana, kun täytyy saada täyteläistä maidotonta ja gluteenitonta ruokaa. Veikkaan, että Yosa lähtee vielä maailmalle! Ja huom. Yosa Ruoka&Dippihän on myös täysin kasvipohjainen eli hellii myös vegaaneja.

4 Comments »

 1. Moi,

  Voisitko kertoa aloittelevalle pastanvälttelijälle, minkä kanssa noita kastikkeita syöt vai pisteletkö poskeen ihan sellaisenaan? Kaalta näyttäisi olevan tuossa ylemmässä kuvassa? Niin kovin hyviä ovat monet pastakastikkeet, etten haluaisi niistä luopua, mutta pastan syömistä haluaisin vähentää vielä nykyisestäkin.

  Comment by Anna — 6.9.2010 @ 1.35

 2. Anna, tottakai! Olen suuri Aloittavien Pastanvälttelijöiden Kannustaja 🙂 Ja siis kaalta syön paljon, mutta pääasiassa minkä tahansa vihannesten kanssa. Jos haluaa “pastamaisuutta”, kannattaa vuolla kaali ihan ohuiksi suikaleiksi tai vaikka juustohöylätä kesäkurpitsaa. Menee ihan raakanakin, joskus pyöräytän pannulla voissa. Kaali, kesäkurpitsa, porkkana ja ihan tavallinen (ravintoarvoltaan melko nolla…) jäävuorisalaattikin toisinaan on hyviä “pastoja”, kukkakaalista saa riisinkaltaista murua puolestaan. Toivottavasti löytyy omat suosikit! Yritän toki koko ajan kehitellä lisää ideoita täällä monkeyssa 🙂

  Terveyden puolesta pastanvälttely kannattaa! Ja itse olen hulluna kaaliin 😛

  Comment by ylimuuli — 6.9.2010 @ 4.54

 3. Kiitos vinkeistä ja kivasta blogista! Tuo uusi kaalin kosteutus -idea vaikutti mielenkiintoiselta idealta myös. Hyvää syksyn alkua!

  Comment by Anna — 14.9.2010 @ 1.38

 4. Anna, toivottavasti pastanvälttely alkaa luonnistua! Mehevä kaali on mannaa 😛 Syksyä sinnekin, kaunista ja kirkasta!

  Comment by ylimuuli — 14.9.2010 @ 5.37

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress