MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

28.11.2012

Super Sandwich!

Monkeyfoodissa monesti starbaillut CocoVi tuotteineen haastoi ruokablogaajat kogaamaan jotain überterveellistä murkinaa lähettämästään gudibägistä; bägi sisälsi kookosöljyä, kaakaonibsejä, gojimarjoja ja Kalaharin suolaa. Kilpailuruoan tuli sisältää kahta tai useampaa näistä neljästä superfuudista.

Kiitos nopealla varoitusajalla tulleesta virkamatkasta koko kisa meinasi jäädä osallistumatta, mutta kokosin itseni ja tempaisin kasaan erinomaisen evään! Huomisaamuna nousen Amerikan koneeseen tämän kanssa. Mikään vähempi kuin SUPER ei Jenkkeihin kelpaisikaan.

Idea lähti ihan siitä hahmotelmasta, että halusin ehdottomasti käyttää ainakin kookosöljyä ja suolaa, sillä ne ovat suosikkituotteeni. En myöskään halunnut preparoida mitään perussuperfuudia tyyliin raakasuklaa, siemenkakku tai smuuti. Suunnittelin siis täysin omaan makuuni sopivan tuotoksen, joka on helppo välipala ja säilyvä eväs.

Kaverikuva.

Muotonsa tuotos sai perinteisesti eväsleivästä, ja vielä nimenomaan siitä kerrosleivästä eli sandwichistä, joka ei ole mitenkään perisuomalainen, mutta tännekin hiipinyt muovipakkauksissaan. Tämä sandwich tarjoilee urheilevalle tai aktiivisesti hässäävälle syöjälleen superruoan lisäksi turvallista tärkkelystä, tärkeitä rasvoja ja umamin makuelämyksen.

Saanko esitellä, Super Sandwich!

Cashew-kookos-spreadi sekä aiemmin tehty peanut butter!

Pakko purasta.

Super Sandwich (gluteeniton, maidoton, vegaaninen)

Valmista ensin spreadi eli levite:

 • 3 dl cashew-pähkinöitä
 • 0,5 dl kookosöljyä
 • 1/3 tl Kalaharin suolaa

Voit halutessasi liottaa cashewt, itse laitoin ihan kuivana menemään. Kasaa pähkyt, sulatettu kookosöljy ja suola tehosekoittimeen (optimaalisesti Vitamixiin) ja suraa tahnaksi siten, että nostat aluksi säädön nopeasti ykkösestä kymppiin, pistät sitten turboa silmään ja painelet samalla tampilla tahnaa leikkuriin. Hyvä pähkinävoi muodostuu noin minuutissa.

Kaapi spreadi astiaan. Ota esiin Super Sandwichin osa Sandwich:

 • kaksi riisikakkua

Voitele kaakut levitteellä. Viimeistele antioksidantein:

 • goji-marjoja
 • omenaviipaleita

Ripota toiselle puolikkaalle reilusti gojia ja viipaloi toiselle tuoretta omenaa. Yhdistä puolikkaat ja HAUKKAA menemään! Maku on tuhti, täyteläinen, suolaisenmakea. Riisikakku on rapeaa, goji nautinnollisen sitkeää ja omena mehukasta. Tän jälkeen aivot käyvät satasella ja penkistä nousee kingkong. DING DONG! Kiitos CocoVi.

(Kun Superin kääräisee pakettiin, kulkee se Apinan kanssa turvatarkastuksen läpi taivaalle.)

 

6 Comments »

 1. Jenkki-postausta venaillen!
  Sitä odotellessa konsultaatio Ellen Svinhuvud-kakusta, jonka on tarkoitus tähdittää itsenäisyyspäiväämme. Kannattaako kakku tehdä jo etukäteen? Vai onko parempaa jos marengit on rapsakoita?

  Comment by Mimmi — 2.12.2012 @ 10.27

 2. En tiiä, tuleeko mitään jenkkipostausta, ei oo matskua kun aika on mennyt konffassa ja jetlagin kourissa 🙂 Oon mä Whole Foodsissa käynyt kahesti, että siitä ;D

  Tota, tota… Siitä on niin kauan kun tein elleneitä etten ole nyt ihan saletti. Ellenin marengin laatuhan on sellainen, että sen tulee olla mukavasti sitkeää, ei niinkään rapea. En tekis mitenkään kauheesti etukäteen, mutta en myöskään samana aamuna. Edellisenä päivänä? Niin valitsisin varmaan ite. 🙂

  Comment by Meri (Ylimuuli Mukkelis) — 2.12.2012 @ 12.22

 3. Haha, Whole food 😀 Siitä sitten tai kyllähän sä nyt jotain ehdit siellä syödäkin? Otsikolla jenkkien konferenssimuonat?

  Kokeilen tätä edellisenä päivänä vaihtoehtoa, arvelin kans että mandelmjöl pitää paketin koossa. Kerron sit miten kävi!

  Comment by Mimmi — 3.12.2012 @ 17.13

 4. [url=http://www.bagkakaku.com/vuitton_bag/2/N58020.html]今年は実力で優勝したチームはたくさん本を含め、アイルランド隊。ヨーロッパツアー第2位の罗里・マイクロイ(Rory McIlroy)が今年は格莱姆・麦克道尔(Graeme McDowell)コンビ代表アイルランド出陣。20歳の罗里・マイクロイは現在、世界ランキング10位。[/url]

  Comment by Anonymous — 5.3.2016 @ 5.19

 5. [url=http://www.gginza.com/News/index.html]また、ロレックス支持を高協と世界トップゴルフ大会機構の連絡、:サン・アンドリュースロイヤル古いゴルフクラブ(R&A)、アメリカPGA、女子プロゴルフ協会(LPGA)、アメリカゴルフ協会(USGA)、ヨーロッパツアー(Europeanツアー)、アメリカ名人戦(ザMaters)靑少年、アメリカゴルフ協会(AJGA)、PGAツアー(PGAツアー)を賛助中国ゴルフ協会と世界級のゴルフ大会組織と協力を含むエビアンマスターズ(Evianマスターズ)とエビアン靑少年マスターズ(ジュニアEvianマスターズ)。中国のゴルファーの訓练プロジェクトや靑少年の育成プロジェクトをロレックスの支持を得る。ロレックス_スーパーコピー時計サン・アンドリュースロイヤル古いゴルフクラブ(R&A)(美、カナダ、墨のほかにゴルフ競技の管理担当機関)に出版された『ゴルフルール』(RulesオブGolf)と言われるロブ運動の権威の典籍、本の中国語版の出版をロレックスまでの独占賛助。また、同項の戦略的協力のパートナー関係を深めると同じくきっと気ままなその後ロレックス国内トップゴルフ競技の関係を含む:例えば、ボルボオープン(Volvoチャイナの)、アジアアマチュア选手権(アジアンAmateur Championships)と世界選手権- HSBC选手権(WGC HSBC WorldGolf Championships)[/url]

  Comment by Anonymous — 5.3.2016 @ 5.20

 6. ブランドスマホケース/カバー激安通販ショップ
  ご来店いただき誠にありがとうございます。
  当店では「信頼第一、サービス第一」をモットーに、お客様第一主義で営業しております。取扱商品としては、iPhoneスマホケース、iPadケース、SAMSUNG GALAXY スマホケース、バッテリー&充電器や、関係する物などです。皆様のニーズにお応えすべく各種製品を取り揃えております。
  ごゆっくりお買い物をお楽しみください。皆様のお求めになりたい商品がきっと見つかります。
  休業日: 365天受付年中無休

  Comment by シャネル最高品質時計 — 23.7.2017 @ 9.14

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress