MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

5.9.2010

Greetings from Croatia! …aka better than ketchup

paprika2

[The version I made… (all gone by the way O_O)]

Hi y’all and thanks for waiting! The summer vacation is over tomorrow so the monkey’s back in da kitchen. Bet ya are hungry already? Since we spent 10 days of our vacation in Croatia, first on the island of Hvar and then two nights in Split, I’d like to share a very common croatian recipe for a delicious paprika sauce. It accompanied every meat platter, mixed grill and pork cutlet dish we ordered and was always as good. I googled some recipies and this was my first attempt. Pretty good I’d say, follow me!

paprika

[…and the original in Croatia.]

Croatian ketchup (it’s probably unorthodox to call this ketchup but just to give you the idea)

 • 1 red bellpepper
 • 1 eggplant
 • (finely chopped fresh chili if you like – I didn’t have any and it’s not supposed to be hot)
 • 1-2 garlic cloves
 • vinegar
 • salt
 • olive oil

Roast the eggplant and the bellpepper in a hot oven approximately 30 minutes so that the eggplant turns softer and the bellpepper sweeter. Put the bellpepper in a plastic bag when it’s still hot so it’ll be easier to peel. Scrape the eggplant flesh out with a tablespoon and mix the peeled pepper and the eggplant in a blender together with a clove of garlic. Add a dash of vinegar and some salt to taste.

Pour a bit of olive oil into a thick bottomed kettle and add the mixture. Let it cook down mixing it often until a paste forms. You may now either eat the damn delicacy or put it in a jar for later. Excellent with meat!

NOTE: you may not want to throw the eggplant peel away. If you chop it and fry it on a pan with, say, minced meat, it’ll be tasty. I do love eggplant. Learn to love it as well!

25 Comments »

 1. Kroatia on <3! Ja Hvarissa olen syönyt yhden elämäni parhaista kala-aterioista.

  Comment by Emma — 6.9.2010 @ 11.50

 2. Emma, ne osaa sen! Ja mustekalan, ja lihan, ja kasvikset! Mikä paikka <3 (ja oliivit ja viinin)

  Comment by ylimuuli — 6.9.2010 @ 21.07

 3. Sounds excellent! But what do you do with the 12 garlic cloves?

  Comment by Carma — 6.9.2010 @ 22.33

 4. Carma, holy cats as Robb would put it 😀 A serious spelling error, thanks for pointing it out! …and the garlic is supposed to be blended with the eggplant and pepper, forgot to mention that also. Silly monkey 😛 Will correct that.

  Comment by ylimuuli — 7.9.2010 @ 5.23

 5. Oijoi! Mä olen syönyt elämäni tuhdeimmat annokset Zagrebissa. 😀 Tietenkin kisamatkalla, punnitusta edeltävänä iltana. Hehee.. onneksi painoluokka oli selvä jo muutenkin.

  Comment by Kukka — 7.9.2010 @ 9.08

 6. Moikka!

  Ihan alkuun täytyy sanoa, että sulla on ehkä nettimaailman paras ruokablogi 🙂 Oon seurannut tätä jo todella pitkään
  mutta nyt taidan kommentoidan ensimmäistä kertaa.

  Itsekin olen kisadieetin aikana innostunut paleosta ja jatkan sillä mysö kisojen jälkeen.
  Tankkauspäivälle kaipaisin hyvää sämpyläohjetta. Osaisitko sanoa mitä hieman ravintorikkaampia jauhoja
  sämpylöihin voisi käyttää vehnäjauhojen tilalle? Kuitua ei saisi olla kauhean paljon eikä kyllä rasvaakaan 🙂
  Linkkaa joku hyvä ohje tai kehittele päästäsi niin testaan! Voit laittaa mulle jotain ohjetta myös sähköpostiin
  jonna1983@suomi24.fi tai sit tänne, ihan miten haluat. Siis jos voit auttaa minua 🙂 Yritin etsiä sähköpostiosoitettasi
  mutta en löytänyt sitä mistään 🙁

  Comment by Jonna1983 — 7.9.2010 @ 11.20

 7. Jonna, nyt vasta huomasin kommenttisi, suo anteeksi hidas reaktio! …ja palsamia sielulleni että tykkäät Monkeysta 🙂 Ja hienoa myös, että paleo inspiroi!

  Ilmeisesti tankkauspäivä tarkoittaa siis hiilihydraatteja. Oletko ajatellut, että ottaisit hiilihydraatitkin paleolähteistä mieluummin kuin esim. viljoista, jotka ovat suolistolle erittäin pahaksi ja ylipäänsä ihmiselle sopimattomia? Itse suosittelisin erityisesti bataattia, joka on ravinteikkaampi kuin peruna ja oikein hyvä hiilarilähde. Siitä voisi tehdä vaikka rieskoja perunarieskan tapaan, mutta siihen ehkä laittaisin jauhoiksi jotakin gluteenitonta. Tai sitten teet bataatista rieskaa ja laitat tavallisia jauhoja sen vähän, mikä siihen tulee?

  Itse en enää leivo tai käytä mitään viljoja, niin en valitettavasti lähde kehittelytyöhön… Monkeyssa tosin on paljon kaikenlaisia ohjeita ajalta ennen paleotakin, haulla löytyvät. Periaatteessa paleoajatuksen mukaan viljoista paras on mahdollisimman puhtaaksi kuorittu eli valkoinen vehnä, sillä se sisältää vähiten antinutrientteja, jotka ovat viljan kirous. Ravinteita viljoista lienee turha yrittää saada ainakaan kisadieetillä kun on ehkä melko lyhyt aikajänne? Vai kuinka on?

  S-postiosoitteeni on mur at iki piste fi.

  Comment by ylimuuli — 12.9.2010 @ 7.34

 8. Kiitos paljon! Täytyykin alkaa etsimään perunarieskojen ohjetta ja käyttää siihen sit bataattia. Bataatilla tankkailinkin viimeks, mut vaihtelu välillä virkistäisi 🙂

  Viljoista yritän itsekin tosiaan päästä eroon ja olen nykyään käyttänyt lähinnä tattarihiutaleita. Täytyykin alkaa tutkiskella kauppojen hyllyjä tarkemmin et mitä sieltä oikein löytyy 🙂 Sähän voisit joskus tehdä postauksen hyvistä paleoaineksista, joita ruokakaupoista löytyy. Voisit listata vaikka 10 omaa suosikkiasi!

  Comment by jonna1983 — 12.9.2010 @ 16.57

 9. Jonna, no se on kyllä totta, että samaan sapuskaan turtuu ja vaihtelua on pakko saada. Porkkanahan käy bataatin tilalle myös… Samoin hedelmät, jos ne maistuu? Tattarikin on ok, parempi kuin gluteeniviljat, mutta joillekin sekin aiheuttaa ongelmia. Oletko kokeillut liotettuja tattarisuurimoita? Niistä tulee mielettömän hyvää tuorepuuroa! Monkeyssakin on ohje, kokeile ihmeessä. Laadukkaampia hiilareita kuin sämpylöistä ja totisesti eri kuin bataatti 🙂

  Juu, voisin yrittää tehdä jonkinlaisen paleoainespostauksen kun vaan keksin miten rajata, miksei top kymppi, toivepostaus oliskin kiva!

  Comment by ylimuuli — 12.9.2010 @ 17.04

 10. Rieskaohjeita mm. täällä: http://monkeyfood.net/?s=rieska
  Noista esim. tästä voi jättää maidon pois ja korvata vaikka vedellä, jossei halua käyttää maitotuotteita, muussin tilalle vaan batataa: http://monkeyfood.net/2007/03/08/rieskaa/

  Comment by ylimuuli — 12.9.2010 @ 17.05

 11. もしアリストテレスはまだ生きている、彼はきっとそう評価Blancpainブランパン:“抜群の良好な習慣を訓練としての芸術形式は、したがって、抜群のは1種の行為ではなくて、1種の習慣。」継2006年と2007年にそれぞれ出しCalibre 13R0とCalibre 1315 2項のムーブメントの後、ブランパンは自主開発に取り組んで時計ムーブメントCalibres 13R5、Calibre 66R9とCalibre 5025ムーブメントはCalibres 13R0を基礎にして、Blancpainを表現した新型腕時計開発高い品質ムーブメントの決意を固める。ブランドコピーその執着と信念は、新しいシリーズが全面的に体現L-Evolution。これも証明し、卓越しただけでは、不断の努力の成果。 http://www.gowatchs.com/brand-189.html

  Comment by Anonymous — 1.3.2016 @ 6.14

 12. ロレックススーパーコピーまず第一に、私はそれが設計によると思い、2時位置のアップライトである。それで、だけでなく、我々はプッシャがクラウンの側面の一つに落ちました、我々はまた、さまざまな形をしている、カーブして優雅にケースの側から上がっている。実は、あなたがクラウンの下で見るならば、あなたは実はそこで始まるホーン形状を見ることができる、クラウンを通して続けた。はい、それは少し変わった何か突き出たプッシャーのような事例から見ることです、しかし、私は彼らがここで作成されたデザインを評価します。また、メモ?プッシャーにうまく丸められたので、私はそれでシャツをカフに引っかかっている問題を経験しませんでした、あるいはそれを感じていた私の手首に掘られるようです。 http://www.newkakaku.com/lq1.htm

  Comment by Anonymous — 1.3.2016 @ 6.14

 13. 経典でCalibre 13R0とCalibre 1315ムーブメントの基礎の上に、ブランパン改善技術、再び自主開発して生産した2種類の高級ムーブメント:めいカレンダーやパワーリザーブ機能のCalibre 13R5、めい月相損益表示と完備カレンダーのCalibre 66R9や、結合したはずみ車の回転機構とグリニッジ陀時間表示機能のCalibre 5025。また、Calibre 1315ムーブメントの「改訂版」、新しいムーブメントを備えCalibre 5215はGMTと5日動力貯蔵機能。スーパーコピーブランドそしてこの何項の革新ムーブメント、それぞれで時計をL-Evolutionシリーズの最終の落ち着き先。 http://www.brandiwc.com/brand-super-13-copy-0.html

  Comment by Anonymous — 4.3.2016 @ 0.44

 14. 有効な対応を今回の世界的な金融と経済危機、スイス各界の去年は行動して。政府は前後して2度経済振興計画を発表し、税収の手段を通じて呼びかけと励まし社会の各分野の減少リストラ;経済界を積極的に対応し、勤務時間短くコスト削減の方式で、努力して就業市場の安定を維持する。昨年12月、スイス300社以上の企業のスタッフの労働時間短縮、今年1月にこのような企業が増えた1200家。スーパーコピーバッグ労働時間の短縮と同時に、大多数の企業が従業員を育成して、未来への就職市場は不測の風雲。最近の一項の経済調査によると、これまでの半分以上の従業員を保留スイスたい仕事で減少の給与、しかもしっかり職場の変化の準備。 http://www.fujisanbrand.com/pack/vuitton/index_6.html

  Comment by Anonymous — 4.3.2016 @ 0.45

 15. 100%品質保証!満足保障!
  商品数も大幅に増え、品質も大自信です
  ブランドバッグ ブランドコピー,ブランドコピーブランド販売
  最高品質のアイテムアウトレットクリアランス販売
  品質がよい 価格が低い 実物写真 品質を重視
  ご注文を期待しています!

  Comment by ブランドコピー代引き — 14.7.2017 @ 6.13

 16. http://www.keevoo.com/ スーパー コピー 安心 サイト洗練された 16SS Supreme Banner Water Short ショートパンツ 多色现价6200.000; シュプリーム 偽物 ジーンズ▼INFORMATION▼ 伸縮性 透け感 生地の厚み あり/なし あり/なし

  Comment by Supreme — 27.8.2018 @ 11.02

 17. カナダグース コピー新作ロング丈のカナダグース ダウンが入荷しました。 http://Www.keevoo.com/ ブランド スーパー コピー 優良 店長く使って頂けるように丁寧に作った逸品です。

  Comment by カナダグース コピー — 3.12.2018 @ 11.11

 18. 上品な時計はHUBLOT クラシックフュージョンレディース腕時計は入荷した。http://www.drkross.com/buranndo-53.html ウブロ 時計 スーパーコピー

  Comment by ウブロ 時計 スーパーコピー — 5.3.2019 @ 3.45

 19. 經濟系のブログとしてこの局面でリフレ論の是非について書かないわけにはいかないし、書く以上、嘘は書けない。

  Comment by ルイ ヴィトン スーパーコピー — 12.3.2019 @ 10.24

 20. 日の全国高校野球選手権大阪大会で、泉大津と対戦した近大泉州の指揮を執ったのは、近大付を度、春の甲子園に導いた豊田義夫監督()だ UGG ブーツ。

  Comment by ルブタン コピー 財布 — 30.4.2019 @ 3.34

 21. ブランド ネクタイ 格安

  Comment by バレンシアガ コピー — 30.5.2019 @ 14.19

 22. スーパーコピー服レディースamecioc.com メンズコピー服ブランド代引き通販:luxurybrandsale2019
  偽ブランドスーパーコピー http://www.kidying.com/

  Comment by 偽ブランドスーパーコピー — 9.8.2019 @ 21.37

 23. Robot vacuums work best in smaller homes and normal-sized apartments between 800 and 1,200 square feet.tesvorrobotvacuumcleaner520 They handle hard floors and short carpets best, though they can get stuck now and then. Robot vacuums need a good motor for powerful suction, decent battery life, a brush roll, and enough smarts to be self-sufficient. Many robot vacuums work with apps on your phone and some will even run when you tell them to with voice commands if you have Amazon’s Alexa at home. The most advanced models can even map your home’s floor plan for more precise cleaning.
  best automatic vacuum 2018 https://www.tesvor.com/

  Comment by best automatic vacuum 2018 — 31.8.2019 @ 18.49

 24. CHROME HEARTSクロムハーツスーパーコピーベースボールキャップが再入荷。http://www.kidying.com/スーパー コピー どこで 買えるメッシュ素材とキャンバス素材の組み合わせです。フロントにはロゴパッチが縫い付けてあります。http://www.kidying.com/brand-112.htmlCHROME HEARTS スーパーコピーまた、トップには、シルバーのCROSSボールが付いています。長く愛用できる逸品。数量限定なので、ぜひ手に入れたい。http://qbwho.com/copy-59-c0/GIUSEPPE ZANOTTI スーパー コピー

  Comment by CHROME HEARTS スーパーコピー — 25.2.2020 @ 9.53

 25. 抱き枕 自作 https://www.jpadd.com/product/dakimakura/ クッションのオリジナルプリント,好きな方を抱き枕にして安らかなねむりを!ご相談の方法は簡単,ラインで友達登録後,トーク画面で話しかけて頂きますと,お返事させ頂きます,親切丁寧な対応,印刷がきれい,納品がはやい,等身大抱き枕の制作もOK!

  Comment by 抱き枕カバー — 9.5.2020 @ 8.28

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress