MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

18.6.2007

Pöljä raparperi (kevyempi herkku)

Filed under: Gluteeniton,Herkut,Optimoidut,Välipalaa — Meri @ 14.35

Tämä setti on silkka Nigella-inspiroitunut ihanuus! Lainaksi saamani Forever Summer -kirjasta löytyy veden kielelle saava ohje raparperiunelmaan. Alkuperäisnimi on sekin messevä, Rhubarb Fool. Nigellan versio on hieman monivaiheisempi ja sisältää rahkan ja valkuaisen sijaan kuohukermaa, mutta tämä arkisempi versio on myös mahtavaa.

pöljäraparperi

Monkey Food’s Rhubarb Fool (2 annosta)

 • 250 g raparperia
 • 3 tl vaniljasokeria
 • 1 prk (250g) maitorahkaa (Ehrman!)
 • 1 kananmunan valkuainen
 • makeutusainetta

Kuumenna uuni 190-asteiseksi. Puhdista raparperin varret, suikaloi ja hakkeloi kuutioiksi. Levitä kuutiot uunivuokaan ja annostele kolme reilua teelusikallista vaniljasokeria seuraksi. Sekoita raparperi ja sokeri ja iske päälle folio. Työnnä uuniin n. 45 minuutiksi.

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja sekoita maitorahka vaahdon joukkoon varovasti nostelemalla. Mausta seosta hieman makeutusaineella, sokerilla tai muulla hunajaisella. Lisää hellästi joukkoon jäähtynyt raparperi ja annostele.

Näillä sokerimäärillä lopputuloksessa raparperi maistuu mukavasti happamalta ja kokonaisuus on aika kirpeä. Itse olen sellaisen ystävä. Jos pidät hieman makeammasta, lisää vaniljasokeria lusikka tai pari ja makeuta valmista tuotosta vaikka sillä vaahterasiirapilla. (Ilman lisäsokereita annos Foolia sisältää n. 140 kcal, 14,4 prot., 18,3 hh, 0,4 rasvaa.)

10 Comments »

 1. Ihan oli pakko tulla kertomaan, että kun äsken lapoin hieman jäljelle jäänyttä puolikasta tästä herkusta, niin muutaman tunnin jääkaappisäilytys se vasta tekee tälle eetvarttia! Maut ja koostumus ovat upeat. Vähän maltoin jättää vielä huomiselle 😉

  Comment by ylimuuli — 18.6.2007 @ 22.18

 2. Vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta! Varsinkin, kun sitä raparperia tulee aina niin reilusti omasta maasta eikä viitsi tehdä aina vain piirakkaa. Moni ruoka vain paranee, kun saa rauhassa tekeytyä.:)

  Comment by Kmsu — 19.6.2007 @ 7.21

 3. Niin sitä kuuluu monilla tulevan, itse joudun noutamaan omani torilta ja kaupasta… Ehkä sitä sattuis taas jonkun tielle jolla on sitä liikaa omasta takaa, elän toivossa. 🙂 Olen nyt kovasti ihastunut raparperiin kun vihdoin olen alkanut itse läträtä sen kanssa keittiössä 😀

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 19.6.2007 @ 7.57

 4. Uuuh… Ite en ole tuota lähtenyt tekemään kun en ole mitenkään a) raparperin tahi b) kermavaahdon ystävä, mutta maitorahka sopii varman älyhyvin. (Raparperista ja ruokablogeista puheenollen, tää oli ihan tajuttoman hyvää ja helppoa – vähän makeeta, ens kerralla pistän puolet raparperia ja puolet mansikoita niin se on Paras Koskaan.)

  Comment by deinin — 19.6.2007 @ 13.47

 5. Näyttää siltä että pakko olla hyvää tuon crumblen 😛 Itse taas pidän kovasti rahkajutuista juurikin ja raparperistä myös, kermavaahto ei nyt ole niin lähellä sydäntä. Etiskelen aina reseptejä joissa ei olis niin kaakkua tai piirakka juuri siksi… Mut mansikat ja raparperi on varmaan hillitön yhdistelmä, ehkä juhannusta sellaisella. Ootko muuten miten pitkällä jussin menusuunnittelussa? Menupaljastuksia?!? o_0

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 20.6.2007 @ 7.46

 6. Itse asiassa mäkin olen ihan pikkuhiljaa lämpiämässä raparperille. Jussisuunnitelmat on ihan vielä auki, sen vaan tiedän että sitä vietetään minikokoisella kaupunkiporukalla kun pääsen mökille vasta maanantaina. Huomenna aattelin kipasta Hakaniemeen katsomaan löytyiskö jotain Jännää Lihaa…

  Comment by deinin — 20.6.2007 @ 11.17

 7. Hei ilmoile jos oot päiväsaikaan Hakaniemessä, voisin poiketa halliin seuraksi. Hauskempi kimpas tehä löytöjä kuin issekseen. 🙂

  Comment by ylimuuli — 20.6.2007 @ 11.52

 8. Juu… joskus yhden-kahden maissa varmaankin.

  Comment by deinin — 20.6.2007 @ 20.12

 9. Kiitoksia tästä ihanaisesta ohjeesta! Tein äskön jälkkäriks. Paljon kevyempää kuin tavallinen rahka. Pitääkin tästä lähtien korvata kuohis aina valkuaisella… Saattaa olla jopa hitusen kevyempääkin 😛

  Comment by Sohvi — 2.11.2007 @ 21.48

 10. Sohvi, eikö toimiki hyvin! Ja prode pitää nälkää. 🙂 Tosin niin kai se kuohiksen rasvakin… Mut kevyempää sentään 😀 Ja tällai voi herkutella vaik evöridei.

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 3.11.2007 @ 13.12

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress