MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

15.3.2010

Something to chew on

Filed under: Alakarppi,Lihaa,meat,Napot,paleo — Meri @ 6.27

Home made beef jerky. Sounds tricky, but is über simple. At least when you’ve got yourself a food dryer. By preparing jerky yourself you’ll save cash loads of money, your gut from unnecessary additives s and may treat yourself RIGHT even when travelling or going to movies. The smell rising from the dryer is divine and the end product… Chewy, tasty, satisfying. Something no paleo monkey would ever refuse.

jerky

Monkey Jerky

 • a good piece of meat (such as ulkopaisti)
 • organic shoy soy sauce (being pure paleo it should be gluten free)
 • black pepper, other spices (optional)

Cut the meat into thin stripes. Put in a bowl and splash soy generously, mix it well. Add some pepper if you want a bit of a bite to the taste. Cover and let sit in the fridge overnight. Next day wipe out the excess marinade by some kitchen towels and place in the dryer. Some good 8 hours of 40 degree drying should do it. You may want to experiment a little to achieve the level of chewiness you prefer and the marinade is of course entirely variable.

There you have it. All you need now is a good movie, easier said than done… 😉

9 Comments »

 1. Hei! Tämähän tuli sopivasti – mietinnässä on kuivurin hankinta! Oiskos suosituksia tai vinkkejä..

  Comment by Jonna — 15.3.2010 @ 8.44

 2. Tiek, nuista tuli mieleeni japanilaiset kuivatut mustekalasnäksit… Niitä on i.ha.na jäystää kun tekee mieli jotakin (ei jotakuta 😉 ) purra! Jos oisin viel siel, ni hommaisin kuivurin. Loistojuttu, vaikuttaa siltä.

  Comment by pinea — 15.3.2010 @ 11.31

 3. Mun koira varmaan tykkäisi noista.Itsehän en syö lihaa,mutta sykysyllä tilaamani kuivurikirjassa oli puol kirjaa varattu vain jerky resepteille,jotka mua ei kauheasti hyödytä….

  Comment by Yaelian — 15.3.2010 @ 14.05

 4. Jonna, no muista en osaa sanoa, mutta meillä on Evermat ja se on erinomainen. Siistinnäköinen, mahtuu monta kerrosta, lämpötilan ja ajan säätö. En osaisi kuvitella parempaa. Pientä hurinaa pitää kuivatessaan, mutta täysin äänetöntä tuskin saa. 🙂 Kun tehtiin hankintaa niin tsekkailtiin että mikä olis optimaalinen niin toi jäi haaviin, ei o tarvinnu katua.

  Pinea, ooooooooo! Mulleki mustekalasnäkyy 😛 Pakko kokeilla tehdä. Jos marinois renkaita ja kuivais? Ehkä täytyy leikata ohuemmaksi. Namnamnam. Hitto kun et oo täällä 😉

  Yaelian, meidän koira on näihin hulluna, mutta tietysti pitää katsoa ettei suolaa tule strutsille liikaa. Vai mikä kuivurikirja, sääli kun mekin asutaan niin eri mantereilla, olisin voinut tulla lainaamaan kirjaa 🙂

  Comment by ylimuuli — 15.3.2010 @ 19.48

 5. Se kirja on muuten Amazonisxta hankittu:”Food drying with an attitude” jos kiinnostaa….

  Comment by Yaelian — 16.3.2010 @ 21.24

 6. Se kirja on muuten Amazonista hankittu:”Food drying with an attitude” jos kiinnostaa….

  Comment by Yaelian — 16.3.2010 @ 21.24

 7. Yaelian, ja suosittelet muutoin kuivaajalle, siis hyvä opus? Oletko muuten kokeillut kuivata marjoja? Kalaa kokeilin 😀 Ja lihaa, hedelmiäkin, mutta hedelmiä ei juuri syödä. Kasvikset toki, mutten ole jaksanut kauheasti tehdä. Lähinnä lihaa O_O

  Comment by ylimuuli — 16.3.2010 @ 21.28

 8. Kop, kop ja kumarrus. Voisitko, Ylin muuli, kertoa mistä Eevermättiä kannattaa lähteä hankkimaan? Nopeasti googlettamalla ei löytynyt, pitääkö lähteä merta edemmäs kapakalaan?

  Comment by Ismo — 19.3.2010 @ 22.06

 9. […] Kuivalihaa (aiemmin julkaistu englanninkielinen ohje Monkey jerky) […]

  Pingback by MonkeyFood » Try me! Dry me! — 3.9.2011 @ 15.24

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress