MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

26.4.2007

Pinaattipesto

Filed under: Arkiruoka,Napot,Soosit — Meri @ 17.43

Tämän alkuperäisen reseptin kopioin Saara Törmän kasviskeittokirjasta Keittokomero ja huone. Joitakin modifikaatioita tarvittiin, jotta kaapista löytyneet aineet riittivät. Aivan ihanaa ja hauska kotoisaa! Edukkaampaakin kuin tuore basilika, tuo pakastepinaatti. Tässä alkuperäinen ohje, suluissa muutokset. Tein puolikkaan annoksen.

pinaattipesto

Pinaattipesto

  • 1/2 oliiviöljyä
  • 1,5 rkl kuivattua basilikaa (käytin pitsamaustetta)
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 150 g pakastepinaattia
  • 2 dl mantelilastuja (kalttasin tavan mantelit ja kuorin, lisäksi käytin pistaaseja)
  • 2,5 tl suolaa
  • 1/2 tl pippuria

Sekoita kiehuvan kuuma vesi kuivattuun basilikaan. Lisää muut ainekset ja surruuta masiinalla tarvittava aika. Ohjeessa mainittiin, jotta pelkän pastan kanssa tämäkin pesto pääsee oikeuksiinsa, itse soveltelin sitä tänään vihannesten (parsakaali, sipuli, paprika), herkkusienten, broilerinsuikaleiden ja kevyt-vuohenjuuston kanssa uunissa, päälle oli pakko ropsauttaa pinjansiemeniä kun kaapissa kerran oli. Hurmaavan valkosipulinen ja peräti kukkea maku.

pestokana

Tuli vielä mieleen, kun äsken kuulin tillipestosta, että pistäkää parhaat pestovinkit jakoon! Kaupasta saa ainakin punaista, sitäkään en ole itse tehnyt.

7 Comments »

  1. Uuuh! Mä olen ihan peston00b enkä ole koskaan moista itse tehnyt. Mutta pinaatti on hyvää, ja pinjansiemenet päällä on ihan must loppusilauksena.

    Comment by deinin — 26.4.2007 @ 20.28

  2. Deinin, sun blogin perusteella ei kyllä uskoisi, että olet n00b missään kokkailussa, niin kipeitä luomuksia syntyy. 🙂 Mutta pestoon kannataa kyllä ehkä tutustua, ainakin tässä pinaattisessa on puolensa. “Originaaliin” basilikaversioon olen hieman päässyt kyllästymään, tosin sekin on itse tehtynä eri luokkaa kuin purkista.

    Ja täytyy sanoa, että olen pari kertaa pistellyt La Famigliassa Pesto Chickeniä, jossa on kaksi(!) kanan rintafilettä, spagua ja ihanaa pestoa ja täytyy sanoa et hillitön mättö mutta hullun hyvä! Kaikkea ei kyllä millään saa tämänkokoiseen muuliin uppoamaan vaikka hyvä olenkin syömään, mutta paljon, kun maut on kohillaan. Lienee melkein ainoa mieleeni jäänyt ravintolan pasta-annos, niin harvoin valitsen tuota makaruunia.

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 26.4.2007 @ 20.49

  3. Vaikuttaa tosi hyvältä pesto-ohjeelta! Tätä on kokeiltava!:) Sivuillani on salaattikategoriassa punaisen peston ohje. Se on hyvää.;)

    Comment by Kmsu — 29.4.2007 @ 9.40

  4. Hoo punaista pestoa! Kävin heti katsomassa ja raaka-aineet saa veen kielelle 😛 Pinjansiemeniä oliskin vielä kaapissa, alkaa vappuatria muodostua mielessäin…

    Comment by ylimuuli — 29.4.2007 @ 10.19

  5. Pinaatti onkin mainio aines pestoon! Nappasin tuosta kyökin hyllystä yläasteen köksän reseptivihkon, jossa on pestoresepti persiljasta, basilikasta ja parmesanista. Toimii myös ja kaikkia vihreitä juttujahan vois laittaa kyytiin saatavuuden mukaan.

    Comment by Ritu — 3.5.2007 @ 22.09

  6. Ne on niitä vihreitä asioita niinku joku vastas ruotsintunnilla opettaja Tuoville, joka kysy että mitä on grönsaker 😀 Tästä on hieman aikaa.

    Mutta totta lienee, että vihreitä voipi tähän soveltaa. Salviapesto? Oreganopesto? Se vois olla mun makuun, jumaloin tuoretta oreganoa!

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 4.5.2007 @ 8.02

  7. […] ja pinaattipesto ovat nekin […]

    Pingback by MonkeyFood » Pestoa ja pastaa — 28.10.2007 @ 15.56

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress