MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

14.11.2010

Kwakamoulia tomaattipurkissa (ja überhyvä rapucocktail)

Filed under: Alakarppi,Gluteeniton,Maidoton,paleo,Soosit — Meri @ 18.44

Kwakamouli eli hienommin quacamole eli avokadotahna (Huomaa kolmen elin ketju! Peltsi osais arvostaa tätä.) on varmaan kaikille tuttu. Tällä pelillä kwakasta saa salonkikelpoista eikä tomaatteja tarvitse pilkkoa joukkoon. Kiitos Kulinaarimurun, olen myös täysin ihastunut vihreään Tabascoon ja maustan sillä nykyään myös kwakan. Tässä ohje, jos tahna on jollekin vielä vieras. Ja tämähän ON niin kertakaikkisen helppo valmistaa itse ja tuhannesti parempaa kuin purkista, että suositan jättämään kaikenlaiset valmis-kwakat täysin omaan arvoonsa.

Kwaka-kwaka-kwakamoulii!

Kwakamouli

 • 2 kypsää avokadoa
 • 1 luomusitruunan mehu
 • laatusuolaa
 • 1-2 tomaattia
 • vihreää Tabascoa

Halkaise avot ja poista kivet. Lusikoi hedelmäliha kuppiin ja purista päälle sitruunamehu. Jos teet perinteistä kwakaa, halkaise tomaatit neljään osaan ja poista niistä siemenet. Kuutioi jäljelle jääneet tomaatinosat ja sekoita kwakaan. Mausta suolalla ja halutessasi vihreällä Tabascolla.

Jos aiot tarjota kwakan tomaattipurkista, leikkaa tomaateista vain hattu pois ja lusikoi sisus tyhjäksi. Sisuksen voi sekoittaa kwakaan tai syödä erikseen, mielestäni tomaatin täytteenä kwaka ei lisätomaattia itseensä kaipaa.

Se mahtava ohje, jonka avulla löysin vihreän Tabascon oli Kulinaarimurun käsialaa ja vei kielen ja sydämen kerrassaan. Kuvaa ei valitettavasti ole, mutta vieraanamme olleet Johanna ja Ville sekä Lihansyöjä voivat TODISTAA, että kyseessä oli herkkujen herkku!

Kulinaarimurun vihreä rapu-cocktail

 • 2 kypsää avokadoa
 • purkillinen jokiravunpyrstöjä (tai katkarapuja)
 • majoneesia
 • vihreää Tabascoa
 • puna- tai shalottisipulia
 • suolaa

Muusaa avokaadonliha ja sekoita joukkoon tilkka sitruunamehua. Hakeloi sipuli ja sekoita se joukkoon, lisää myös ravut, majoneesi ja mausta suolalla ja Tabascolla. Säätele maut kohdilleen ja yritä olla hotkaisematta kaikkia ennen kuin vieraat saapuvat.

3 Comments »

 1. Kulinaarimurula kiittää ja kuittaa. Vihreä Tabasco on loistokeksintö!

  Comment by Jaana — 15.11.2010 @ 0.02

 2. Se on mutta eipä sellaistakaan olisi tullut itse havainneeksi… Kerro kun keksit lisää 🙂

  Comment by ylimuuli — 15.11.2010 @ 20.02

 3. […] jokirapu-/katkarapu-cocktail sekä vihreää […]

  Pingback by MonkeyFood » Bistro Paleo — 2.1.2011 @ 18.38

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress