MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

13.8.2007

Vatsaparan pelastava Vihreä enkeli

Filed under: Banaani,Elävä ravinto,Optimoidut,Välipalaa — Meri @ 13.40

Kun vatsa ja sen toiminta nyt liittyvät niin oleellisesti ruokaan, rohkenen tuoda aiheen esille täälläkin. Kaikki juontaa juurensa kahdeksan vuotta sitten diagnosoituun vatsakatarriin, joka milloin ärtyy ja milloin leppyy. Stressi tunnetusti on ihan killeriä mahalle, samoin kuin kahvikehvi josta muuten yritin joskus luopua enkä enää aio. Lisäksi oma vatsalaukkuni jupisee aika lailla mm. rukiista, hapokkaista hedelmistä ja marjoista yhdessä muun ruoan kanssa nautittuina, palkokasveista, sokerista, vehnästä, hiivasta sekä paistetusta että kovin mausteisesta ruoasta. Jaa niin, listaa voisi jatkaa pidemmällekin, mutta ehkä vain sanon, että aloitan aamuni aina kaurapuurolla enkä koskaan koske särkylääkkeisiin.

banakaado2
Koska jaksamisen tiukille vetänyt kesä on vetänyt tiukille mahansa yhdessä vatsataudin avituksella, on sitä jotenkin saatettava tolalleen. Lääkäriin on suunta jahka ehdin, sitä ennen vähän käypää omahoitoa. Sain haltuuni lehtiartikkelin, jossa mahakatarria käsitellään aika monipuolisesti. Sieltä poimin tämän maha- ja makuautuuden, viherpirtelön. Nimi ei ole kovin houkutteleva, joten kutsukaamme sitä tästä lähin Vihreäksi enkeliksi. Vihreää siitä tekee kermainen avokado ja makeaa muheva banaani. Itse ropsin joukkoon vielä viherjauhetta ja kauraleseitä, mutta mikäli erityisiä vatsaprobleemeita ei ole, passaa ne ja keskity olennaiseen.

Maku on lempeä ja upea, koostumus pehmoisa. Aivot alkoivat jo hyrrätä tämän soveltamista makeisiin leivonnaisiin. Ravitsemuskouluttuja Paula Heinosen, jota olen ollut joskus kuuntelemassa livenäkin, ohjeessa voi lisätä myös omenamehua, itse ohensin pienellä vesitilkalla.

Vihreä enkeli (yhdelle)

  • puolikas kypsä avokado
  • puolikas kypsä Reilun kaupan banaani
  • 3 rkl vettä

Kaikki blenderiin ja tahnaksi! Nautitaan ihan sellaisenaan tai sitten ihan kuten haluatte. Vatsa toivottavasti kiittää.

banakaado

Jutussa muuten kehoitettiin siemailemaan ahkerasti myös yrttiteetä, joten olen tehnyt parhaani ja piankos olen kyllästetty mintulla ja kamomillalla. Yritän myös hetken pysyä vähän enemmän erossa maitotuotteista, kokeiluluontoisesti. Laktoosiahan en toleroi sitäkään. Ja hyvä on, yritän myös pärjäillä minimitsufeilla. Jos teillä muuten on samanlaatuisia vatsaissueita ja niihin hyviä vinkkejä, olen enemmän kuin kiitollinen. Nexiumeja odotellessa…

2 Comments »

  1. Ihan pakko ite tuupata tänne kommenttia, kun juuri valmistin tätä toistamiseen. Jälleen puolikas avokado ja puolikas banaani, nyt oli enemmän avokadoa ja vähemmän banaania, ehkä jopa puolitoista desiä vettä ja surruutus. Ihanan kuohkeaa ja sulaa suussa! Lisäsin vielä proteiinijauheen ja pellavansiemeniä, törkeen hyvää. Paras prodejuoma evö!

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 15.8.2007 @ 13.06

  2. […] yhdeltä nimeltään alligaattoripäärynä, kuten juuri jostain luin. Tartuin ideaan heti, sillä Vihreän enkelin ilmestyttyä elämääni tiedän, kuinka samettisen rakenteen tuo kermaisen vihreä malto […]

    Pingback by MonkeyFood » Hyvä rasva, maukkaampi musse — 22.1.2008 @ 20.47

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress