MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

18.3.2012

Rieskapohjapitsa, anyone?

Filed under: Gluteeniton,Maidoton,Neopaleo — Meri @ 19.34

Mistä näitä postauksia oikein tulee?

Postailinkin jo tattariperunarieskan ohjeen, jota helpompaa saa hakea. Rieska herätti heti ajatuksia pitaleipätyyppisestä täyttämisestä ja luonnollisesti, pitsasta. Eikä turhaan. Lihansyöjä reittasi tämän munapohjaa paremmaksi ja siis erinomaiseksi.

Tattariperunapitsapohja (kaksinkertainen annos rieskaa)

 • 4 dl perunaa muusattuna (n. neljä keskikokoista perunaa)
 • 1 dl tattarijauhoa
 • 1 dl puhdaskaurahiutaleita
 • 1 dl vettä
 • suolaa

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Lisää haarukalla muusattuihin perunoihin vesi ja sekoittele. Lisää loput ainekset ja mausta rippasella suolaa. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille mahdollisimman ohueksi. Taikinaa ei ihan riitä koko pellin laajuudelta, mutta reiluhkoon pitsaan silti. Paista rapeaksi  uunissa ja valmistele täytteet.

Levitä kypsennetyn pitsapohjan päälle haluamasi täytteet ja työnnä uuniin vielä hetkeksi. Kah siinä, pitsasunnuntain iisipiisi puljaus.

(Missit… Eiku pitsat ilman meikkiä!)

 

2 Comments »

 1. Onko teidän taloudessa kokeiltu koskaan kukkakaalipohjaa? http://tnation.t-nation.com/free_online_forum/diet_performance_nutrition_bodybuilding_velocity_recipe/flourless_pizza_finally Tuossa yksi versio ohjeesta, tosin on tarkoitettu joillekin rasvantiristysvaiheessa oleville bodareille, joten siksi vähärasvaista juustoa käytetty. Me ollaan aina laitettu ihan kermajuustoa. Tuossa on vähän tekemistä kun kukkukaalista pitää saada nestettä pois (ja ollaan sen takia sujautettu yleensä psylliumiakin mukaan), mutta maku on mielestäni tosi jees. Ja kun itsellä ei tule kovin paljoa kasviksia ladottua pitsan kera, niin ei tarvitse erikseen siitäkään huolehti, meinaan 50-senttisen uunin pellilliseen menee ainakin 1,5 isoa kukkakaalinpäätä.

  Comment by Inna — 25.3.2012 @ 9.17

 2. Inna, ei ole, näyttää yllättävän herkulliselta… Täytyy ottaa harkintaan.

  Comment by Meri — 26.3.2012 @ 5.47

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress