MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

12.6.2009

Gourmetsuklaa suolalla ja anti-gurmee

Tässä vihdoin edes hieman osviittaa määristä raakasuklaan valmistamisessa. Lisäksi killerein yhdistelmä ikinä: suklaa, jossa gourmet-suolaa (sormisuolanakin tunnettu). Hrrrr, sulaa suussa, kysykää vaikka Välispiikiltä, Emmalta tai Emman mieheltä. Tai vanhemmiltani, tai Lihansyöjältä, tai Lihansyöjän vanhemmilta tai sitten voitte kysyä minulta uudestaan. En väsy hehkumaan raakasuklaan onnea. Se saa naisen kukoistamaan.

Suklaa gourmet-suolalla

  • 0,6 dl kookosöljyä
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 0,5 dl kaakaorouhetta (eli kaakaopavuista rouhittua, cocoa nibsejä)
  • 0,5 dl goji-marjoja
  • makeutusta, kanelia, sormisuolaa

Sulata kookosöljy kirkkaaksi mikrossa tai vesihauteessa altaassa, hanasta tuleva kuuma vesi riittää. Sekoita joukkoon kaakaujauhe ja nibsit, lisää halutessasi gojit ja makeuta sopivaksi. Mausta kanelilla ja ripota joukkoon sormisuolaa. Maistele! Jaa aines silikonisiin jääpalamuotteihin, tästä määrästä tuli minulla kuusi suklaata, sellaisia kunnon konvehdin kokoisia. Siirrä jääkaappiin kovettumaan. Kuvia heti kun ehdin ottaa ja siirtää.

Kokeilin myös toista varianttia Välispiikin innoittamana: lisäsin kookosöljyyn kaakaojauheen ja makeutin, sitten hieroin joukkoon pari reilua teelusikallista cashewpähkinävoita, tuota mahtavaa. Ainakin massana maistui mahtavalle, kohta maistan kun ovat jääkaapissa jähmettyneen. Vaihtelumahkut on loputtomat, kuten tiedätte.

Sillä sipulin Hyppysellinen eli tuttavallisemmin Hyppis haastoi minut inhokki-meemiin.  Tai maistumattomuus, jos halutaan olla piisii.

Apinalle eivät maistu

  • kiisselit, vanukkaat (etenkään ne tutisevat)
  • mannapuuro
  • kastikkeet, ainakaan kermaiset (salaatinkastikkeet ovat eri asia)

Apina inhoaa

  • silakkaa (varsinkin pihveinä)
  • haukea (paitsi murekkeena tai pullina)
  • sisäelimiä
  • pinaattikeittoa

12 Comments »

  1. en olis arvannut että sulta tulee PINAATTIkeitto. mut sama juttu, pinaatti uppoaa muuten, mutta paksuna maitoisena keittona ei millään!

    silakka ei mene – voi mitä menetätkään 🙂

    Comment by hyppysellinen — 12.6.2009 @ 8.34

  2. Pinaattikeittoinhoaja ilmoittautuu täältäkin! Etenkin jos siinä lilluu kananmuna, hyi ristus.

    Comment by jams — 12.6.2009 @ 9.05

  3. Hyppis, jeps yyyyyyyh. Vähän samanlainen rakenne kuin noissa kiisseleissä ja muissa, just se suutuntuma on niissä ja mannapuurossa se mitä en siedä. Pinaattikeittoa en tosin ole maistanut arviolta yli 16 vuoteen et sille EHKÄ vois antaa mahkut ite tehtynä. o_O Tai sit ei.

    Silakkaa HALUAISIN oppia syömään, ehkä vielä joskus…

    Jams, mä taas söisin sen munan ihan okei mut se soppa sais jäähä gyh :-/

    Comment by ylimuuli — 12.6.2009 @ 9.37

  4. Siis mitä! Voiko joku inhota pinaattikeittoa? Mikä teitä ihmiset vaivaa!?

    No ei vaiskaan, inhotkaa vaan niin mulle jää enemmän. 😉

    Comment by Martina — 12.6.2009 @ 9.40

  5. Ihanaa huomata, että maailmassa on pinaattikeittokohtalotovereita! En voi sille mitään, mutta se soppa nyt vaan näyttää ihmiseritteeltä. Ja maistuu valjulta. Epäilyttävää. Ja oon myöskans yrittänyt opetella sitä sotkua syömään, mutkun ei, niin ei.
    Kaikissa muissa muodoissa pinaatti kyllä uppoaa.

    Comment by Ketsuppi — 12.6.2009 @ 10.07

  6. Jes! Aika paljon samiksia ollaan inhokkilistan perusteella 🙂 pinaattikeitto ja silakka, YYYYH! (Tein saman meemin itse eilen omaan blogiini joten nämä inhoustuntemukset ovat tuoreena mielessä, kun eilen muistelin asiaa.)

    Comment by Virpi — 12.6.2009 @ 10.14

  7. Silakkahan on suomen parhaita kaloja! Mieluummin kuin pihveinä kylläkin kokonaisina, sillä se paras osa on rapeaksi paistunut pyrstö, joka fileoidessa nyyh menetetään. 🙁

    Pinaattikeittokin on hyvää, mutta ite en tee sitä maitoon vaan ruotsalaisittain lihaliemeen ja maustan muskottipähkinällä.

    Comment by Mirka — 12.6.2009 @ 12.12

  8. Isän tekemät silakkapihivit <3 Ihan parasta! Sä olet vaan maistanut halpoja kopioita, oikeat silakkapihvit kunnon muussin kanssa ovat ihan totta suurta herkkua 🙂

    Joko Lihansyöjä on saanut mun paketin postiin? Odottelen malttamattomana omia suklaakokeiluita…!

    Comment by Emma — 12.6.2009 @ 12.44

  9. Minäkin inhoan pinaattikeittoa….
    Ja just eilen tein minäkin suklaata, tosin lisäsin kookosöljyn lisäksi myös kaakaovoita ja mulla oli vähän chilihiutaleita ja kylmäpakastettua instant kahvirouhetta- NAM oli ihan hurjan hyvää!

    Comment by yaelian — 12.6.2009 @ 14.17

  10. Syvästi ihmeissäni inhokkilistasta. Miten olis soppari: blogitat itsetekemäsi silakkasapuskan, niin bloggaan jonkun omahäsäyksen raakasuklaasta?

    Mites olis tolvana? Nimimerkillä Edes kerran kesällä Helsinkiin.

    Comment by polkkapossu — 12.6.2009 @ 19.13

  11. Martina, mitäs SINÄ sitten inhoat O_O 😀

    Ketsuppi, oujea, pinaattia menee kyllä muuten kovasti, muttei maitokeitossa. PÄivittäin mm. tuuppaan sitä green smoothieeni aamuisin, jopa pakastettu menee, jossei tuoretta ole tarjolla. Pinaatti on IHANAA ja parhaita vihreitä lehviä salaatissa <3

    Virpi, ylläri et samiksia! Niin olisin arvellutkin 🙂 KÄyn vaklaa sun meemin.

    Mirka, juu, tässä ei nyt lasketa kuin SE maitopinaattisoppa, muut menee kyl. Mut silakka ei sittenkään! Rapea pyrstökään ei auta... Niitä neulamuikkujakaan en voi sietää, ei mene alas :-/

    Emma, jos sun isän kokkaamaan ruokaa pääsen syömään niin LUPAAN MAISTAA MITÄ TAHANSA 😀 NIin yyberiltä tilaisuudelta kuulostaa ;-D Ja postissa on, jo toinenkin. Oli kuulemma ensin mällännyt, mutta sun hyväks se koitui 😉

    Yaelian, äsken tein raakista niin, että laitoin incamarjoja paloina ja ne on ihan kuin sour cherryt siellä joukossa, oih ja voih <3 Onneksi kookosöljy ja raakasuklaa on keksitty. Kahvillakin toimii, sellai oon koklaillu itsekin. Täytyy vaan alvariinsa vaihdella 🙂

    Polkkis, ohohoho teikä. En mä kyllä jaksa siihen silakkaan koskea itte, oon yrittänyt ja mönkään on mänt. Nyt vaan odotan että joku tekee mulle siitä ruokaa, joka menee alas ja ehkä maistuukin. Mut tee sä suklaata? Ja silakkaa mulle? <3

    Comment by ylimuuli — 16.6.2009 @ 19.55

  12. Höh, tylsimys. Odota nyt sitten. Voi olla, että teenkin, koska <3…

    Comment by polkkapossu — 17.6.2009 @ 22.24

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress