MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

22.4.2007

Fenkoli, manteli, anjovis (levite)

Filed under: Herkut,Napot,Soosit — Meri @ 9.42

Ruissipsien kera kuvassa oli siis tätä levitettä, joka kyllä maistuu ainakin anjoviksen ystävälle. Vein levitteen eilisiin tupaantulijaisiin kera japanilaisten seesamkeksien ja pari oli onnistunut. Ohje on Kesäruokaa-kirjasta, joka oli minulla pari päivää kaverilta lainassa.

fenkolilevite2

Fenkoli-manteli-anjovis-levite

  • 1 fenkoli
  • 1 dl manteleita
  • 1 rasia anjovisfileitä (miel. kaprisliemessä, itse en löytänyt)
  • 3 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki jonkin sortin blenderissä. Itse paahdoin manteleita hetken ennen toimenpidettä, mutta enpä tiedä oliko sillä suurtakaan maullista vaikutusta. Oma mikserini on niin pieni, että tein levitteen osissa. Öljy kruunaa maun pehmeäksi. Lisäksi vein spelttikeksipaketin eli dinkel kekse. Paketin omin sanoin sehr gut.

dinkelkekse

3 Comments »

  1. Uuuh! Kiinnostava makuyhdistelmä!

    Comment by deinin — 22.4.2007 @ 20.23

  2. Todella, ja yllättävän onnistunut! 🙂

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 23.4.2007 @ 14.21

  3. Syy siihen, mikset tuolloin muinaisuudessa löytänyt niitä kaprisanjoviksia, saattoi olla se, että alkuperäisessä reseptissä käytetty kala ei liene anjovis (eli maustekilohaili) vaan sardelli (engl. anchovy). Toki hyvä juttu, jos kilohailistakin saa hyvää, en sitä sano, mutta se, että nämä kaksi sekoitetaan Suomessa niin usein (jopa caesarsalaattiresepteissä ja ruokatoimittajien ja -kirjailijoiden toimesta) on hiukan kiusallista.

    (Jos vegaanista haluaisi, mutta silti sardellin makua mukaan, niin uskoisin, että vegaaninen kalakastike toimisi hyvin. Käytän itse nimittäin kalallista kalakastiketta arkisissa olosuhteissa caesarkastikkeessa kallista sardellia korvaamaan.)

    Comment by Cocoonen — 25.7.2021 @ 18.09

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress