MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

6.4.2012

Kupru pitkäperjantaissa (tattaripannukakku)

Filed under: Gluteeniton,Leivonta,Maidoton,Uunista — Meri @ 8.52

Pannukakku on suomalaisittain mahtava perustuote; helppo valmistaa, ruokaisa ja taipuu sekä suolaiseen että makeaan. Muutamaan vuoteen en ole päässyt tästä aarteesta osalliseksi, mutta nyt bongasin tattaripannarin ohjeen, joka odotteli hyvän tovin sopivaa hetkeä. Pitkäperjantai ei ole ihan perinteisin pannaripäivä eikä edes torstai, mutta täydellinen silti!

Tattari tuo pannariin blinimäisen maun, joka ohjaa suolaisia lisukkeita venäläiseen suuntaan. Maku on jopa niin blinimäinen, että mikäli haluaa säästyä käryiseltä blininpaistolta ja paistovoin läträämiseltä, tällä voisi hyvin korvata arkisemman bliniaterian lätyt. Pannari on täyttävää ja herkullista, ja tällainen tabula rasa vain odottaa luovia päällys- tai lisukeratkaisuita! Tässä pari.

Kupruileva tattari.

Juustoa, meetvurstia ja sienisallad.

Mangobanaanipureta ja jäätelöä... Lievittämään pitkäperjantain kärsimyksiä.

Tattaripannukakku (pellillinen)

 • 8 dl kermamaitoa (tai 3dl kookosmaitoa ja 5dl vettä, kuten käytin – lopputulos ei maistu silti lainkaan kookokselta)
 • 4 dl tattarijauhoa
 • 4 munaa
 • 1 tl suolaa
 • 1 rkl sokeria

Sekoita ainekset ja anna turvota ainakin puoli tuntia. Tattarijauhot tekevät seoksesta hauskan venyvän! Lämmittele uuni 200 asteeseen ja paista perinteisen pannarin tapaan joko voidellulla tai leivinpaperoidulla uunipellillä puolisen tuntia.

3 Comments »

 1. Me love pannukakku. En tiedä, miten terveellistä se sitten on kun suupieli valuu voita ja taikina on tehty vehnäjauhoista, mutta hyvää se ainakin on, jos ohje on oikea. (Itselläni pannareista kylläkin tulee aina ihan pannukakkuja.)

  Pitääkin kokeilla tattarijauhoilla seuraavan kerran!

  Comment by kte — 7.4.2012 @ 9.18

 2. Kte, ei se ihan epäterveellistäkään voi olla, jos nauttii ja on onnellinen!

  Comment by Meri (Ylimuuli Mukkelis) — 8.4.2012 @ 11.26

 3. Välttelen sokerin käyttöä kaikin mahdollisin keinoin joten laitoin taikinaan pienenpieniä banaanikuutioita makeutukseksi kun sain kaupasta halvalla ison kasan ruskehtavia pois heitettäväksi menossa olevia banskuja. Toimii mainiosti!

  Comment by Parsa — 25.2.2014 @ 23.41

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress