MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

13.1.2012

Paleoplätyt

Filed under: Alakarppi,Gluteeniton,Maidoton,paleo — Meri @ 19.02

Olen paleourani aikana yrittänyt muutamia kertoja tehdä ns. pannukakkuja eli amerikkalaisia lettuja. Ei niistä koskaan oikein mitään tule, ja minusta pannukakku on se uunissa tehtävä ihanuus. Lettuja tekisi joskus mieli, mutta vasta nyt ryhdyin tuotekehittelemään. Ja kerralla oikein! Tuloksena on tuhti, maukas ja herkullinen plätty, joka on erinomaisen ruokaisa esim. iltapalaksi. Ja jos olet sitä kuppikuntaa, jonka mielestä ns. normiruokien paleointi on VÄÄRIN, ajattele lettua eräänlaisena munakkaana.

Paleoletut

 • 3 luomumunaa
 • 1 dl kookosmaitoa
 • 1 dl cashew-/mantelijauhoa
 • ripaus suolaa
 • 10 tippaa vaniljasteviaa
 • voita/gheetä/kookosöljyä paistamiseen

Sekoita ainekset. Kaada koko seos isolle lämmenneelle paistinpannulle, jossa on reipas määrä rasvaa. Anna kypsyä miedolla lämmöllä. Kun lettu on kypsynyt riittävästi, että se pysyy kasassa (kahdessa tai neljässä osassa – voit pilkkoa sen neljään osaan paistinlastalla vetämällä kaksi ristikkäistä “viivaa”) kääntämistä varten, flippaa se (eli sen osat) ympäri. Paista vielä hetki, mutta jätä melko kosteaksi. Nauti haluamillasi lisukkeilla.

Lisukkeiksi sopivat esim. omenasose, mustikat, kookoskerma, laadukas hillo tai banaani. Ja voinee näitä syödä suolaisinakin. Silloin voi olla hyvä idea jättää stevia pois. Ei varmaan hullumpaa voisulan kanssa 😛

8 Comments »

 1. Nam nam nam… Pitääpä testata näitä joskus!

  Comment by Anna — 14.1.2012 @ 15.58

 2. Tested and approved 🙂 Oli ihan sairaan hyvää!

  Comment by elisa — 15.1.2012 @ 17.48

 3. Anna, huolellinen kuositus on travellerin suositus! …tai siis, kannattaa. 🙂

  Elisa, JES! Se on aina lopullinen kruunaus, että joku kokeilee ja digaa. Kiitos siis, lämmin kiitos <3

  Comment by Meri — 15.1.2012 @ 18.24

 4. Pistänpä ohjeen talteen ens viikonloppua varten! 🙂 Oon kyl ollu sitä mieltä, etten lähde ikinä hifisteleen makeutusaineilla tai stevioilla, mutta noh…ainahan sitä voi silti kokeilla 😉 Minkähänlaisista kaupoista tuollaista vaniljastevia-nestettä sitten vois löytää? Esim Tampereella 🙂

  Comment by Joan — 16.1.2012 @ 16.22

 5. Joan, joo, se on ihan oma ratkaisu, haluaako käyttää steviaa tms. 🙂 Itse käytän harvakseltaan enkä huomaa ongelmaa. Tampereella on ainakin Ruohonjuuri, josta luulen, että saa: http://www.ruohonjuuri.fi/myymalat/tampere/

  Itse tilaan aina iHerbistä, sieltä saa parasta maistamaani steviaa, http://www.iherb.com/NuNaturals-Vanilla-Stevia-Alcohol-Free-2-fl-oz-59-ml/15940?at=0

  Tuo pikku puteli kestää loputtoman kauan… Tai ei loputtoman, olen tilaillut useita vuosien varrella, mutta PITKÄÄN! 🙂

  Comment by Meri — 17.1.2012 @ 7.49

 6. Oj ja nam. Myös tuo larp-salde saa samaiset oi ja nam huokaukset. Ootko koskaan kokeillu tehdä plättysiä kookosjauhosta? Tilasin iso bägin sitä iHerbistä ja ainakaan piirakkapohjaan se ei mun suhteutuksilla sopinut alkuunkaan, mutta mietin tulisko hyviä muita settejä, esim. näitä? Piirakkapohjassa oli ehkä pielessä se, että kookosjauho dominoi ja sitä tuli liikaa… No, kaikesta oppii 🙂

  Comment by Niina — 2.2.2012 @ 15.05

 7. Niina, en ole näitä tehnyt kookosjauhosta, vaatisi vähän tuunausta. Kookosjauho imee aivan tajuttomasti nestettä itseensä eli sitä voi käyttää vain murto-osan, se toki vaikuttaa koostumukseenkin. Jotain kuohkeuttavaa pitäisi ehkä olla lisäksi. Täytyy kokeilla! Kookosjauholla tulee helposti sellainen kivikova tiivis käntty, mistä vaan. Mutta hyvää se on, esim. marjoihin sekoitettuna syön usein 😛 Marjoja, kookosjauhoa, vähän siemeniä/pähkinöitä ja rusinoita, nam.

  Comment by Meri — 29.2.2012 @ 6.28

 8. Very well-written and funny! For more details, click here: EXPLORE NOW. Looking forward to everyone’s opinions!

  Comment by Valeryt — 28.6.2024 @ 12.50

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress