MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

10.6.2012

Bacon, sweet bacon

Filed under: Överi,Gluteeniton,Herkut — Meri @ 9.24

Lihansyöjä lähettelee s-postiini tasaisesti erilaisia linkkejä ruoista, joiden toivoo materialisoituvan lautaselleen. Suurin osa ruoista on aika övereitä, mutta catwalk-starboista voi aina valmistaa kuluttajaversioita. Viimeisimmän linkin alta paljastui karamellisoitua pekonia, joka oli itse asiassa simppeleimmästä päästä ehdotuksia. Kokeilin heti.

Karkkipekoni

 • pekonia
 • fariinisokeria

Laita uuni kuumenemaan n. 180 asteeseen. Levitä fariinisokeria suurelle lautaselle ja “kierittele” pekoniviipaleita siinä yksitellen. Kierittelyn sijaan toiminta on oikeastaan painelua. Tärkeää on, että sokeria tarttuu pekonin molemmille puolille. Siirrä pekonit leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunissa, kunnes rapeita. Anna jäähtyä.

Missä pekoni, siellä ystävä!

Well, pelkällä pekonikarkilla ei sinänsä vielä tee mitään, sillä se on liian makeaa, vaikka hyvää. Pekonin suolaisuus ja rasvaisuus tumman fariinin kanssa tekevät tuotoksesta vahvan makuisen, aksenttimaisen. Purutuntumaista karkkipekonia voi hyvin silputa vaikka salaattiin vuohenjuuston kaveriksi, tai mihin vain (soppaan?). Itse keksin kohteen valmistautuessani vuotuiseen ruokablogaajien piknikiin ja tulos oli tämä.

Mannerlaatta!

Pekonikeksit

Valmista keksitaikina. Lisää suklaapalojen sijaan paloiksi saksittua pekoniakarkkia. Paista uunissa normaalisti ja anna jäähtyä.

Itselleni kävi vähän ohraisesti, kun tein keksitaikinaa midisti vasemmalla kädellä. Keksit levisivät yhdeksi laataksi uunissa, eivätkä sitten muistuttaneet enää keksejä. Katkoin mannerlaatasta kuitenkin mahdollisimman keksimäisiä paloja ja kehtasin kiikuttaa ne carpet piknikille. Johtuen keksien rujosta ulkomuodosta hain kaveriksi vielä vaniljajäätelöä, mikä pelastaa aina  ja kaiken (ei vähiten maineen)!

Huolimatta luksusseuralaisistaan (muiden blogaajien luomukset, kuten mesiangervoa sisältävä raparperipiirakka Sillä Sipuleilta ja toinen ilman Liemessä-Jenniltä, vuohenputkikeitto Hannan sopasta ja mieletön hodarikombo Kädenväännön Pitkältä), pekonikekut kelpasivat ja saivat osalleen myös ihailua. Eikä suotta; keksit ovat törrrrkeän hyviä! Try it.

Piknikin kruunasi livemusiikki, jota olivat esittämässä Anggi B. ystävineen. Nnnnice.

3 Comments »

 1. Karkkipekoni! Olisiko melkein yhtä hyvää kuin pekonimunkki? =D

  Comment by emma — 11.6.2012 @ 11.48

 2. Emma, no MELKEIN! Pekonimunkin voittanutta ei kyllä ole 😀 Parasta lienis, jos laittais munkkeihin karamellisoitua pekonia 😛 Ehkä on aika uppopaistaa, taas joskus.

  Comment by Meri — 11.6.2012 @ 14.27

 3. [url=http://www.eevance.com/tokei/chanel/index.html]は、コンスタンチンchaykinコンプトゥスの復活祭の時計のケースを模倣するサンクトペテルブルク、ロシアの聖イサク大聖堂のように、全体的な形状は、ドーム、柱廊、鐘塔とすべてのこの記念碑の大聖堂にマッチする色を選んであった。トップの上のギョーシェとゴールドエナメルで飾られたドームは、キリスト教徒のための復活のシンボルと一致するように卵の形状に成形する。4つのミニチュアの鐘塔、24柱構造の側の上のモザイク装飾とすべての他の小さいデザイン要素を考えて、元の建物に合わせて作られている。[/url]

  Comment by Anonymous — 5.3.2016 @ 22.13

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress