MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

9.10.2006

Mudcake

Filed under: Cake&Cookies,Herkut,Leivonta,Suklaa — Meri @ 20.52

Näin syntyy kostea, supersuklainen kakku, joka on parhaimmillaan lepäiltyään yön jääkaapissa. Ohje on Ruokala.tv:n.

  • 6 munaa
  • 150 g sokeria
  • 60 g vehnäjauhoa (n. 1dl)
  • 350 g tummaa suklaata (itse käytin Taloussuklaata)
  • 125 g voita

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot. Sulata voi kattilassa, pilko suklaa ja sulata se voihin rauhallisesti hämmennellen, pois liedeltä. Lisää suklaa-voi-seokseen 1-2 rkl vettä tipoittain. Yhdistä suklaaseos taikinaan ja vatkaa sekaisin. Vatkaa valkuaiset omassa kulhossaan vaahdoksi niin kiinteäksi, ettei se valu kun kulho käännetään ylösalaisin (kuten marenkia tehdessä). Vatkaa kolmannes valkuaisvaahdosta taikinaan, ja lisää loput varovasti kapustalla nostellen. Lopun valkuaisvaahdon ja taikinan ei tarvitse mennä erinomaisesti sekaisin, tärkeämpää on säilyttää kuohkeus.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun (korppujauhot anto kivaa säväystä mudcakeen) irtopohja- tai tavalliseen kakkuvuokaan (en omista irtopohjaa), n. 25 cm halkaisija. Paista 225 asteessa n. 20 min. Jos kakkua heti leikkailee, keskusta suorastaan valuu. Se on tarkoitus. -)

1 Comment »

  1. […] jälkiruokaa! Luulin jo ettette koskaan kysy. Vappu ja Markus olivat leiponeet meille mahtavan mutaisen suklaakakun, joka oli keskeltä niin valuva, ettei paatuneinkaan pakana voinut sitä suklaan ja voin liittoa […]

    Pingback by MonkeyFood » Venäläinen iltapäivä — 22.12.2008 @ 19.30

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress