MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

10.7.2012

Muulin muesli 2012 (neljä vuotta eikä suotta)

Filed under: Arkiruoka — Meri @ 14.54

Okei, aloitetaan siitä, että viime lauantaina, aamulenkin ja Pihlajasaaren salsatapahtuman välissä, päätin pitkästä aikaa paahtaa uunissa itselleni mysliä. Siihen innoittivat jääkaapissa kököttäneet liotetut tattarisuurimot, jotka ovat siis suurta herkkua hyvällä purutuntumalla! Tai mikä nyt kenestäkin on herkullista.

Päätin rakentaa tattarisuurimoiden ympärille oman, uuden freesin herkkumyslin. Ja näinhän se kävi nokkelasti!

Ihanat tattarisuurimot!

Laatikon ulkopuolelta.

Muulin muesli 2012

  • liotettuja tattarisuurimoita
  • tattarihiutaleita
  • kaurahiutaleita
  • kauraleseitä
  • auringonkukansiemeniä
  • pellavansiemeniä
  • pellavansiemenrouhetta
  • chiasiemeniä
  • suolapähkinöitä
  • tattarimurohiutaleita
  • mulpereita
  • kardemummaa, fenkolinsiemeniä, suolaa
  • kookosöljyä, makeaa
  • rusinoita

Sekoita siemenet, pähkinät ja hiutaleet, lisää joukkoon mausteet ja marjat (marjat voi lisätä jälkeenpäinkin, itse lisäsin rusinat lopussa). Sulata öljy ja siihen hunajaa, sokeria tms. makeaa, jos haluat. Itse käytin vähän steviaa. Sekoita öljy muuhun mysliin. Paahda uunissa leivinpaperoidulla pellillä n. 175 asteessa vähintään vartti, kääntele seosta välillä. Kun seos on sopivan paahteinen makuusi, nosta pelti jäähtymään. Lisää marjat/rusinat jos vielä uupuvat ja nauti haaleana tai viilenneenä maitotuotteiden tms. kera. Miten voikaan olla näin hyvää!

Ja sitten se suluissa oleva osa. Kehoitan herkimpiä lukijoita lopettamaan tähän, luvassa peloittavaa materiaalia.

 

 

 

 

Kun aloitin postauksen kirjoittamisen, nimesin tämän Muulin muesliksi. Se kuulosti hyvältä ja minulta. Sitten tuli pieni etiäinen ja kuukkeloin varuiksi monkeyfoodin ja myslin. Ja mitäpä löysin: postauksen nimeltä Muulin muesli päiväyksellä 7.7.2008! Voi pyhä perkele. Kyllähän minä muistin, että olen mysliä ennenkin tehnyt, mutta että tasan neljä vuotta sitten tasan samalla otsikolla. Aika freesit aineetkin olen valinnut. Vain 11 samaa ainetta. Pfiu. Kaksitoista ja olisin tilannut manaajan.

Uudistuminen on turhaa. Ympyrä sulkeutuu M.O.T.

5 Comments »

  1. sä oot kyllä ihana 😀

    Comment by Liina — 11.7.2012 @ 8.48

  2. Hei!

    Olisi kiva saada pieni update siitä, miten tämä ruokavaliossasi viime aikoina tapahtunut muutos on vaikuttanut terveyteesi (tai onko). Jos olen oikein ymmärtänyt, niin vielä jokin aika sitten tattari ei kuulunut ruokavalioosi?

    Itsekin olen nyt innostunut tattarista.. 🙂 Kun idätetyn tattarin surauttaa blenderissä tahnaksi, lisää vähän suolaa ja kaataa pellille, niin saa helposti terveellistä leipää!

    Comment by Anna — 11.7.2012 @ 10.54

  3. Back to the roots. The buckwheat roots. Minkä kanssa söit? Jogurtin?

    Comment by Laura — 11.7.2012 @ 12.02

  4. Liina, se tarttu sust! *siirappiiiiiiiiii* Pian taas tavataan!

    Anna, joo, mähän paleoitsin täysillä pari vuotta, kaikenmaailman pseudoviljat (nyt nimityskin ärsyttää) oli pannassa. No more! Nyt yritän olla VAPAA ja olen. Yritän kirjoittaa pienen historiikin viime parilta, kolmelta vuodelta 🙂 Jaajaa, no ehkä täytyy tuollaistakin kokeilla! Mä tein jo useampi vuos sitten aina aamupalaks tuorepuuroa liotetuista tattarisuurimoista, se on herrrrrkullista, idätetty varmasti myös.

    Laura, joo tai rahkan tai marjojen tai pelkälteen tai millee vaan, toi on VAAN NIIN HYVÄÄ! 😛 Kaikki meni jo *nolo* *onnellinen nolo*

    Comment by Meri — 11.7.2012 @ 19.22

  5. <3

    Comment by Laura — 12.7.2012 @ 20.07

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress