MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

24.8.2014

Pikapäivitys! Still alive :D (Rakas kilpirauhaseni: osa II)

Filed under: Lätinää,Terveys — Meri @ 20.01

No onpa jäänyt apina ihan tunkiolle tässä, syvät pahoitteluni, elämä on sellaista. Työ, valmennustyö, treenaaminen, tanssiminen, kaikki on niin kiinnostavaa ja vuorokaudessa on vaan so many hours! Meinasin nyt kuitenkin lyhyen päivityksen antaa ihan noin kilpirauhassaagan jatkumosta, sillä eihän sekään luku vielä ollut luettu 🙂

SUPA SUPA!

What’s your super power? Mine’s HUNGER 😛 😛

Pikakertaus: aloin oireilla pahemmin keväällä 2010, sain subkliinisen kilpparin vajaatoiminnan diagnoosin keväällä 2011 ja aloitin tyroksiinin, se vaihdettiin melko pian liotyroniiniin jota söin marraskuuhun 2012. Tuolloin oloni oli loistava ja ajoin lääkkeen itse alas. Koska epäilin, että vajaatoiminnan puhkeamisen ainakin osatekijänä oli ollut liian vähähiilarinen ja -energinen ruokavalio ja koska sen onnistuin lopulta korjaamaan, ajattelin, että että kilpirauhanen olisi toipunut.

Mitä sitten tapahtui: keväällä 2014 (kyllä, TÄNÄ keväänä) kiinnitin jo alkuvuodesta huomiota siihen, että tukka oli ohentunut huomattavasti. Puhuin siitä ihmisille, jotka sanoivat, että se johtuu stressistä, joka johtuu marraskuussa tapahtuneesta pyöräonnettomuudesta ja siitä, että lokakuussa (rakas rakas rakas) Nelli kuoli. Okei. Jossain vaiheessa aloin olla jo aika superhuolestunut tukanlähdöstä ja ohuesta ponnarista mutta ystävät tuumivat, että ylitarkkailen itseäni. Onneksi otin asian puheeksi yhdessä asiantuntijaryhmässä, jossa otettiin esiin heti The Usual Suspect, eli kilpirauhasen vajaatoiminta. NIINPÄ NIIN. Kuinka dorka voi ihminen olla 😀 <3 Jälkeenpäin ajateltuna oireet olivat hiipineet takaisin jo kesän 2013 lopulta korkojen kera, en vain ollut tajunnut. Vointini säilyi myös osin parempana kuin ensimmäisellä kierroksella varmaankin kiitos riittävän ravinnon. Toisaalta esim. tukkaa ei aiemmin huomattavasti lähtenyt.

Menin erinomaiselle lääkärille ja labrat paljastivat ihan OIKEAN (ehe, ehe — mm. yksi Kättärin gynekologi on sanonut minulle matkan varrella että ei minulla mitään kilpirauhasen vajaatoimintaa ole) vajaatoiminnan: nyt arvot olivat moninkertaisesti ensimmäistä kertaa huonommat ja kauniisti kaikkien viitteiden ulkopuolella. Aika huojentavaa kuitenkin. Tyroksiini aloitettiin.

Tilanne nyt: annosta nosteltiin pikkuhiljaa ja kävin aina labroissa kontrolleissa. Matkalle on mahtunut kaikenlaista oirehdintaa lääkenostoista, mutta eihän se elimistö ihan huomaamatta voinekaan toimintaansa solutasolla korjata. Pian lääkityksen aloittamisen jälkeen olo alkoi kuitenkin parantua, vaikka sitten annosnostojen jälkeen oli mm. pahoja nivelkipuja monta viikkoa. Vaikea sanoa tarkasti miten olo koheni, mutta ehkä nyt ainakin mieliala. Nyt viimeisin annosnosto tuntui tekevän temput sitten jo ihan kunnolla ja ruumiinlämpö on ensimmäistä kertaa vuosiaan lähes normaali. Uskomaton fiilis 😀 Prosessihan tämä on ja hormonitoiminta on herkkä asia, jossa monenlaiset asiat heiluttavat helposti tasapainoa, mutta toivon sydämestäni, että tyroksiini jatkaisi pelittämistä ja pärjäisin tällä. Viimein tuntuu jopa siltä (en melkein uskalla sanoa tätä ääneen), että tukkakin alkaa pysyä päässä :’)

Joka tapauksessa lääkitys lienee elinikäinen. Lääkäri antoi minulle synninpäästön ja sanoi, että oli mahdollista, että kilpirauhaseni OLISI todella toipunut ja alkanut toimia riittävästi, että tekemäni lääkkettömyyskokeilu ei ollut ollenkaan pähkähullu, mutta kyllähän se on nyt sitten kokeiltu. Ruokavalio on ihmeellinen asia ja työkalu jota ei kannata jättää käyttämättä kun siihen on niin helppo vaikuttaa, mutta ei se(kään) ihmelääke ole.

HYPER HYPER!

Who run the world? GIRLS!

Well, tässä epäkoostunut jatko-osa jännittävään elämääni, joka on taas entistäkin ihanampaa ja onnellisempaa ja hauskempaa! Tsemiä kaikille, joita asia koskee. Vaikka toipuminen on joskus hurjan hidasta, elimistö on viisas ja uuttera. <3

12 Comments »

 1. Onnea sulle kotidiagnooseihin ja lääkkeiden itseannosteluun (joista sulta ei varmaan kokemusta puutu).

  Comment by Sisko — 28.8.2014 @ 15.49

 2. Sisko, nyt en ymmärrä? Luitko tekstiä?

  Comment by Meri (Ylimuuli Mukkelis) — 29.8.2014 @ 21.02

 3. Hurrah! After all I got a weblog from where I be capable of really obtain useful
  data concerning my study and knowledge.

  my blog post :: Spartanburg SC air conditioning repair

  Comment by Spartanburg SC air conditioning repair — 4.9.2014 @ 19.24

 4. I was suggested this blog byy my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no
  one else know such detailed about my problem.
  You’re incredible! Thanks!

  My blog My 360 Elite for Free

  Comment by My 360 Elite for Free — 6.9.2014 @ 9.50

 5. Hey terrific website! Does running a blog such as this take a great deal of work?

  I’ve no understanding of programming however I was hoping
  to start my own blog soon. Anyway, should you have
  any suggestions or tips for new blog owners please
  share. I understand this is off subject nevertheless I
  just wanted to ask. Thanks!

  Comment by no2 blast Review — 15.9.2014 @ 7.47

 6. Heips,

  Olen käyttänyt sivustoasi opetukseen, katsoimme myös blogistanian nauhoituksen sinusta. Olet mielenkiintoinen esimerkki oman tiensä kulkijasta, meidän ei tarvitse olla harmaata massaa…tsemppiä sinulle ja kiitos!

  Comment by Sari — 18.9.2014 @ 10.53

 7. I’m really enjoying the design and layout of your site.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to
  come here and visit more often. Did you hire out
  a developer to create your theme? Great work!

  Look into my blog post … http://youtu.be/ea4ewwcda1O

  Comment by http://youtu.be/ea4ewwcda1O — 18.9.2014 @ 17.43

 8. Thanks for your personal marvelous posting! I quite enjoyed reading
  it, you happen to be a great author. I will remember to bookmark your blog and will eventually come back down the road.
  I want to encourage that you continue your great writing, have a nice morning!

  Here is my site A2Z Health

  Comment by A2Z Health — 19.9.2014 @ 0.08

 9. This is my first time pay a visit at here and i am actually happy to read
  everthing at one place.

  my blog social media agency

  Comment by social media agency — 21.9.2014 @ 8.14

 10. Attractive part of content. I just stumbled upon your weblog
  and in accession capital to say that I acquire actually loved account your weblog posts.
  Any way I will be subscribing to your feeds and even I fulfillment you get admission to persistently fast.

  My web page: buy a house cash

  Comment by buy a house cash — 23.9.2014 @ 12.00

 11. Simply desire to say your article is as surprising The clearness in your post is simply excellent and i could assume you are an expert on this subject Fine with your permission let me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post Thanks a million and please carry on the gratifying work

  Comment by qweqtt — 28.3.2024 @ 20.34

 12. My brother recommended I might like this web site He was totally right This post actually made my day You cannt imagine just how much time I had spent for this information Thanks

  Comment by acheteriptv — 30.4.2024 @ 9.57

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress